Joy NowJoy Now

Ez történik most velünk, Joyosokkal

Még több bejegyzés mutatása

Csatlakozz hozzánk a viberen!
#Joy Facebook

Interjú Szegedi Katával: "Bátor nőknek tervezek"

Interjú Szegedi Katával: "Bátor nőknek tervezek"
Facebook
Viber
Twitter
Pinterest
Előfizetek
Az Instagramon több ezren követik, a divatbemutatóin tömött sorokban állnak a rajongók, és olyan sztárok viselik kreációit, mint Nicki Minaj és Kelly Rowland. Leültünk beszélgetni a fiatal dizájnerrel, és nagyon feltöltődve álltunk fel!

 JOY: Az új kollekciódon látszik, hogy élvezettel játszottál a nemek közti határokkal, a csípővonalak nőiesen hangsúlyosak, mégis sok a férfias jegy is. Mi volt a szándékod ezzel?
Szegedi Kata:  A kollekció a maszkulin-feminin ellentétre épül, az anyagpárosítások sokszínűek és változatosak, a szögletes szabásvonalak pedig talán még jobban kiemelik a nőies vonalakat. Az volt a cél, hogy megmutassam: egy férfias szabású kabátban is lehet valaki nagyon nő. Amit nagyon szeretünk a kollekciódban, az az, hogy a ruháid elsősorban nem szexisek, hanem inkább magabiztosságot, önállóságot, erőt, izgalmas intellektuális energiákat közvetítenek. Milyen nőtípus lebegett a szemed előtt tervezéskor? Tervezés közben mindig a 21. századi power woman jár a fejemben, aki nem megalkuvó, nem csak a trendek érdeklik, inkább a humorával, a kíváncsiságával és egyedi stílusával hívja fel magára a figyelmet. Nyitott a világ történéseire, bátor, és nagyon fontos számára a szabadság.A digitális printjeidet mi inspirálta?
Az idei print a fagyos muhart ábrázolja, gyönyörű színei vannak. Egy
nagyon jó barátom, Gazdag Konrád felvidéki kirándulása során készítette a fotót, amihez alapvetően nem nyúltunk hozzá utómunkával. Amikor megláttam a képet, egyből tudtam, hogy ezt valamilyen formában bele szeretném építeni a kollekcióba. Ez teljesen véletlen találkozás volt.Dicsekedj egy kicsit: hogyan kerültek csodás ruháid Nicki Minajra?
Az egyik legmeghatározóbb divatblogger, Susie Lau, azaz Style Bubble elég sok kollekciómról írt szuper kritikákat, az éppen aktuális írását, a 2013–14-es őszi–téliről pedig meglátta Joel, Nicki akkori stylistja, aki rögtön felkeresett. A New York-i divathétre kellett pár outfit, az egyik lakkbőr öltözékünket kellett pinkben megcsinálni egy nap alatt méretre, és a kiküldésre sem volt több időnk. Nem mondom, hogy egyszerű volt, de végül minden rendben ment, és nagyon elégedettek voltak.Ha bárkinek tervezhetnél, melyik hírességnek küldenél ruhát, és milyet?
Nagyon szeretem Róisín Murphyt, a Moloko egykori énekesnőjét, hihetetlen energiái vannak, utánozhatatlan a stílusa, ő inspirálta a 2015–16-os kollekciómat. Egyszer már volt alkalmam ruhákat adni neki a London Fashion Weeken, remélem, még találkozhatok vele. Abszolút kedvenceim Tilda Swinton, Cate Blanchett és Florence Welch. Nekik egy-egy printelt lookot küldenék az őszi–téliből. Legutóbb a csodás FKA Twigsnek küldtünk ruhákat egy berlini koncertjére,
a stylistja elképesztő kedves, most egyeztetünk egy csak FKA-nek tervezett egyedi darabról.Mesélj kicsit a gyerekkorodról: milyen kislány voltál és milyen volt az első találkozásod a divat világával?
Nagyon sokat rajzoltam, magamnak való voltam, szerettem egyedül lenni, a babáimnak mindenféle maradék anyagból csináltam ruhákat. Édesanyám mesélt arról hatéves korom körül, hogy a divattervezés egy létező dolog, nekem pedig ezek után csak ehhez volt kedvem. A szüleim már akkor úgy látták, hogy tehetséges vagyok, rajzórákra jártam, majd tudatosan művészeti iskolákba. Ők mindig támogattak, ezért nagyon hálás vagyok nekik.Milyen stílusod volt tizenéves korodban? Mikor viseltél először saját tervezésű dizájnerruhát?
A stílusom meghatározhatatlan volt, több korszakon estem át. A művészeti iskolákban eltöltött évek teljes szabadságot adtak, így találtam rá önmagamra.
Az első saját készítésű ruhám a középiskolában lehetett.Aki csak a munkáidat látja, egy határozott, kreatív és sikeres nőt lát. Mindig hittél magadban, vagy voltak bármikor problémáid az önértékeléseddel?
Valójában sosem akartam túlzottan keménynek látszani, sőt küzdök az ellen, hogy ezt gondolják rólam az emberek. Érdekes módon az önbizalmammal mindig gondok voltak és talán vannak is, a mai napig. Eléggé hullámzó, de ezen is dolgoznom kell. A munkámban nagyon hiszek, és abban, hogy ez hosszú távon sikeres tud lenni. Törekszem arra, hogy olyan emberekkel vegyem körül magam, akik motiválnak, inspirálnak, akik mellett önmagam tudok lenni, akik viccesek, szabadok és ami számomra nagyon fontos: mindig kimondják a véleményüket.Milyen sorsa van nálad a gyakornokoknak?
A gyakornoki feladatok nagyon sokrétűek: el lehet jönni például segédkezni a fotózásokra, a divatbemutatókra, de a showroomban és a műhelyben is sok-sok feladat van.Mik a terveid 2015 második felére? Hol gyűjtesz majd inspirációkat, merre utazol?
Már elkezdtem dolgozni a 2016-os tavaszi–nyári kollekción, most ez köti le sok időmet. A nyaraláson még nem gondolkodtam, de az biztos, hogy pár számomra kedves városba szeretnék újra ellátogatni, inspirálódni. London és Antwerpen biztosan a listán lesz.

Az augusztusi JOY magazint most exkluzív kata szegedi neszesszerrel vásárolhatod meg!

Ide utazz a horoszkópod szerint, ha OROSZLÁN jegyű vagy!

Egy oroszlánnal utazni csupa izgalom! Végtelenül aktív útitárs, aki mindig megtalálja a legmenőbb helyeket.

5 sztár, akinek nem volt elég 1 menyasszonyi ruha az esküvőjén

Képtelenek voltak választani? Vagy új – és meglehetősen puccos – divat van születőben? Akárhogy is, egyre többen esküsznek arra, hogy többféle menyasszonyi ruhában mutassák meg magukat az olvadozó násznépnek – és persze az egész world wide webnek.

3 dolog, amire idén nyáron végre sort kell kerítened!

Mi már most szólunk, tervezz előre és használd ki ezt a három hónapot.

Fizess elő a Joyra! 3 lapszám 1485 Ft helyett 999 Ft!

Csak 999 Ft

A kereséshez kezdj el gépelni!