Joy NowJoy Now

Ez történik most velünk, Joyosokkal

Még több bejegyzés mutatása

Csatlakozz hozzánk a viberen!
#Joy Facebook

Kiderült, hogy a kutyák vagy a macskák szeretik-e jobban a gazdájukat

Europress
Kiderült, hogy a kutyák vagy a macskák szeretik-e jobban a gazdájukat
Facebook
Viber
Twitter
Pinterest
Előfizetek
Kutyások és macskások, figyelem! Egy brit neurológus végére járt, mi az igazság.

A kutyát nem véletlenül nevezik az ember legjobb barátjának. A vizsgálatok kimutatták, hogy mikor a kutyák együtt vannak gazdáikkal, fokozottabban teremilk az oxitocint, azaz a szeretet hormont. Ez az emberekben is megvan, és szerelem vagy szeretet hatására növekszik a hormonszintjük, például egy gyerekét meglátó anya oxitocin szintje 40-60 százalékkal is megugorhat.

Mi a helyzet a cicáknál?

A kutatócsapat 10 macskát és 10 kutyát vizsgált 10 perccel a gazdájukkal való játék előtt, és közvetlenül a mókázás után. Míg a kutyusokban átlagosan 57%-kal növekedett az oxitocin hormon szintje, a macskáknál csupán 12%-kal. Az eredmény tehát még csak nem is közeli.

Igazán meglepődtem, hogy a kutyák ilyen mértékben termelik az oxitocint...57% nagyon intenzív reakció. Egyértelműen azt jelzi, hogy a kutyák nagyon törődnek a gazdáikkal. Kellemes meglepetés volt az is, hogy a macskák egyáltalán termeltek valamennyit. Ha nem is annyira jellemző rájuk, de mégis látható, hogy a macskák is tudnak kötődni.

- Dr. Paul Zak

Sokan állítják, hogy a macskák nem is képesek igazán kötődni az emberekhez - lehet, hogy pont olyanok, akik mindig csak kutyások voltak?! - , ám ez a kutatás erre a határozott kijelentésre mindenképpen rácáfol.

Te kutyás vagy macskás vagy?

A szavazás eredménye:

49% Kutyás

28% Mindkettő

23% Macskás

Fizess elő a Joy-ra, a felét mi fizetjük!

Csak 2970 Ft

A kereséshez kezdj el gépelni!