Horoszkóp
Lélek
Divat
Szépség | Beauty Club
Sztárok

Dobó Ági szerint ebben vagyunk a legkevésbé kreatívak a konyhában

dobó ági
A nap cikke

Rossz dolgok történnek veled? 6 jel, hogy valaki elátkozott téged

Sokszor csak azt hisszük, hogy pusztán balszerencsések vagyunk, pedig könnyen lehet, hogy egy ártó személynek "köszönhetjük" mindezt. Íme a jelek!

Életmód

5 tipp a helyiektől, hogy a legjobb élményeket szerezd Horvátországban 2024-ben

Promóciók

A hónap akciója: a legjobb ránctalanító krém

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Táplál, feszesít, regenerál: ebben rejlik a fátyolmaszk szuperereje

Promóciók

Ismerd meg a Nothing Phone (2a) sokoldalú, világító hátlapját!

Promóciók

Egy szelet Olaszország a GOBUDA Mall-ban

Promóciók

A Hotel Divinus***** Superior Debrecen zöld szívében, a mindenki által kedvelt Nagyerdőn várja a kikapcsolódni vágyókat.

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Olvasd el!

Napi horoszkóp április 18.: az Ikreknek nagyszabású terveik vannak, a Szüzeknek érdemes a saját érdekeikért kiállniuk

A hét második felében is izgalmak várnak az egyes csillagjegyekre, érdemes tehát, hogy mit üzennek a csillagok!

Olvasd el!

Schumacher fia és magyar barátnője, Vivi már 6 éve alkotnak egy párt: süt róluk a boldogság – FOTÓ

David Schumacher és Keszthelyi Vivien 7 éve ismerkedtek meg egymással.

Olvasd el!

4 csillagjegy, akinek egy sorsfordító esemény fogja megváltoztatni az egész életét a közeljövőben

Vajon te is rajta vagy a listán?

Olvasd el!

4 csillagjegy, aki hatalmas pénzesőre számíthat május előtt: igazi vagyonra tesznek szert!

A májusi eső aranyat ér – tartja a mondás, ami idén májusban új értelmet nyer egyes csillagjegyek számára.

Olvasd el!

A TikTok népszerű sziámi ikrei tabuk nélkül beszéltek a nemi életükről és a halálról: csak az egyikük randizik

Carmen Andrade és Lupita Andrade számtalan kérdést kaptak az évek során arról, hogyan telnek a napjaik és persze a magánéletükről. Ők pedig nem féltek megválaszolni ezeket!

Facebook
Twitter
Pinterest
Dobó Ági igazi anya a javából, aki számára a főzés egyenlő a családdal, lelkesedésével pedig mindenkit a konyhába csábít!

Most pedig amellett, hogy Ági három egyszerű és gyors receptjét megosztja a JOY magazin olvasóival a január-februári lapszámban (kóstoltuk, tényleg isteniek), néhány izgalmas részletet is elárult nekünk arról, hogy szerinte milyen is egy igazi modern háztartás, hogy hogyan lehet és kell is időt szakítani a mai rohanó hétköznapokban a főzésre, és persze a családjáról is mesélt kicsit, akiket már jól ismerhetnek azok, akik követik Ági YouTube csatornáját.

Téged és a főzést a Konyhafőnök VIP kapcsán kezdtek el összekötni az emberek, tényleg ekkor indult be nálad a főzés iránti szenvedély, vagy ez sokkal korábbra tehető vissza?

Már gyerekkoromban is a konyhában tevékenykedem, mivel a családom mindig is nagy vendéglátó volt. A szó szoros értelmében is, hiszen volt saját éttermük, de ezt most sokkal inkább a családra és a barátokra értem. Mindig nálunk összpontosultak a találkozások, és ilyenkor hatalmas közös főzések, sütések voltak. Szóval az étkezés, a gasztronómia szeretete már gyerekként ivódott bele az életembe. Nyilván a Konyhafőnök miatt kezdtem el profiktól tanulni, és úgy készülni, ahogy egy ilyen versenyre szükséges. Hiszen itt nem csak a konyhai rutin számított, rengeteg tudást szedtem magamra akár az ételstylingot illetően, de megismertem számos különleges alapanyagot és az azokkal való bánásmódot is.

Ebből mi maradt meg a hétköznapokban?

Ettől függetlenül hagyományos konyhát viszek, mert a férjem, Csabi, nagy gátja itthon a gasztroforradalomnak. Ő a magyar konyhát és ízeket szereti, persze azért mindig trükközöm valamit. Próbálom színesíteni a családom étrendjét, elrugaszkodni attól a kb. 10 alapanyagtól, ami a legtöbb hazai háztartásban előkerül. Szerintem például a legkevésbé kreatívak a köretek terén vagyunk, pedig zseniális dolgok vannak a rizs és krumpli kombón túl.

Kép
forrás: Hámori Zsófi

Változott a főzéshez és az ételekhez való hozzáállásod mióta anya lettél?

Azt, hogy egészségesen táplálkozom, azt sosem a tudatosság vezérelte. Én mindig is így szerettem enni, egyszerűen imádom a zöldségeket és a gyümölcsöket, és szeretek minden alapanyagot kipróbálni. A gyerekek érkezésénél viszont tényleg tudatos lettem olyan értelemeben, hogy magamra kellett szedni rengeteg tudást. A hozzátáplálás kezdete például egy hatalmas mérföldkő, és az egyik legparásabb dolog egy édesanyának.

Mára egy egész sorozatod van a témában...

Igen, nagyon sokat készültem rá. Emlékszem, én nagyon meg voltam lőve, amikor az anyatej után el kellett kezdeni valami mást adni a gyerekeknek. Mindentől rettegtem, mert olyan sokat lehet olvasni arról, hogy éppen minek a túl korai, vagy túl kései bevezetése később milyen intoleranciát és betegségeket válthat ki. Sok ellentétes információ is kering a neten, szóval igyekeztem egybegyúrni egy tényleg hasznos anyagot szakértők, dietetikusok, élelmiszermérnökök, gyerekorvosok és védőnők segítségével a legfrissebb kutatások alapján.

A gyerekeid mennyire vevők erre?

Azt gondolom, hogy egészséges táplálkozás egyetlen kulcsa a változatosság, hogy minél kisebb korban minél változatosabb ételeket egyenek, találkozzon ízekkel, színekkel, állagokkal. Ne az ovi legyen az első, ahol olyan dolgokat látnak, amik ismeretlenek számukra. Én erre esküszöm, és szerintem nálunk ez be is vált, hiszen szinte mindent megesznek, és bárhová utazunk a világban, a gyerekek mindig nyitottak.

Amikor nincs ötleted, honnan merítesz inspirációt?

Abszolút az online térből: Pinterest, Instagram, YouTube, minden létező közösségi platformon ezt bújom. Mindenhonnan szívom magamba az infókat, miközben nem tartom magam egy receptkövető embernek, mert saját ízlésre és eszközökre szabva alakítok át mindent. Szerintem ebben élem ki a kreativitásom.

Mi kerül leggyakrabban az asztalotokra?

Sok kedvenc van, de ami nélkül nem telhet el hétvége, az a húsleves és csirkepörkölt rengeteg szafttal, ebből is van már saját fejlesztésem, mert nálunk mindenki a szaftot szereti.

De nagyon szeretik a gyerekek a pizzát is, én pedig szívesen állok neki, hiszen a mai konyhai eszközökkel tényleg már csak annyi a dolgom, hogy mindent bedobjak egy robotgépbe, ami megdagasztja helyettem, beteszem a sütőbe, ami fél nap helyett fél óra alatt megkeleszti, kinyomkodom és beteszem megsülni. Ennyi. Majdnem annyi idő, mintha rendeltem volna egy pizzát valahonnan.

Te keresed is az ilyen rapid megoldásokat, nem?

Szerintem mindenkinek ellensége az idő. Sokan szeretnének több időt tölteni a konyhában, kreatívak is a főzés terén, a kérdés csak a mikor. Ezért igyekszem olyan recepteket adni, amik gyorsak és egyszerűek. Nem ezeket a kamu 15 perces receptek, amikor igazából, ha mind a 24 alapanyag ki van eléd pakolva, akkor talán össze tudod ennyi idő alatt rakni.

Ezekbe szoktam én belebukni...

Ebbe mindannyian, és ilyenkor nem csoda, ha sokaknak elmegy a kedve a főzéstől. Én nem akarom ezt görcsösen csinálni, a posztjaim akkor születnek, amikor ténylegesen a konyhában állok, és olyan recepteket osztok meg, amiket tényleg gyakran készítek. Talán ezért nem is tudom elképzelni azt, hogy hivatásként tekintsek erre az egészre, úgy érzem, hogy az én csatornám addig tud jól működni, amig szívből jön.

Pedig a főztöd kóstolása után reménykedtem egy szakácskönyvben...

Nagyon szeretnék könyvet, de egyáltalán nem hagyományos receptkönyvben gondolkozom. Vannak nagyon profi szakemberek, akik ezzel foglalkoznak sok-sok éves tapasztalattal a hátuk mögött. Én valami olyat szeretnék alkotni, ami átadja azt az érzést, amit én a gasztronómiáról, a főzésről és a családról gondolok.

És a vlogok?

A vlogok maradnak. Ha már senki nem nézné, akkor is csinálnánk, mert imádjuk.

Az interjú folytatásáért és a receptekért szerezd be a JOY magazin január-februári lapszámát!

Kép
forrás: JOY magazin

Hogy tetszett a cikk?

Egynek jó.
Nice job!
Imádom!

Videók

Életmód

5 tipp a helyiektől, hogy a legjobb élményeket szerezd Horvátországban 2024-ben

Promóciók

A hónap akciója: a legjobb ránctalanító krém

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Táplál, feszesít, regenerál: ebben rejlik a fátyolmaszk szuperereje

Promóciók

Ismerd meg a Nothing Phone (2a) sokoldalú, világító hátlapját!

Promóciók

Egy szelet Olaszország a GOBUDA Mall-ban

Promóciók

A Hotel Divinus***** Superior Debrecen zöld szívében, a mindenki által kedvelt Nagyerdőn várja a kikapcsolódni vágyókat.

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Kép

5 módszer, amivel a kisebbrendűségi komplexussal élők manipulálják a környezetüket

A kisebbrendűségi komplexust nem feltétlen lehet azonnal felismerni, mert az, aki önértékelési zavarokkal küzd, jellemzően olyan álarc mögé bújuk, ami épp az ellenkezőjét sugallhatja. Elmondjuk, milyen jelekre érdemes figyelned!

Kép

Jön az egyberuhák időszaka: így kombináld a kedvenc darabokat sneakerekkel

A tavaszi-nyári időszak kiemelt kedvenc párosa idén sem hagy cserben: mutatjuk a legtutibb kombinációkat!

Kép

3 extra hasznos dolog, amit a Szívek Szállodája tanított nekünk a szerelemről

Akár a #TeamDean, a #TeamJess vagy a #TeamLogan csapatot erősíted, a Szívek szállodája Rory-jának kapcsolataiból mindenképpen sok fontos leckét kaptunk a szerelemről!

Kép

8 desszert, amit bűntudat nélkül ehetsz - nem hizlalnak és finomak is!

Mutatjuk azoknak a kalóriaszegény desszertek listáját, amikből nyugodtan válogathatsz a diéta alatt is!

Kép

Dobj el mindent: megjelent Azahriah új albuma!

A dalszerző-előadó skatulya I. című lemezén a már jól ismert mariana.árok és a cipoe számok mellett hat új dal is szerepel.