Horoszkóp
Lélek
Divat
Szépség | Beauty Club
Sztárok

5 álomszép dolog, amit kizárólag Dubajban és környékén találsz meg

5 álomszép dolog, amit kizárólag Dubajban és környékén találsz meg
A nap cikke

Napi horoszkóp április 24.: a Bakoknak érdemes egy kis pihenést beiktaniuk, a Vízöntők kiállhatnak a szuverenitásukért

A csillagok a hét közepére is izgalmakat ígérnek, érdemes tehát elolvasnod a horoszkópodat!

Promóciók

Indul a Kuponözön a SPAR üzleteiben

Promóciók

Nehezebb az ismerkedés, ha dohányosok vagyunk?

Promóciók

A hónap akciója: a legjobb ránctalanító krém

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Divat

Tényleg csak 5 pár cipőre van szüksége mindenkinek a gardróbjában?

Életmód

5 tipp a helyiektől, hogy a legjobb élményeket szerezd Horvátországban 2024-ben

Promóciók

Legyél Te az Organic Shop márkanagykövete!

Olvasd el!

Az április 24-ei teliholdnak brutális következménye lesz: 4 csillagjegy, akinek a mai napon teljesen megváltozik az életútja és a sorsa

A mai nap a Skorpióban lesz telihold, ami elképesztő energiákat szabadít fel.

Olvasd el!

Tóth Andi egy igazán intim videót posztolt a fürdőkádjából: elolvadunk tőle!

Sok rajongó még mindig nem tért magához, hogy a népszerű énekesnő lesz az X-Faktor női mentora.

Olvasd el!

4 csillagjegy, aki április 23-án lezár egy 14 éve tartó rossz időszakot: a boldogság végre megérkezik az életükbe!

Kétség kívül ránk járt a rúd az elmúlt években. Szinte mindig megtaláltak minket a rosszabbnál rosszabb dolgok, így nem meglepő, hogy idén már kevesen hittek abban, hogy jöhet még jobb időszak.

Olvasd el!

Jennifer Lopez bebizonyítja: ideje félretenni a fekete magas sarkú cipőt és ezt viselni helyette

Ez a neutrális szín hódítja meg a tavaszt.

Olvasd el!

5 hollywoodi sztár, aki beszél magyarul: ezt pedig meg is mutatták a világnak

Hollywoodi sztárok, akik már beszéltek magyarul és nagyon ügyesek voltak!

Facebook
Twitter
Pinterest
Nyakunkon a nyári szezon, ezért érdemes kitalálnod, hova szeretnél elutazni vakációzni. Ha idén valami igazán különlegesre vágysz, tudunk is egy szuper úti célt, ahol csodálatos élményekben lesz részed!

Európában rengeteg csodálatos város és látnivaló található, de nem csak külföldön, hanem Magyarországon belül is olyan természeti kincsekre bukkanhatsz, amelyek akár egy mesébe is beleillenének! Ugyanakkor érthető, ha a gyakori kirándulások után egy kicsit távolabbi vizekre eveznél, és olyan kultúrákkal, városokkal ismerkednél meg, amelyek egészen eltérnek a megszokottól. Ha ehhez hasonló gondolatok merültek fel benned, és idén nyáron szeretnél egy nem éppen hétköznapi helyre utazni, válaszd az Egyesült Arab Emirátusokat, pontosabban pedig Dubajt!

A városban és annak közelében ugyanis rengeteg olyan különleges dolgot tapasztalhatsz meg, amelyet sehol máshol nem élhetnél át. Mutatunk is 5 dolgot, amire lehetőséged van itt!

1. Semmihez sem fogható panoráma

Lélegzetelállító panorámával nagyon sok helyen találkozhatunk, ez nem is kérdés. Azonban még egy olyat, mint ami Dubajban vár rád, biztosan nem találsz! Már csak azért sem, mert a városban található a világ legmagasabb épülete, a Burdzs Kalifa, amely majdnem egy kilométer (830 m) magas! Tiszta időben szinte a végtelenségig ellátni innen; a 60 emeletes épületek apró maketteknek tűnnek, ráadásul egészen a sivatagos vidékig ellátni innen. De nem csak a toronyból izgalmas a látnivaló, ugyanis az Egyesült Arab Emirátusok különleges hangulatát a modern és a régi keveredése adja. Könnyen lehet, hogy egyik pillanatban még elképesztően korszerű építmények között sétálsz például Sharjah városban, majd kicsivel később már korallkőből épült házak között találod magad.

2. A pálmafa sziget

Dubai legnépszerűbb látnivalói közé tartoznak a mesterséges szigetek, amelyekhez hasonlót tényleg nem találsz sehol máshol a világban. Noha tény, hogy a világon már több más helyen is építettek ilyeneket, az itt található mesterséges szigetek pálmafát formálnak, így különösen vonzzák a turistákat. Jeleneg még kettő építés alatt áll, de a Dzsumeira Pálma a maga hat és fél négyzetkilométerével már befejeződött. Ezt követően rögtön meg is kapta a Világ nyolcadik csodájának címét! ugyanis nem egy, hanem rögtön három pálmafát formáló mesterséges sziget; van, amelyiket jelenleg is építik, de például a Dzsumeira Pálma már elkészült. Ezeken a helyeken leginkább szállodák és luxusvillák terülnek el.

dubai,dubaj,pálma-sziget
forrás: Getty Images
A Pálma-sziget nem véletlenül Dubai egyik legszebb része.

3. A világ egyetlen 7 csillagos szállodája

Európában ritkán fordul elő az, hogy a látnivalók listájára szálloda is felkerüljön, de Dubajban ez egyáltalán nem meglepő. Az Egyesült Arab Emirátusokban ugyanis több olyan hotel is létezik, amelynek annyira különleges építészeti formája van, vagy esetleg elképesztő luxust biztosít, hogy a turisták szívesen látogatnak el ide akkor is, ha egészen máshol szállnak meg. Ebbe a kategóriába tartozik a világ egyetlen hét csillagos szállodája, az Arabok tornya, amelynek vitorla formája elég jól ismert az egész világon. A szálloda egyébként valóban mesébe illő, de természetesen ez az árakon is meglátszik, így a legtöbben inkább egy csak kisebb körutat tesznek a nyilvános részein.

4. Dubai szökőkút show

Minden országban találhatunk kiemelkedő szökőkútakat, de aki látta már a Dubai Mall mögött elterülő vízi játékot, azt mondja, ez a legszebb. A Las Vegasban található szökőkút tervező csoportja álmodta meg a Dubai változatot is, de sokak szerint még ezt is felülmúlja a végeredmény, részben már csak azért is, mert közben a háttérben szuperül látszik a világ legmagasabb épülete is. A vízi show során a vízsugarak időnként 50 emeletnyi magasságba is felrepülnek, és zenei kísérettel megy a koregorafált játék. Ezt kár lenne kihagyni annak, aki erre jár!

5. Hajókázás Muszandamban

Dubajtól nem messze terpül el Muszandam, Omán legészakibb tartománya. Aki az Egyesült Arab Emirátusok vidékét meglátogatja, annak kár lenne kihagyni ezt a különleges kis helyet, hiszen rengeteg izgalmat rejt magában. Az egyik fénypont kétségkívül a hajókázás, ugyanis vadregényes tájakon vezetnek végig, hatalmas hegyek és kis halászfalvak között. Nem ritka, hogy az utazások során a turisták delfinekkel is találkoznak, hiszen elképesztő vadvilág jellemzi a területet. Aki szeret kirándulni, annak látnia kell a vidéket, mert ehhez fogható nem sok létezik a földön!

muszandam,musandam,omán
forrás: Getty Images
Muszandamot kár lenne kihagyni, ha a közelben jársz!

Neked is megjött a kedved egy felejthetetlen nyaraláshoz, igaz? Akkor kattints a SzállásGuru szuper ajánlatára, ugyanis most nagyon szuper áron juthatsz el egy barátnőddel, rokonoddal vagy a pasiddal az Emirátusokra. Ráadásul az ajánlatban nem csak a szállás, a repülőjegy, a reggeli és a transzfer van benne, de ajándék kirándulásokkal is meglepnek majd. Így biztosan be fogod járni többek között a felhőkarcolót, megcsodálod a pálma-szigetet, sőt, még a Musandami hajókirándulásról sem maradsz le. Még több részletet az ajánlatra kattintva olvashatsz!

Íme néhány kedvcsináló fotó Dubairól!

Galéria / 6 kép

Dubai - Egyesült Arab Emirátusok

Megnézem a galériát

Hogy tetszett a cikk?

Egynek jó.
Nice job!
Imádom!

Videók

Promóciók

Indul a Kuponözön a SPAR üzleteiben

Promóciók

Nehezebb az ismerkedés, ha dohányosok vagyunk?

Promóciók

A hónap akciója: a legjobb ránctalanító krém

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Divat

Tényleg csak 5 pár cipőre van szüksége mindenkinek a gardróbjában?

Életmód

5 tipp a helyiektől, hogy a legjobb élményeket szerezd Horvátországban 2024-ben

Promóciók

Legyél Te az Organic Shop márkanagykövete!

Kép

A hercegné, aki a brit királyi család tagja, közben pedig magyar származású: rendszeresen látogat Magyarországra

Bizony, a brit királyi család tagjai között is megtalálhatók magyarok. Egy legalábbis biztosan.

Kép

Miért könnyezünk a hagymától? 6 tuti tipp, hogy ne folyjon a könnyed aprítása közben!

A hagyma az egyik legnépszerűbb zöldség a világon. Legyen az apróra vágott, pirított vagy rántott hagyma, a rántottától kezdve a levesig mindenhez használjuk. De szeletelésük és felkockázásuk gyakran könnyeket és orrfolyást okoz, még akkor is, ha a legtöbb szakács egyetért abban, hogy a végeredményért megéri.

Kép

5 hollywoodi sztár, aki beszél magyarul: ezt pedig meg is mutatták a világnak

Hollywoodi sztárok, akik már beszéltek magyarul és nagyon ügyesek voltak!

Kép

Az egyik dal Harry Stylesról szól?! Az 5 legőrültebb teória Taylor Swift legújabb albumáról

Az énekesnő köztudottan híres arról, hogy IMÁD apró nyomokat elrejteni a dalaiba, ezért a fanok már mindenben IS jelet vélnek felfedezni, például a sztár új albuma kapcsán.