Pestóval és sajttal töltött kenyér, a pizza méltó ellenfele

Mojzes Nóra

Kenyér, pesto, mozzarella és még megint csak sajt. Mindössze ennyi hozzávalóból áll össze az az isteni fogás, ami egyaránt tökéletes lehet vacsorára vagy épp reggelire.

A recept egyik hozzávalója sem túl költséges, ráadásul pepecselned sem kell az elkészítésével, hiszen faék egyszerűségű: némi szeletelés, némi kenegetés, pár perc várakozás míg sül a sütőben a kenyér, és kész is!

Akár magában eszitek, akár felvágottal, olívabogyóval vagy szárított paradicsommal, garantáltan megnyalja majd mind a tíz ujját, aki megkóstolja!

Sajtos-pestós kenyér

forrás: pinterest
Sajtos-pestós kenyér. Ha kedved tartja, szeletelés helyett „kockázhatod” is!
Olvasd el ezt is!
Genovai pesto: szuperegyszerű recept!

Hozzávalók

  • 1 nagy kenyér
  • ¼ csészényi pesto
  • 150 gramm mozzarella (vékonyan szeletelve)
  • 150 gramm taleggio vagy más ízes sajt (vékonyan szeletelve)

Elkészítése

  • Melegítsd elő a sütőt 175 fokra.

  • Szeleteld fel a kenyeret nagyjából 2-2,5 centiméterenként úgy, hogy ne vágd végig a szeleteket. Kell, hogy kapj majd egy talapzatot, így nem esik majd szét a kenyér.

  • Minden kenyérszelet közé tegyél egy teáskanál pestót, egy szelet mozzarellát és egy szelet taleggiót.

  • Csomagold a kenyeret alufóliába, majd tedd a sütőbe nagyjából 20-25 percre, míg a kenyér ropogósra nem sül, a sajt pedig meg nem olvad.
Olvasd el ezt is!
Kiadós tepsis melegszendvics, ami szikkadt kenyérből a legfinomabb

De ha szívesebben ennél inkább egy tányér isteni finom tésztát, arra is tudunk ám ötleteket adni. Kattints a galériára a receptekért!

Nézd meg a galériánkat - 3 kép
Tészta receptek, amikhez elég egyetlen edény

marthastewart.com