Joy NowJoy Now

Ez történik most velünk, Joyosokkal

Még több bejegyzés mutatása

Csatlakozz hozzánk a viberen!
#Joy Facebook

Ámul a világ: A magyar srác, aki még Michael Phelpst is leúszta

MTI/Illyés Tibor
Ámul a világ: A magyar srác, aki még Michael Phelpst is leúszta
Facebook
Viber
Twitter
Pinterest
Előfizetek
Fiatal, jóképű, van humora, és nem mellesleg igazi sztárúszók mellett lett bronzérmes Kenderesi Tamás.

Fiatal olimpikonunk azzal hívta fel magára a világ figyelmét, hogy Rióban kétszer is leúszta példaképét, az egyébként hihetetlenül eredményes úszó Michael Phelpst, az előfutamban és az elődöntőben is a legjobb idővel ért célba, a nemzetközi sajtó felkapta a fejét és sorra cikkeztek róla, hogy ő a "magyar csodagyerek". A 19 éves úszó férfi 200 pillangón Phelps mellett Chad LeClost és honfitársát, Cseh Lászlót is megelőzve került a szám döntőjébe.

Végig azon agyaltam, hogyan ússzam le a négy hosszt. Örülök, hogy megmutattam, mit tudok, még ha ez csak az elődöntő is volt December közepén volt egy térdszalag-szakadásom, ahhoz képest elég jól állok, nem?Azóta edzettem, mint állat és ez az eredménye. A döntőben maradok a taktikámnál, az utolsó 50 méterre koncentrálok.

- nyilatkozta Tamás a döntő előtt.

Lazaságát ez a fenomenális komment is bizonyítja a Nemzeti Sport Facebook oldalán róla közzétett mém alatt, ami egy kissé félreérthető mondatát ragadta ki:

Kép

Bár a döntőre Phlepsék beindították a tartalék rakétákat, végül Tamás is büszkén állhatott a dobogóra bronzérmesként. A nagy várományosunk, Cseh Laci végül hetedikként ért célba.

Kép
forrás: MTI/Illyés Tibor

"Nagyon boldog vagyok. Nagyon meglepődtem, hogy sikerült érmet szereznem. Az utolsó öt méteren már a szívem vitt a célba. Izgalom volt bennem, de görcsösség nem."

- mesélte a siker után.
Így gratulál a tapasztalt róka Phelps a fiatal magyar tehetségnek
forrás: MTI/Illyés Tibor
Így gratulál a tapasztalt róka Phelps a fiatal magyar tehetségnek

Nagyon büszkék vagyunk, gratulálunk!

Fizess elő a Joy-ra, a felét mi fizetjük!

Csak 2970 Ft

A kereséshez kezdj el gépelni!