Horoszkóp
Tudatos élet
Lélek
Divat
Szépség | Beauty Club
Sztárok

Eláruljuk, mi a valódi oka annak, hogy félsz egyedül: a tudomány megfejtette

Eláruljuk, mi a valódi oka annak, hogy félsz egyedül: a tudomány megfejtette

Ez is érdekelhet

Olvasd el!

Ők a legönfejűbbek: 4 csillagjegy, aki soha nem köt kompromisszumot

Nem egyszerű velük az élet, persze a nap végén így fogadjuk el őket!

Olvasd el!

Ez aztán a szerelem! A 48 éves Sarah Paulson és 80 éves barátnője a párizsi divathéten romantikáztak

Sarah Paulson és Holland Taylor le se tagadhatnák, hogy mennyire odavannak még mindig egymásért!

Facebook
Twitter
Pinterest
Nyugodj meg, ez a jelenség sokkal gyakoribb, mint hinnéd és nincs benne semmi szégyellni való!

Talán előfordult már veled olyan, hogy egy szuper barátnős este után, amikor a csajok már leléptek haza, hirtelen úrrá lett rajtad a szorongás az üres lakásban. Hirtelen annyira egyedül érezted magad, hogy a dologból valódi, komoly félelem lett. Nehezen tudtál aludni és már alig vártad, hogy reggel legyen és újra találkozhass más emberekkel. Ismerős a helyzet? Ne aggódj, bármilyen viccesen hangzik, nem vagy egyedül azzal, hogy félsz egyedül, valójában ez egy tudományosan magyarázható, mindannyiunkban kódolt dolog.

Ezért félsz egyedül

A WH magazinnak nyilatkozó manhattani pszichológus, Chloe Carmichael szerint ez egy nagyon gyakori félelemtípus, szinte mindenki küzd vele kisebb-nagyobb mértékben. Ha azonban elhatalmasodik valakin, akkor már autófóbiáról, másik nevén monofóbiáról beszélünk. Ilyenkor ez az érzés olyan erős tud lenni, hogy az már negatív hatással van az egyén mindennapi életére, döntéseire, életminőségére, munkájára.

Az egyedülléttől való közepes mértékű félelem a szakember szerint egészséges, az evolúciónknak köszönhető, életmentő funkció. Az ember társas lény, már őseink is párokba, családokba, csoportokba és törzsekbe szerveződtek, hiszen így nagyobb esélyük volt a túlélésre és a szaporodásra, mint egyesével. Azokból a gyerekekből lett nagyobb eséllyel felnőtt, akik elkóborolva még azelőtt megérezték a többiek hiányát, hogy bajuk esett volna a vadonban.

Innen tudhatod, hogy ez már fóbia

Chloe Carmichael szerint onnan tudhatod, hogy a félelmed már túlzott és nem egészséges, hogy olyan helyeken is eltölt ez az érzés, ahol biztonságban kellene érezned magad. Ilyen például a saját otthonod. Ha a lakásba lépve intenzív szorongást, unalmat vagy magányt tapasztalsz magadon, kezdhetsz gondolkodni. Amennyiben ez csak néhányszor fordul elő, mondjuk egy költözés után, ne aggódj, az még teljesen normális. Amikor azonban pánikolsz és sírsz az egyedülléttől, az tuti nem normális, ráadásul sokat ronthat ez az állapot a testi és lelki állapotodon.

Így küzdj meg az egyedülléttől való félelemmel

Nézz szembe a félelmeddel!

Azok, akik súlyos mértékben szenvednek ettől az érzéstől, hajlamosak olyanokkal párkapcsolatba kezdeni, akiket igazán nem ismernek, nem szeretnek. Ha úgy érzed, kapcsolatfüggő vagy, érdemes ezen elgondolkoznod. Tegyél fel magadnak olyan kérdéseket, mint, hogy elég értékesnek tartod-e magad? Félsz, hogy rosszul választasz?

Nyugtasd le az idegrendszered!

A benned élő félelemre a tested nagyon intenzíven reagál, jöhetnek izomrángások, emésztési zavarok, fejfájás és sok kellemetlen dolog. Ezért muszáj lenyugtatnod magad, erre pedig nagyszerű megoldás lehet a jóga, az olvasás, a festés.

Olvastad már?

Galéria / 4 kép

4 vitamin, aminek hiánya alvásproblémákat okozhat

Megnézem a galériát

Hogy tetszett a cikk?

Egynek jó.
Nice job!
Imádom!

Videók

Kép

Mit veszítettél, Piqué? A bizonyíték, hogy Shakira évről évre egyre csak jobb nő lett - forró fotók

Shakira 46. születésnapja kapcsán egy szuperszexi válogatással készültünk!

Kép

A legijesztőbb dolog, amit a születésed ideje elárul rólad

Mindannyiunknak vannak furcsaságai... és soha nem állítanánk, hogy minden furcsaságért a szüleink a felelősek, de abban viszont valószínűleg mind egyetértünk, hogy a neveltetésünk befolyásolja azt, kivé válunk - beleértve a furcsa tulajdonságainkat is.

Kép

A net segítségével próbálják leleplezni Leonardo DiCaprio új barátnőjét

A Titanic és A Wall Street farkasa filmek sztárját egy rejtélyes nő társaságában szúrták ki a lesifotósok február elején, a média pedig arra biztat mindenkit, ha tudják ki ő, jelentkezzenek!