Joy NowJoy Now

Ez történik most velünk, Joyosokkal

Még több bejegyzés mutatása

Csatlakozz hozzánk a viberen!
#Joy Facebook

5 jele annak, hogy cinkhiányod van

Europress
5 jele annak, hogy cinkhiányod van
Facebook
Viber
Twitter
Pinterest
Előfizetek
Tudtad, hogy világszerte ez az ötödik leggyakoribb betegséget okozó rizikófaktor?

1. Bőrproblémák és lassú sebgyógyulás

A cink nélkülözhetetlen a fehérje- és a DNS-szintézishez, aminek a hatékonysága kívülről is látható módon a bőrön játszódik le a leglátványosabban. Ha nincs elég cink a szervezetedben, a bőrödnek esélye sincs szépen és gyorsan regenerálódni.

2. Hajhullás

A cinkhiány pajzsmirigy-alulműködést válthat ki. Ha pedig nincs elég pajzsmirigyhormonod, egyenes út vezet a hajhulláshoz, amit az ilyen jellegű gondok elsőszámú tüneteként tartanak számon. Fontos, hogy ilyenkor a pajzsmirigy kezelése önmagában nem elég – pótolni kell a cinket is!

Olvasd el ezt is!

3. Immunproblémák

Ez a nyomelem befolyásolja az immunrendszer T-sejtjeinek működését, valamint a sejthártya védő szerepének hatékonyságát is. Cinkhiány esetén tehát nem csoda, ha egy szimpla nátha is hetekig tart…

4. Allergia

Az étel-, illetve a légzőszervi és a bőrallergiás reakciók kockázata is sokkal nagyobb, ha nem veszel elég cinket magadhoz. Ez amiatt van, hogy a cink a hisztamin nevű hormon raktáraként teljesít szolgálatot, ami segít egészséges korlátok között tartani a test külső hatásokra adott válaszát.

5. Koncentrációs problémák

Cinkhiány esetén nehezebben megy a tanulás vagy a munka, s könnyebben elkalandozol, hiszen ez az ásványi anyag szabályozza a kommunikációs folyamatokat az idegsejtek és az agy hippokampusz régiója között, ami igencsak kihat például a memóriára.


Benned felmerült már, hogy talán cinkhiányod van?

Olvasd el ezt is!

Fizess elő a Joy-ra, a felét mi fizetjük!

Csak 2970 Ft

A kereséshez kezdj el gépelni!