Egy szuper ropogtatnivaló őszre

Lakatos Márk

Kivel ne fordult volna még elő, hogy reggel a nagy sietségben pont a legfontosabbat felejtette el, a reggelit?

Tudom, hogy sokan erre úgy kiáltotok fel, hogy „á, elég egy kávé”, de azért szerintem nem árt, ha bekapunk pár laktató falatkát is. Vagy épp megkívántok egy kis édességet délután, de nem akartok olyan nagyon bűnözni – ez is ismerős, ugye? Épp erre hozom a megoldást, Drágáim!

Egy szezámmagos mogyoróvajas müzliszelet recepttel készültem nektek, ami nagyon szuper kis snack két étkezés között, vagy épp reggelire is, kávé mellé. Pikk-pakk meg tudjátok vásárolni a hozzávalókat a dm üzletekben, a dmBio termékeknél – nekem pont van is egy a Szalonommal szemben, ami megkönnyíti a dolgot –, ezután pedig már csak egy kis időre és egy sütőre lesz szükségetek.

Hozzávalók:

180 g dmBio zabpehely

3 evőkanál dmBio almapüré

3 evőkanál dmBio chiamag

80 g dmBio Agavénektár vagy agavészirup

4 evőkanál dmBio mogyoróvaj

Elkészítési idő: kb. 25 perc

Elkészítés - 12 darabra, amivel jó előre feltöltheted a nasi készletet

A sütőt 175°C -ra melegítsd elő légkeveréses üzemmódban, majd egy téglalap alakú sütőformát bélelj ki sütőpapírral.

A zabpelyhet mixeld össze a chiamaggal és az almapürével egy közepes tálban. Ezután a mogyoróvajat és az agavészirupot alacsony lángon melegítsd fel, majd keverd össze és add a zabpelyhes tál tartalmához. Miután jól elkeverted, az egészet öntsd a sütőformába és simítsd benne egyenletesre egy ügyes kis lapáttal. A középső sütőrácson süsd 15 percig, míg aranybarnára nem pirul. Ha kihűlt, vágd fel és kész is vagy! A szuper snackedet bármikor előkaphatod napközben, amikor egy kis energiára van szükséged. Sütögessetek, Drágáim!! ;)