Joy NowJoy Now

Ez történik most velünk, Joyosokkal

Még több bejegyzés mutatása

Csatlakozz hozzánk a viberen!
#Joy Facebook

10 érdekesség a divathetekről, amiket eddig talán nem tudtál

10 érdekesség a divathetekről, amiket eddig talán nem tudtál
Facebook
Viber
Twitter
Pinterest
Előfizetek
Megkezdődött a divathét-szezon és éppen az első állomásán, vagyis New York-ban van a szakma színe-java. A látványos divatbemutatókon, és az annál is színesebb street street fotókon kívül viszont meglehetősen keveset tudunk erről a minden szempontból irányadó eseményről.

Évente kétszer is lemegy a láz és ilyenkor megduplázódnak az outfiteket taglaló cikkek, na meg a pletykák számai is, a bemutatókról szóló beszámolókról nem is beszélve! Sok kíváncsi divatrajongó követi az élő közvetítéseket és mi is mindig megpróbálunk beszámolni neked a legújabb trendekről.

A nagy pörgés előtt viszont csokorba gyűjtöttünk 10 olyan érdekességet, amit lehet, hogy még te se tudtál a divathetekről!


1.)
Az első divathét New York-ban volt 1943-ban - azért ott, mert a II. Világháború miatt az emberek nem tudtak és talán nem is akartak Párizsba utazni.

2.) A 4 legfontosabb város divathét szempontjából: New York, London, Milánó és Párizs, de ezen kívül világszerte több mint 40 divathetet rendeznek meg évről évre.

Kép
forrás: dailymail.co.uk

3.) Egy divatbemutatóra általában hónapokon át készülnek, az azt megelőző hajas és sminkes órákról nem is beszélve, mégis a show maga körülbelül 10 percig tart. Nagyon ritka az, hogy ennél hosszabb ideig, mondjuk 20 percig vonuljanak a modellek.

4.) Egy átlag modell pár száz dollárt kap bemutatónként, sőt vannak olyan tervezők akik mondjuk ruhával fizetnek a munkákért. A felkapottabb, ismertebb nevek persze itt is komoly összegeket kereshetnek, de a nagy átlagnak nem a dollár milliós gázsikról szól egy divathét. Viszont ha hinni lehet a pletykáknak, akkor a fiúk talán picit előnyben vannak anyagiak terén, ugyanis kétszer annyi női modell van most a divatszakmában, mint férfi.

5.) A backstage-ben a modelleknek is fel van állítva egy büfé, a közhiedelemmel ellentétben bizony ők is esznek!

6.) A "bűvös négyes" divathetek eddigi legidősebb modellje Carmen Dell’Orefice volt, aki 81 évesen két bemutatón is végigvonult.

Kép

7.) A legnagyobb és leghíresebb divatheteken a részvétel meghívásos alapon történik, tehát nem vehet rá bárki jegyet.

8.) 2012-ben a világhírű manikűrös Deborah Lipperman, körülbelül 2000 üveg körömlakot használt el csak a New York-i divathét alatt.

9.) Minden egyes divathét több, mint 100 rendezvénnyel jár. Ide tartoznak a bemutatókat követő bulik, a jótékonysági rendezvények, gálavacsorák és ékszerbemutatók is.

10.) Az olyan couture divatházak, mint mondjuk a Chanel, Valentino, Louis Vuitton vagy éppen a Gucci, sosem a New York-i divathéten mutatják be kollekcióikat. Ugyanis a divat amerikai fellegvára inkább a megfizethetőbb, ready-to-wear darabok otthona. A magas szabászatnak pedig Párizs lesz mindig is a legfőbb központja.

Kép

Te tisztában voltál a fentiekkel, vagy tudtunk újat mondani?

Ha most előfizetsz, akkor te már biztosan kézhez kapod a májusi lapszámot a JOY-kuponokkal!

Csak 999 Ft

A kereséshez kezdj el gépelni!