Joy NowJoy Now

Ez történik most velünk, Joyosokkal

Még több bejegyzés mutatása

Csatlakozz hozzánk a viberen!
#Joy Facebook

5 dolog, amit nem érdemes kihagyni, ha Izlandra utazol nyáron

Szabó Kata
5 dolog, amit nem érdemes kihagyni, ha Izlandra utazol nyáron
Facebook
Viber
Twitter
Pinterest
Előfizetek
Gleccserlagúnák, lundák, lovak és gyönyörű tájak, amiket látnod kell!

Izland pár évvel ezelőtt még egy távoli, fura szigetnek tűnt, ahová csak ritkán van alkalma eljutni az embernek. Időközben azonban egyre könnyebbé vált megoldani az utazást ebbe különleges országba, így egyre többen is lettek rá kíváncsiak. Ám nem mindenki tudja, mi is az, amit mindenképpen látnia kell, vagy érdemes kipróbálnia ha ott van. Második izlandi utam után megpróbálok segíteni ebben!

1. Bulizz egyet Reykjavíkban és nézd meg a napfelkeltét

Izland fővárosa ugyan akkora mint itthon egy átlagos megyeszékhely, mégis izgalmas éjszakai élete van, amiben nem árt belecsöppenni, ha eltöltesz ott egy-egy estét. Érdemes kipróbálni a kocsmákban a nagyszerű kézműves söröket, hogy utána mehessen a parti hajnalig. Időzítsd úgy a buli végét, hogy elkapd a napfelkeltét a kikötő partján, mert hihetetlen látvány (nem nehéz, hiszen nyáron csak rövid ideig tart a szürkület)!

Napfelkelte Reykjavíkban
forrás: Szabó Kata
Napfelkelte Reykjavíkban

2. Járd végig a Golden Circle-t

Ez Izland legnépszerűbb turista útvonala, de ettől még nem lesz kevésbé különleges. A déli területen kanyargó úton olyan csodákat láthatsz, mint a Þingvellir nemzeti park, az elképesztő méretekkel bíró Gullfoss vízesés vagy a Haukadalur völgy, ahol gejzíreket találni, mint az éppen alvó Geysir vagy a nagyon is aktív Strokkur.

3. Zarándokolj el a Jökulsárlón gleccserlagúnához

Sokan indulnak neki a déli partnak azok közül, akik Izlandra mennek. Nem rossz választás, hiszen nagyszerű látnivalók jönnek sorban a hatalmas vízesésektől kezdve, a Vík mellett található lundákkal teli szirteken és a fekete homokkal borított Black Beach-en át. Érdemes mindenhol elidőzni egy kicsit, és akár egy nap alatt is meg lehet járni az utat autóval a szuper végcélig, Jökulsárlónig. A gleccserlagúna égszínkék vize lenyűgöző, a rajta úszó jégdarabok pedig úgy csillognak a napfényben, mintha üvegdarabok lennének. Ha szerencséd van, még fókák is pihennek a jégtáblákon!

Jökulsárlón
forrás: Szabó Kata
Jökulsárlón

4. Mártózz meg egy természetes pezsgőfürdőben

Izlandon a legkisebb településeken is találni nyitott medencés uszodákat meleg vízzel, és olyan természetes forrásokat is, ahol forró vízben mártózhatsz, mintha csak beülnél egy jakuzziba. Utóbbiak közül sok nyilvánosan használható, de a rengeteg olyan is van, ami valakinek a tulajdona, szóval érdemes előbb rákérdezni, fürdőzhetsz-e benne. Mindenesetre kifejezetten ajánlott kipróbálni, mert jobban felfrissít, mint egy liter kávé!

5. Nézz bálnákat, láss lundákat, simogass lovakat

A sziget több városából indulnak hajók bálnalesre, ami hatalmas élmény, hiszen a nyílt óceánon várhatod, hogy felbukkanjon egy-egy hatalmas cet, delfinek pedig mindig követik a túrákat. Ugyanakkor több helyen megfigyelheted a szirteken költő lundákat, akik június közepétől már megérkeznek párjaikkal. De ott vannak a kedves izlandi lovak és a milliónyi bárány is a kicsinyeikkel, szerte a réteken - nem lesz hiány cukiságból!

Lunda a nyugati fjordoknál
forrás: Szabó Kata
Lunda a nyugati fjordoknál

Természetesen még rengeteg dolgot fel lehetne sorolni, de a lényeg az, hogy bárhova is mész Izlandon és bármit is csinálsz, engedd el magad és élvezd a téged körülvevő természetet, a hatalmas tereket és a csendet - nagyon jó lesz!

Elutaznál ebbe a sokszínű országba?

Fizess elő a Joy-ra, a felét mi fizetjük!

Csak 2970 Ft

A kereséshez kezdj el gépelni!