Cikkek neked
Joy NowJoy Now

Ez történik most velünk, Joyosokkal

Még több bejegyzés mutatása

Csatlakozz hozzánk a viberen!

4 dolog az otthonodban, ami megbetegíthet

Europress
4 dolog az otthonodban, ami megbetegíthet
Facebook
Viber
Twitter
Pinterest
Előfizetek
Ezek a tárgyak bizony sokféle szennyeződést, bacilust hordozhatnak, vagy káros kemikáliát tartalmazhatnak, ezért nagyon figyelj oda rájuk!

Megmérgezhetik az életedet és az otthonodat, ha nem figyelsz oda rájuk: tudtad, hogy az alábbi 4 dolog akár meg is betegíthet? Mutatjuk, hogy mikről is van szó!

1. A kanapéd

Te is csak ritkán tisztítod a kanapé kárpitját? Amikor megvetted, akkor sem csináltál vele semmit? Nos, ez azért nagy hiba, mert egyes huzatokat olyan kémiai anyagokkal vonnak be, amelyek pl. a vízlepergető hatást biztosítják. Erre rákérdezhetsz a darab megvétele előtt, ugyanis ezek az anyagok mérgezőek (nem véletlen,hogy sosem eszünk a kanapéról, igaz?). A mindennapok során is sok szennyeződés kerül a nappalik díszére, ezért érdemes bizonyos időközönként beiktatni egy-egy kárpittisztítást!

2. A szőnyeged

A folttaszító szőnyeg jó ötletnek tűnhet első hallásra, de sajnos ugyanaz a helyzet vele,mint az előbb említett kanapéhuzattal: az ilyen daraboknál használt kémiai összetevők akár súlyos allergiás reakciókat vagy betegségeket is okozhatnak az arra érzékenyeknél. Azt tanácsoljuk: válassz inkább természetes anyagokból készült, nem foltálló szőnyeget, és legyél inkább óvatosabb a kávéval, vörösborral!

Kép

3. A műanyag ételhordó dobozok

A ftalátok olyan szerves vegyületek, amelyeket azért használnak pl. a műanyagok esetében, hogy azok rugalmasabbak legyenek. Ezek több fajtáját (az ún. DIDP-t és DINP-t) szinte az összes műanyag doboz gyártásánál is használják, ez pedig azért veszélyes, mivel ezek az anyagok felelősek lehetnek pl. a magas vérnyomás, az inzulinrezisztencia vagy a különféle születési rendellenességek kialakulásáért is.

Kép

4. Az üres pizzásdobozok

Végre bebizonyították, hogy a perfluor-oktánsav (PFOA) lehet a felelős az olyan megbetegedésekrért, mint a vese rákos elváltozása vagy a különböző születési rendellenességek. Ezt az anyagot már kivonták a forgalomból, azonban az ezt helyettesítőt a PFA-t sajnos nem: ez ma is megtalálható a pizzásdobozokban vagy a mikrós popcornok tasakjában. Épp ezért ne tartogasd ezeket a lakásban, sőt, ha lehet, akkor ne is vásárolj ilyen termékeket!

Kép

Tudtad, hogy milyen veszélyeket rejtenek ezek a hétköznapi tárgyak?

Olvasd el ezt is!
Nem tudom feldolgozni: a fiam egy velem egyidős nővel él együtt

Igaz történet olvasónktól, aki képtelen megszokni azt a helyzetet, hogy fia jóval idősebb társat választott...

Top 10 munka, amit akkor válassz, ha az utazás a szenvedélyed!

Neked melyik munka jönne be leginkább, ami mellett nyakadba vehetnéd a világot?

5 szerelmi lecke, amit Blake Lively és Ryan Reynolds kapcsolatából tanultunk

Nem akarjuk elkiabálni, de mindeddig úgy tűnik, ők nagyon tudják, mi a jó házasság titka!

A kereséshez kezdj el gépelni!