Íme Dobó Ági és húga, Edit 3 egészséges és ínycsiklandó receptje, amit bármilyen étrendbe be lehet illeszteni

Besenyei Bianka

Dobó Ági és Dobó Edit Alternatív Alapkönyv címmel dobta piacra legújabb receptkönyvét, mely tele van olyan ételekkel, amiket speciális étrendbe is be lehet illeszteni. Ebből mutatnak most nekünk hármat.

Dobó Edit immunbeteg férje inspirálta Dobó Ági és Edit új szakácskönyvét, az Alternatív Alapkönyvet, melyben számos alternatívát találunk a hagyományos ételek elkészítésére. Olyanokat szólít meg elsősorban a kötet, akik valamilyen ételintoleranciával küzdenek, így mindenki talál megfelelő receptet saját maga számára. Természetesen ez nem zárja ki azt a réteget sem, akinek nincs szüksége speciális étrend betartására, hiszen minden étel ízletes és ínycsiklandó, ráadásul egészséges is.

Mint kiderül, hogy Ágit és Editet az anyaság hozta igazán közel egymáshoz, előtte sokat veszekedtek, ugyanis szöges ellentétei egymásnak. Ám azóta sok mindenen mentek keresztül együtt, mindenben segítik egymást, és már a konyháikat is összehangolták, hogy közösen fejlesszenek recepteket. A speciális étrendek követése ugyanis nagy odafigyelést igényel, Edit férje, Mizsi semmilyen feldolgozott élelmiszert nem fogyaszthat, ahogy glutént, cukrot és tejterméket sem. Így többek között még a nassolnivalót is házilag kell megoldani, amit sikerült is Editnek és Áginak tökéletesen kivitelezni.

A következőkben bemutatnak egy alternatív chipsz receptet, melyhez készül egy mártogatós is, amit más receptek mellé is lehet fogyasztani, illetve egy házi készítésű, adalékanyag mentes sonkát.

Íme a receptek: