Húsvéti nasi: gyerekkorunk kedvenc sütijének cukormentes verziója

Coca-Cola Magyarország
Tarapcsák Dalma

Kőkeményen diétázol, és erről húsvétkor sem mondanál le? Nem is kell! Ezzel a cukormentes desszerttel bűntudat nélkül kényeztetheted magad – és persze a vendégeket is!

A legtöbben imádunk jókat enni, majd néhány nap múlva hangosan sopánkodni, hogy nyakunkon a nyár, miközben a testünkön persze nyomot hagytak a boldogsághormont turbózó finomságok. Szerencsére ma már számtalan nagy kedvenc sütink könnyedén elkészíthető alternatív hozzávalókkal is, így nem feltétlenül kell lemondanunk az édességről. Az alábbi desszert is ezek egyike, és nem mellesleg oltári finom!

Tavaszi Fanta zero pohárdesszert

forrás: Coca-Cola Magyarország

Hozzávalók a csokis morzsához:

  • 200 g teljes kiőrlésű liszt
  • 100 g fehér búzaliszt
  • 200 g vaj vagy margarin felkockázva
  • 100 g xilit
  • 1 ek. kakaópor
  • 1 tojás sárgája
  • 1-2 ek. hideg víz

Hozzávalók a túrókrémhez:

  • 300 g túró
  • 100 g xilit porrá törve
  • 100 g vaj
  • 1 kezeletlen citrom héja

Hozzávalók a Fanta réteghez:

  • 400 ml Fanta Narancs zero üdítőital
  • 40 g cukormentes vaníliás pudingpor
  • 3 ek. xilit porrá törve

Elkészítés:

A liszteket elvegyítjük a xilittel és kakaóporral, majd elmorzsoljuk benne a vajat. Hozzáadjuk a tojás sárgáját, és ha szükséges, akkor a vizet is. Gyors mozdulatokkal sima felületű gombócot gyúrunk. Fóliába tekerjük és 30 percre a hűtőbe rakjuk pihenni.

Közben elkészítjük a túrókrémet. A vajat a xilittel habosra verjük, majd hozzáadjuk a túrót és a citrom reszelt héját is.

A tésztát pihentetés után egy sütőpapírral bélelt tepsibe reszeljük és 180 fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt megsütjük. Ha kész, és langyosra hűlt, a poharak aljára morzsoljuk.

A csokis morzsarétegre kanalazzuk a túrókrémet, majd elkészítjük a Fanta réteget is.

A Fanta Narancs Zeróból pár evőkanálnyi mennyiséggel elkeverjük a pudingport és a xilitet, a többi Fantát felforraljuk, majd hozzákeverjük a pudingport. Pár perc alatt besűrítjük a krémet.

Amint kész, még melegen, egyenletesen eloszlatjuk a túrós réteg tetején. 1-2 órát érdemes hűtőben pihentetni.

Nézd meg a galériánkat - 4 kép
Plasztikmentes húsvét: négy természetbarát ötlet