Horoszkóp
Lélek
Divat
Szépség | Beauty Club
Sztárok

Eddig tart valójában a mézesheteknek nevezett időszak egy kapcsolatban

Eddig tart valójában a mézesheteknek nevezett időszak egy kapcsolatban
A nap cikke

4 csillagjegy, akivel egy igazi csoda történik márciusban: 180 fokos fordulatot vesz az életük!

A tavaszi szellő igazi felüdülés a tél hideg és komor hangulata után. Néhány csillagjegy pedig igazi csodára számíthat!

Promóciók

A sikeres újévi fogadalmak nem ígérnek azonnali változást

Olvasd el!

Heti horoszkóp március 4-10.: az Ikrek zsúfolt hétre számíthatnak, a Szüzek kínos szituációba kerülhetnek

A csillagok március első hetére is izgalmakat ígérnek, érdemes tehát elolvasnod a horoszkópodat!

Olvasd el!

Kiderült, mikor és hol jelentette be Meghan és Harry, hogy gyereket várnak – Senki sem számított erre

A pár mindenkit alaposan meglepett, amikor egy fontos eseményt választott arra, hogy közölje a nagy hírt.

Olvasd el!

Egyre nagyobb a dráma: Így reagált Miley Cyrus, mikor megtudta, hogy anyja húga exéhez ment feleségül

Pár napja robbant a hír, miszerint Miley húga, Noah Cyrus édesanyjuk új férjének volt barátnője volt…

Olvasd el!

Napi horoszkóp március 4.: az Oroszlánoknak érdemes okosan taktikázniuk, a Mérlegek elégedettek lehetnek

A hét első napja is tartogat bőséggel izgalmakat, érdemes tehát elolvasnod a horoszkópodat!

Olvasd el!

Minden idők legpocsékabb filmes szerelmes párjai: semmi kémia nem volt köztük!

Számos film alapját adja a szerelmi szál, éppen ezért a készítőknek nem egyszerűen a látványvilágra vagy a jó színészi játékra kell nagy hangsúlyt fektetniük, de a két színész közti kémiára is.

Facebook
Twitter
Pinterest
A romkomokkal ellentétben az életben éppen a happy end után kezdődnek csak el igazán a románcok, hiszen ekkor ismerjük meg igazán a párunkat.

Bár a romantikus filmek megpróbálják elhitetni velünk, hogy a legnagyobb szerelmek semmit sem változnak az évek során, a valóságban jól tudjuk, hogy a mézesheteknek keresztelt időszak napjai meg vannak számlálva. Ez persze nem feltétlenül jelenti azt, hogy a kapcsolatunk válságba kerülne, mindazonáltal tagadhatatlan, hogy kezdetben hajlamosak vagyunk rózsaszín szemüvegen át nézni a partnerünket. Sőt, ilyenkor könnyedén figyelmen kívül hagyhatjuk az esetleges konfliktusforrásokat, illetve a red flageket is: a párunk mintha képtelen lenne bármit is rosszul csinálni és minden pillanatot az ő társaságukban szeretnénk tölteni. De amint a mézeshetek véget érnek, a felhőtlen boldogság helyét bizonytalanság veheti át és sokan megkérdőjelezik a románcuk jövőjét is…

Mennyi akkor az annyi?

Mivel nincs két egyforma kapcsolat, így hiába is kutatnánk egy általánosan érvényes szabály után, ami előrevetíthetné a mézesheteink hosszát. A szakértők azt mondják, ez a fázis többnyire pár hónapig, de legfeljebb néhány évig tarthat – attól függően, hogy mennyi időt töltünk együtt eleinte. Az újdonság varázsa ugyanis jóval hamarabb elhalványulhat, ha az első hetekben összeköltözünk a szerelmünkkel, míg egy távkapcsolatban lassabban múlhat el a mágia - hála a viszontlátás örömének. Vannak, akik szó szerint egy pillanat alatt döbbennek rá, hogy a nászutas szakaszuk hivatalosan is lezárult: néha egy óriási vita az, ami ráébreszti a párokat arra, hogy eddig szemet hunytak a különbözőségeik felett. A románcok jelentős részében azonban egy lassú folyamatról van szó, amiben a rózsaszín köd fokozatosan oszlik fel. Az utóbbi forgatókönyvben a felek napról napra egyre több olyan apróságot fedeznek fel a másikban, ami bosszantja őket, kevesebb energiát fordítanak arra, hogy fenntartsák a partnerük vonzalmát és érdeklődését, illetve már nem értenek egyet mindenbe.

A boldog párkapcsolat titka te magad vagy!

A romkomokkal ellentétben a pszichológusok egyáltalán nem szeretnék azt a hamis illúziót kelteni senkiben, miszerint a mézeshetek egy kis odafigyeléssel akár örökké tarthatnak. Ennek ellenére még ők is egyetértenek abban, hogy ha tudatosan foglalkozunk vele, akkor bizony meghosszabbíthatjuk a tartózkodásunkat a képzeletbeli nászutas lakosztályunkban. A szakemberek úgy látják, ha valaki dolgozik az önmagával való egészséges kapcsolatán, annak a szerelmével való viszonya is sokkal inkább virágozni fog. Ez a gyakorlatban annyit jelent, hogy bármennyire is nehezen szakadsz el a párodtól a korai hetekben, furcsamódon éppen kettőtökért meg kell tenned azt: szervezz programot a barátnőiddel, szánj időt a hobbidra és ne felejtkezz el az önreflexióval töltött percekről sem. Ugyanilyen lényeges a hatékony, nyílt kommunikáció fejlesztése is, hiszen nem mindegy, hogyan kezelitek a nézeteltéréseiteket. És ami a legfontosabb: Ne félj attól, hogy el kell búcsúznotok a mézesheteitektől! A románcotok talán nem tűnik többé hibátlannak, de annál őszintébb és erősebb alapokra épül majd tovább… Úgyhogy, élvezd csak a filmbe illő tündérmeséteket, amíg lehet, de ne aggódj azon, hogy mi várhat rátok utána

Ezt tudtad?

Galéria / 5 kép

5 dolog, ami miatt sokan akkor is félrelépnek, ha szerelmesek a párjukba

Megnézem a galériát

Hogy tetszett a cikk?

Egynek jó.
Nice job!
Imádom!

Videók

Promóciók

A sikeres újévi fogadalmak nem ígérnek azonnali változást

Kép

Hivatalos: Őt tartják minden idők legjobb színésznőjének

A nézők szavaztak! Máris mutatjuk, hogy ki lett minden idők legjobb színésznője egy szavazás szerint! Te egyetértesz a döntéssel?

Kép

Te tudtad? Ezt a meglepő titkot árulja el a Holdjegyed rólad

Te hallottál már a Holdjegyről? Ha eddig nem, akkor itt az ideje, ugyanis sokat segíthet önmagad megértésében!

Kép

A csodaszer, aminek minden konyhában ott a helye: az almaecet 8 áldásos hatása

Ráadásul nem is kell belőle nagy mennyiség, napi 1-2 evőkanál már elegendő ahhoz, hogy segítsen például a makacs kilók ellen vagy csökkenjen a koleszterinszinted.

Kép

Minden idők legpocsékabb filmes szerelmes párjai: semmi kémia nem volt köztük!

Számos film alapját adja a szerelmi szál, éppen ezért a készítőknek nem egyszerűen a látványvilágra vagy a jó színészi játékra kell nagy hangsúlyt fektetniük, de a két színész közti kémiára is.

Kép

Annak szenteltem az életemet, hogy kiszolgáljam a férjemet: az emberek rabszolgának neveznek, pedig szeretem csinálni!

Megosztó életstílusáról mesélt egy netező, amivel kiakasztotta az embereket: 25 évesen egyetlen „munkája” férje kiszolgálása.

Kép

4 testbeszéd trükk Sydney Sweeney-től, amivel minden pasit elcsábíthatsz

Az Imádlak utálni és az Eufória sztárjának flörtölési tippjei pofonegyszerűek, de annál hatásosabbak! Mindössze a tekintetetted kell játszanod, de a siker garantált!