Joy NowJoy Now

Ez történik most velünk, Joyosokkal

Még több bejegyzés mutatása

Csatlakozz hozzánk a viberen!
#Joy Facebook

Ilyen az élet egy ritka bőrbetegséggel

Ilyen az élet egy ritka bőrbetegséggel
Facebook
Viber
Twitter
Pinterest
Előfizetek
"Uramisten, mi történt veled? Annyira más vagy, mint a többi lány. Olyan, mintha koszos lennél.Így senkinek sem fogsz tetszeni." - Ilyen és ehhez hasonló megjegyzések közepette nőtt fel a most 24 éves Jenna Lee.

A lány ugyanis egy ritka bőrbetegségben (Phacomatosis pigmentokeratotica), szenved, ami 2000 emberből mindössze egynél fordul elő. A mutációt egy hibás gén okozza, amelynek eredményeként Jenna testét sok-sok anyajegy és pigmentfolt borítja. Gyerekként igencsak megnehezítette a mindennapjait ez a probléma, ugyanis az osztálytársai folyamatosan csúfolták a bőre miatt, sőt, volt olyan is, aki bántotta, vagy étellel dobálta meg a kislányt az iskolában.

Kép

Szülei persze próbálták védeni őt, amennyire tudták, így a hidegebb időszakban csak garbókban és hosszú nadrágokban járt, míg nyáron az édesanyja alapozóval kente be a testét, hogy elfedje a foltokat. De persze a kislány játszott, futkározott, így hamar leolvadt róla a festék. Az orvosok sajnos nem találtak semmilyen gyógymódot, vagy módszert, amivel segíteni tudtak volna a lányon, ami miatt Jenna és a szülei is borzasztóan szomorúak voltak hosszú-hosszú ideig.

Mára, 24 évesen Jenna megtanulta elfogadni magát, habár rögös volt az idáig vezető út. De már nem akarja elfedni a bőrét, büszkén vállalja másságát.

Kép

Azt mondja: sokat tanult ettől a betegségtől, és ma már semmi sem állíthatja meg. Dolgozik az álmaiért, bátran vállalja a testét és az a célja, hogy a többi embernek is átadja az üzenetet: nagyon fontos az elfogadás, a külső pedig nem minden!

Kép

Nagyon inspiráló Jenna története és a lány gondolkodásmódja, igaz?

Miért mondj NEMET a kutyás társkeresőre

Óriási felháborodást váltott ki az egyik kereskedelmi csatorna reggeli műsorában bemutatkozó új kutyás „szolgáltatás”, mely érthetetlen és felfoghatatlan módon teljesen szembemegy a felelős kutyatartás alapvető szabályaival és elfogadott normáival.

Cseppet sem szokványos! Ez a nő a koszorúslányok helyett fiúkkal készített esküvői fotósorozatot

A cuki és megható esküvő előtti fotókért mindenki odavan. Rebeca Abrantes viszont kisebb problémával nézett szembe, amikor elkezdte szervezni a fotózást: nem voltak olyan barátnői, akik részt vettek volna rajta.

Amikor Kate Middleton még csak kísérletezett a ruhákkal – 20 fotó, ami akkor készült, amikor Katalin és Vilmos csak randizgattak!

Katalin hercegné stílusa most maga a tökély, ám volt idő, amikor ő sem mindig tudta, mi áll jól neki.

Szabad edzeni, ha megjön? Ez a fitneszes csaj tudja a választ!

Egy hónapban bizony van pár nap, amikor lehet, hogy még az edzés sem esik jól... Vajon ilyenkor szabad sportolni – vagy jobb a pihenés?

Fizess elő a Joyra! 3 lapszám 1485 Ft helyett 999 Ft!

Csak 999 Ft

A kereséshez kezdj el gépelni!