Horoszkóp
Tudatos élet
Lélek
Divat
Szépség | Beauty Club
Sztárok

4 pszichológiai ok, amiért a csalók könnyedén átvernek másokat

4 pszichológiai ok, amiért a csalók könnyedén átvernek másokat

Ez is érdekelhet

Olvasd el!

Ő Vilmos herceg szeretője? Vad elmélet terjed a herceg hűtlenségéről

Harry herceg olyan lavinát indított el a szavaival, amire talán még ő maga sem számított.

Olvasd el!

A színész, aki a boldogságért cserébe képes volt feladni a hollywoodi csillogást! Avagy Josh Hartnett sikersztoriját az álomgyár sem írhatta volna szebben

Josh Hartnett amilyen nagy lendülettel és sikerrel övezve robbant be Hollywoodba, olyan szépen és halkan köszönt el egy időre a reflektorfénytől.

Facebook
Twitter
Pinterest
Simán átvert a srác, akiért oda voltál, és te nem is sejtetted? Nem te vagy a hibás, van rá más magyarázat!

Butának, esetleg naivnak érzed magad, amiért hittél a srácnak, aki átvert? Ne tedd, nem te vagy a hibás, amiért azt gondoltad, az igazat mondja. Megmutatjuk, milyen tudományos magyarázat áll a dolog mögött!

Született bizalom

Kutatások bebizonyították, hogy genetikailag belénk van kódolva, hogy elhiggyük, amit mások mondanak nekünk. Egy kísérletben a résztvevőknek azt mondták, olyan videofelvételeket fognak látni, amiknek csak az 50 százaléka igaz. A végeredmény szerint a többség 50 százaléknál jóval több videóra mondta azt, ez igaz. Emiatt hiszel el te is könnyen bármit másoknak, akár egy idegen szavában is megbízol. Aki pedig közel áll hozzád, tényleg simán át tud verni.

Állandóan hazudunk

Egy Bella DePaulo nevű nonverbális kommunikációt kutató tudós egy felmérés segítségével megállapította, az emberek átlagosan napi kétszer nem mondanak igazat. Csak egy kisebb százalék állította azt, hogy napi 15-nél több hazugság hagyja el a száját. Ez tudattalanul azt eredményezi, hogy nem vagy igazán gyanakvó másokkal.

Rossz megfigyelők vagyunk

Sokan hiszik magukat valóságos hazugságdetektoroknak, az igazság azonban az, hogy az emberek szinte egyáltalán nem képesek észrevenni, ha hazudnak nekik. Azért vagyunk ebben ennyire rosszak, mert rossz módszerekkel dolgozunk. A többség például a füllentés legfontosabb jelének a szemkontaktus hiányát tartja. A kutatások szerint azonban egy hazug pislogás nélkül néz a másik szemébe. Az idegeskedésre szintén hihetjük, hogy a hazugság jele, de ezzel is szépen be lehet fürödni.

Gyakorlat teszi a mestert

Az a helyzet, hogy a nem őszinte emberek is fejlődnek, minél többet hazudoznak úgy, hogy nem buknak le, annál jobban csinálják. Végül igazi mesterekké válhatnak. Folyamatosan megfigyelik a másikat, nézik, milyen hatással volt rájuk az adott hazugság, így előkészítve a következőt.

Ezeknek se dőlj be!

Galéria / 6 kép

Leggyakoribb hazugságok a közösségi oldalakon

Megnézem a galériát

Hogy tetszett a cikk?

Egynek jó.
Nice job!
Imádom!

Videók

Kép

Ezért tesz rosszat a bőrödnek, ha mindennap zuhanyzol

Mindennap zuhanyzol és szerinted ez teljesen rendben van, sőt, másoktól is elvárható? Van egy rossz hírünk!

Kép

Az ókori görög és római nők élete egyáltalán nem olyan volt, mint a filmekben

Talán mégsem volt olyan jó buli ókori görög vagy római nőnek lenni, nem?

Kép

A vasárnapi alvásnak fontosabb szerepe van, mint gondolnád

Szinte utálod a vasárnapot, annyira nyomaszt, hogy másnap már hétfő? Itt a megoldás!

Kép

Miért telik gyorsabban az idő, ahogy öregszünk? Tudományos válasz van rá!

Gyerekként olyan, mintha egy év egy évezred lenne, majd felnövünk és hirtelen elkezd rohanni az idő. Mi erre a tudományos magyarázat? Most megtudhatod!