Horoszkóp
Tudatos élet
Lélek
Divat
Szépség | Beauty Club
Sztárok

A legfrissebb adatok: eddig vagy védett COVID után jelen állás szerint

A legfrissebb adatok: eddig vagy védett COVID után jelen állás szerint

Ez is érdekelhet

Olvasd el!

Ő Vilmos herceg szeretője? Vad elmélet terjed a herceg hűtlenségéről

Harry herceg olyan lavinát indított el a szavaival, amire talán még ő maga sem számított.

Olvasd el!

A színész, aki a boldogságért cserébe képes volt feladni a hollywoodi csillogást! Avagy Josh Hartnett sikersztoriját az álomgyár sem írhatta volna szebben

Josh Hartnett amilyen nagy lendülettel és sikerrel övezve robbant be Hollywoodba, olyan szépen és halkan köszönt el egy időre a reflektorfénytől.

Facebook
Twitter
Pinterest
Az biztos, hogy sok minden változott ezen a téren is az elmúlt évek alatt!

A koronavírus már évek óta életünk része, számos oltáson vagyunk túl, de talán az utóbbi hónapokban egy kicsit fellélegezhettünk. Azonban tény, hogy mostanában egyre több ismerősünktől halljuk, hogy elkapták a COVID-ot, és ki erősebb, ki enyhébb tünetekkel vészelte át. Épp ezért úgy döntöttünk, most utánajárunk egy kicsit annak, a fertőződés után jelenleg körülbelül mennyi ideig vagyunk védettek a mostani variánsok mellett, pláne, ha kettő, három vagy akár négy oltásunk is van!

Tudni kell, hogy az omikron előtt egészen más volt a helyzet. Korábban a többi variánsnál, például a deltánál ritkábbak voltak az újrafertőződések, és egész sokáig kitartott az immunitás egy fertőződés után. Azonban az omikron felforgatta mindezt, többféle variáns jelent meg, ami azt jelentette, hogy simán elkaphattál viszonylag rövidebb időn belül egy omikront, azután, hogy egy másik variánssal megfertőződtél.

2021-es kutatások szerint három hónap után ismét elkaphatod a COVID-19-et, ám a számos omikron-típus megjelenésével ez a szám jelentősen lecsökkent. Annyira, hogy egy februári kutatás szerint azok, akik BA.2-vel fertőződtek, 20 nappal később már elkaphatták a BA.1-es omikront.

Vannak, akik ráadásul jóval nagyobb eséllyel fertőződnek meg: az idősebb korosztály, az immunrendszeri problémákkal küzdők kevesebb és gyengébb antitesteket termelnek, így hamarabb megbetegszenek, ám szerencsére a test valamilyen szinten emlékszik a korábbi fertőzésekre, így könnyebben felveszi a vírussal a küzdelmet. Ennek köszönhető, hogy egy második vagy harmadik fertőződés már rövidebb ideig tart és kevesebb tünetet produkál, sőt, van, aki észre sem veszi, hogy elkapta a COVID-ot.

Most is úgy vélik, hogy az oltás nagy segítség lehet a koronavírussal szemben, és érdemes beadatni a negyedik oltást is, mert csökkenti a tünetek erősségét. Fontos persze megjegyezni, hogy ha épp túl vagy egy COVID-on, akkor pár hetet várni kell a vakcinával! A téli szezonban inkább légy óvatos a nagy tömegben, figyelj oda, mert nemcsak a koronavírust, de az influenzát is elkaphatod. Ráadásul a szakértők szerint a fertőződés után egy hónappal már van esély arra, hogy ismét megfertőződj COVID-dal, így véletlenül se gondold, hogy hónapokig védett leszel egy újabb fertőződéssel szemben.

Ezt is olvasd el!

Galéria / 3 kép

3 faktor, ami növeli a COVID-fertőződés esélyeit - az oltás ellenére is

Megnézem a galériát

Forrás: The Economic Times

Hogy tetszett a cikk?

Egynek jó.
Nice job!
Imádom!

Videók

Kép

Tudtad? A The Last of Us csillagának öccse közel 3 éve nőként éli az életét

A The Last of Us színésze, Pedro Pascal mérhetetlenül büszke 30 éves húgára.

Kép

Megtaláltuk az új kedvencedet: eláruljuk, melyik az a hatóanyag, ami még a C-vitaminnál is népszerűbb lesz idén

Azok, akik valóban képben akarnak lenni a legújabb és leghasznosabb arcápolási trendekkel, azok mindenképpen elolvassák ezt a cikket!

Kép

Lábfétis: egyre többet hallunk róla, de mit jelent pontosan?

Eláruljuk, miért a lábfétis a leggyakoribb fétis a világon.

Kép

Csak egy hete használom, mégis őrületes az eredmény: Próbáld ki ezt a receptet a puffadás ellen!

Ha még nem találtad meg a neked való receptet a puffadásra, itt egy újabb variáció.

Kép

A monogámián túl! 5 híres ember, aki felvállalta poliamor vagy nyitott kapcsolatát

Ugyan a non-monogámiáról máig nagyon kevesen beszélnek nyíltan, valójában egyre növekszik azoknak a tábora, akiket éppen a többszerelműség vagy a nyitott kapcsolat tesz boldoggá.

Kép

Mikor jellennek meg a testeden anyajegyek és miért lényeges, hogy észrevedd őket?

Az anyajegyek többnyire ártalmatlanok, azonban ezekre a dolgokra nagyon fontos lenne ezentúl odafigyelned.