Joy NowJoy Now

Ez történik most velünk, Joyosokkal

Még több bejegyzés mutatása

Csatlakozz hozzánk a viberen!
#Joy Facebook

5 dolog, amit imádunk nyáron Budapesten

MTI - Mohai Balázs
5 dolog, amit imádunk nyáron Budapesten
Facebook
Viber
Twitter
Pinterest
Előfizetek
Hűsítő parkok, kiülős helyek és hesszelés a Duna partján.

"Budapest nyáron sokkal szabadabb" - mondja az Animal Cannibals dala, teljesen jogosan. Ugyan fővárosunk a többi évszakban is imádnivaló, azért igaz az, hogy a legjobban ilyenkor tudják kihasználni a lakók és idelátogatók a legtöbb helyszínt és izgalmat. Szerintünk ezek a dolgok a legjobbak a nyári Budapestben!

1. Lazulás a fűben

A fővárosban ugyan lehetne jóval több zöld terület, azért szerencsére akad egy-két park, ahová nyugodtan kifekhetsz a barátaiddal lazulni egy kicsit. Nagyon jó erre például a Szent István park, de a belvárosban fellelhető Károlyi-kert is szép, vagy mostani formájában a Városliget vagy az egész Margit-sziget is tökéletes lehet erre. A parkokban napozni is lehet, ám azért legyél tekintettel arra, hogy mások talán nem erre használják, szóval erre a célra jobb az eldugottabb részeket választani.

2. Romantika a Duna-parton

Nyáron a Duna-partja is sokkal inkább a város része, ahol sétálni és ücsörögni is egyaránt jó lehet. Ehhez csak meg kell találni a kedvenc helyeket. Nagyon ajánlom a Carl Lutz rakpart környékét például, de gyönyörű a Szabadság hidat környező rész is (és most még az egész híd is, autók nélkül), csak néhol vigyázni kell az üvegszilánkokkal. Kötelező nyáron a Római-part vagy a Kopaszi-gát, mindkettő kiváló az andalgásra és a nyáresti iszogatásra is.

3. Szórakozás a kiülős helyeken

Ahogy az esték egyre melegebbek, úgy éled fel nyáron az éjszakai Budapest és nyitnak sorra a teraszok, vagy a teljesen nyitott, kizárólag nyáron élő helyek. Gyakorlatilag bármerre járj is, belefutsz ilyenekbe a bulinegyedben, a Duna parton (nagyot megy most ezek közül a Pontoon), de ott a Kertem vagy a Pántlika a Városligetben, a Fellini és a többiek a Rómain, hogy a nagy szórakozóhelyeket, mint az A38 terasza, a Park vagy a Barba Negra Track, már ne is említsük. Mindenki megtalálhatja a számítását és érdemes is, hiszen sokkal jobb a friss levegőn átmulatni az éjszakákat.

4. Fesztiválok és kirándulások

Pesten nyaranta szinte egymást érik a különböző zenei-, gasztro-, vagy bor- és sörfesztiválok, csak győzzön válogatni az ember. Ráadásul még most jön az olimpia, amin jó lesz majd a kiülős helyeken drukkolni a sportolóinknak. Viszont aki más programot választana, az se csüggedjen, mert nem kell messzire menni innen ahhoz, hogy a természetben találd magad. Felmehetsz a Normafára, a János-hegyre, lehet kirándulni a Budai-hegyekben és elugorhatsz Szentendrére, Gödöllőre vagy Esztergomra és a Dunakanyarba is.

5. Elveszős belvárosi séták

Amit pedig akár egy munkanap végén is meg lehet tenni: az a nagy elveszős városi séta. Fedezd fel újra a körülötted lévő dolgokat, hiszen minden kisutca kincseket rejthet. Csak egyszerűen indulj el, és menj, amerre éppen érzed. És legyél egy kicsit turista a saját városodban, mert az nagyon jó dolog. Nézd meg a Várat, a Gellért hegyet, és hesszelj a Szabadság-hídon, amíg lehet!

Neked melyik a kedvenc helyed Budapesten?

Nem tudom feldolgozni: a fiam egy velem egyidős nővel él együtt

Igaz történet olvasónktól, aki képtelen megszokni azt a helyzetet, hogy fia jóval idősebb társat választott...

Top 10 munka, amit akkor válassz, ha az utazás a szenvedélyed!

Neked melyik munka jönne be leginkább, ami mellett nyakadba vehetnéd a világot?

5 szerelmi lecke, amit Blake Lively és Ryan Reynolds kapcsolatából tanultunk

Nem akarjuk elkiabálni, de mindeddig úgy tűnik, ők nagyon tudják, mi a jó házasság titka!

Fizess elő a Joyra! 3 lapszám 1485 Ft helyett 999 Ft!

Csak 999 Ft

A kereséshez kezdj el gépelni!