Horoszkóp
Tudatos élet
Lélek
Divat
Szépség | Beauty Club
Sztárok

A kedvenc Disney-mesénk nem állná meg a helyét 2021-ben

A kis hableány

Ez is érdekelhet

Olvasd el!

Ő Vilmos herceg szeretője? Vad elmélet terjed a herceg hűtlenségéről

Harry herceg olyan lavinát indított el a szavaival, amire talán még ő maga sem számított.

Olvasd el!

A színész, aki a boldogságért cserébe képes volt feladni a hollywoodi csillogást! Avagy Josh Hartnett sikersztoriját az álomgyár sem írhatta volna szebben

Josh Hartnett amilyen nagy lendülettel és sikerrel övezve robbant be Hollywoodba, olyan szépen és halkan köszönt el egy időre a reflektorfénytől.

Facebook
Twitter
Pinterest
Miért kell még ezt is elrontani?

A milleniumi generációnak már annyi mindent elrontottak a Z-generációsok. Felhívták a figyelmet arra, hogy nem menő a középen elválasztott haj, a skinny farmer és a sütőtökös latte, ráadásul a Disney-filmekben is kiszúrták a szexuális utalásokat, vagy épp a politikailag nem korrekt részleteket. Ezúttal sem érkezünk jó hírekkel, ugyanis most egy kicsit tönkretesszük egy kiskori kedvencedet, A kis hableányt. A Disney-klasszikusban négy olyan dolog is van, ami totálisan elfogadhatatlan lenne egy 2021-es filmben.

Ariel függetlenségének annyi

Az imádnivaló sellő a film elején egy erős és független nő, aki szereti felfedezni a világot, kíváncsi, és magasról tesz rá, milyen utat szán neki édesapja. Le akarja vetkőzni a sztereotípiákat, pláne azokat, amiket a fiatal nőkre sütnek rá. Ehhez képest nem telik el olyan sok idő, mire a filmben már Eric hercegre kell teljes mértékben támaszkodnia, és az egész világát felforgatja a pasi, aki kedvéért mindent beáldozna. Hol van a függetlenség és az önállóság? Nem túl jó példa a lányok számára, hogy Ariel feladja elveit a szerelem érdekében.

Sebastian karaktere is necces

Ha láttad már eredeti nyelven a filmet, megfigyelhetted, hogy csak neki van mindenki mástól eltérő akcentusa. Egészen pontosan jamaikai akcentust kapott a kis rák, aki Ariel jó barátja, és bár gyerek fejjel ebbe nem gondol bele az ember, mégis sokan úgy gondolják, ez nem túl etikus döntés volt, felesleges egy "esélyegyenlőségi" akcentusos karaktert filmbe tenni, hiszen igencsak sértő.

gif

Eric herceg megöl egy szereplőt

Manapság a gyerekek számára készült filmekben elképzelhetetlen, hogy a készítő kinyírnak valakit. Elég csúnya végjáték volt a gyerekfilmbe beletenni, hogy Erik herceg megöli Ursulát, akkor is, ha egyértelműen gonosz szereplő volt. Ráadásul eléggé hidegvérrel tette, ami különösen rossz példát mutat. Bőven elég lett volna békésebb módon kiírni a karaktert az egyébként cuki filmből.

Jogi ügyek nem jogi formában

Van a sztoriban az a bizonyos szerződéses rész, amelyben Ariel a hangját adja el, és a történet szerint a szerződés visszavonhatatlan. Nincs olyan szerződés, ami semmilyen esetben sem felbontható, de a gyerekek fejében úgy maradhatnak meg a jogi papírok a film által, hogy amit aláírnak, az sosem lesz visszavonható. Ekkora kamut manapság már nem mutathatnának be.

Nézd meg a galériát is!

Galéria / 6 kép

6 részlet a Disney-filmekben, amiknek egyáltalán nincs értelme

Megnézem a galériát

Hogy tetszett a cikk?

Egynek jó.
Nice job!
Imádom!

Videók

Kép

5 apró változtatás, aminek hála jobban indul a napom

Nem kell nagy dolgokra gondolni. Nem kell óriási változtatásokat eszközölni. Megbilleni nem fog ezek miatt az életed, pont ellenkezőleg: minden a helyére kerül. Az ÉvaMagazin.hu összeállítása.

Kép

Tudtad? A The Last of Us csillagának öccse közel 3 éve nőként éli az életét

A The Last of Us színésze, Pedro Pascal mérhetetlenül büszke 30 éves húgára.

Kép

Megtaláltuk az új kedvencedet: eláruljuk, melyik az a hatóanyag, ami még a C-vitaminnál is népszerűbb lesz idén

Azok, akik valóban képben akarnak lenni a legújabb és leghasznosabb arcápolási trendekkel, azok mindenképpen elolvassák ezt a cikket!

Kép

Lábfétis: egyre többet hallunk róla, de mit jelent pontosan?

Eláruljuk, miért a lábfétis a leggyakoribb fétis a világon.

Kép

Csak egy hete használom, mégis őrületes az eredmény: Próbáld ki ezt a receptet a puffadás ellen!

Ha még nem találtad meg a neked való receptet a puffadásra, itt egy újabb variáció.

Kép

A monogámián túl! 5 híres ember, aki felvállalta poliamor vagy nyitott kapcsolatát

Ugyan a non-monogámiáról máig nagyon kevesen beszélnek nyíltan, valójában egyre növekszik azoknak a tábora, akiket éppen a többszerelműség vagy a nyitott kapcsolat tesz boldoggá.