Horoszkóp
Tudatos élet
Lélek
Divat
Szépség | Beauty Club
Sztárok

Tarol a dopaminöltözködés TikTokon, de vajon tényleg boldogságot okoz?

Tarol a dopaminöltözködés TikTokon, de vajon tényleg boldogságot okoz?

Ez is érdekelhet

Olvasd el!

Ők a legönfejűbbek: 4 csillagjegy, aki soha nem köt kompromisszumot

Nem egyszerű velük az élet, persze a nap végén így fogadjuk el őket!

Olvasd el!

Ez aztán a szerelem! A 48 éves Sarah Paulson és 80 éves barátnője a párizsi divathéten romantikáztak

Sarah Paulson és Holland Taylor le se tagadhatnák, hogy mennyire odavannak még mindig egymásért!

Facebook
Twitter
Pinterest
A színes öltözködés nem csak arra szolgál, hogy kitűnj a tömegből, más funkciója is van.

Néhány hete meghódította a TikTokot a dopamine dressing, vagyis magyarul dopaminöltözködésnek nevezett trend, ami a vibráló, színes outfiteket emeli a középpontba. Pont azokat, amilyenekben a néhai II. Erzsébet királynő is előszeretettel mutatkozott, hogy kitűnjön a tömegből. Az új trend lényege viszont nem az, hogy minden szem rád szegeződjön, hanem teljesen más célt akar teljesíteni: a hangulat javítását.

A #dopaminedressing már több, mint 26 millió megtekintésnél jár a platformon, a Google-ben is egyre többen keresnek rá, ráadásul az utóbbi hónapok vörös szőnyeges eseményein a sztárok egy része szintén hódolt a trendnek.

A kifejezést egyébként Dr. Dawn Karen, divatpszichológus alkotta meg, aki a következőket mondta a témával kapcsolatban a Today című műsorban:

„Általában külső tényezők befolyásolják az öltözködésünket, mint amilyen az időjárás vagy épp az események, vagy más emberek. A járvány idején azonban történt egy váltás. Nem volt senki a közelben, aki megmondhatta volna, mit vegyél fel, így sokan engedélyt adtak maguknak, hogy olyan stílusokat fedezzenek fel, ami boldoggá teszi őket. Persze ez nem egy hangulatjavító gyógyszer, de láttam olyan embereket, akik máskor nagyon félénkek voltak, de amint színes ruhát öltöttek magukra, merészebbek, szabadabbak lettek.”

A legújabb trend lényege tehát, hogy vidámságot hozzon a mindennapokba, megengedje az illetőnek, hogy a személyiségének megfelelően, színesen öltözködjön és hogy kitűnjön a szürkeségből. A színekről már régóta tudjuk, hogy valóban hatással vannak az érzelmekre, így nem csoda, ha az élénk árnyalatú ruhák ugyanezt a hatást érik el. A Hertfordshire Egyetem már 2012-ben bebizonyította, hogy a kényelmes, az illető stílusának megfelelő módon történő öltözködés hangulatjavító pszichológiai hatással bír.

„Ez a megállapítás azt mutatja, hogy a ruházat nemcsak befolyásol másokat, hanem tükrözi és befolyásolja a viselője hangulatát is”

– mondta korábban a tanulmány szerzője, Dr. Karen Pine.

Íme néhány konkrét példa a dopaminöltözködésre, ami nemcsak a viselőjét, de a környezetét is jó kedvre deríti! Most már tudod, ha vidámabban szeretnél elindulni reggel a melóba, mindössze annyit kell tenned, hogy előveszed a színes ruháidat. Hajrá!

És ezt olvastad már?

Galéria / 12 kép

Ez a 2022-es őszi divattrend illik hozzád a legjobban a csillagjegyed alapján

Megnézem a galériát

Forrás: New York Post

Hogy tetszett a cikk?

Egynek jó.
Nice job!
Imádom!

Videók

Kép

Napi horoszkóp február 1.: az Oroszlánok diplomáciát gyakorolnak, a Nyilasok a szokásosnál nehezebb feladattal küzdenek

A hónap első napjára is üzentek a csillagok, mindenképp érdemes tehát elolvasnod a horoszkópodat!

Kép

7 törölt filmjelenet, ami nemcsak a történetet, de a főszereplőről kialakult képet is megváltoztatta volna

A filmtörténelem legnépszerűbb alkotásainak, klasszikusainak szinte kívülről fújjuk bizonyos jeleneteit, amelyek meghatározóak lettek a karakterről kialakult képünk és más dolgok szempontjából is.

Kép

5 dolog, amit sose mondj az egyedülálló barátaidnak

Ahogyan Beyoncé is mondaná (azaz énekelné), „szingli, csajok, fel a kezekkel”, ha titeket is a most következő megjegyzések valamelyikével próbáltak megvigasztalni szakítás után!

Kép

ByeAlex nagy lépésre szánta el magát: 8 év után ismét könyvet ír

Ezúttal nem egy új zenéről vagy klipről posztolt, hanem arról, hogy valami egészen más dologgal is készül.