Horoszkóp
Lélek
Divat
Szépség | Beauty Club
Sztárok

Cockapoo, az életre kelt plüsskutya

Cockapoo, az életre kelt plüsskutya
Facebook
Twitter
Pinterest
A cockapoo vagy cockerpoo egy designer kutyafajta, mely a cocker spániel és az uszkár egyenlő részben keresztezett keverékéből került kitenyésztésre. A designer kutyafajtákról nagyon megoszlanak a vélemények, de cukiságukhoz és mesebeli formájukhoz nem férhet kétség.

Az első designer kutyát, egy labradoodle-t (labrador és uszkár keresztezése) Wally Conron hozta létre Hawaii-on, mert egy olyan vakvezető kutyát szeretett volna képezni, akinek szőrére a gazdája nem allergiás. Tehát az első designer kutya nem azért született, hogy kimaxolja a cukiságmérőt és több ezer euróért találjon gazdát édes kis pofijának és plüssmacis alkatának köszönhetően. Praktikus és nemes célt szolgáltak az első egyedek, sőt a keresztezések elején még egy olyan feltevés is irányította a tenyésztőket, hogy a két fajta jellemző betegségeit kiszűrve az új fajta mentes lesz ezektől és csak a jó tulajdonságokat fogják hordozni. Például a labrador hajlamos a diszpláziára, az uszkár pedig a szembetegségre. Megfelelő szűréssel két „mentes” kutyát keresztezve az utódok nagy eséllyel a mentességet viszik tovább.

Az eredeti elképzelés elég hamar megdőlni látszik amerikai kutatók szerint, akik arra a megállapításra jutottak, hogy bizony az eredeti betegségeket a közös utódok nagyobb eséllyel viszik tovább. Ezen természetesen a gondatlan és körültekintés nélküli tenyésztés és szaporítás sem segít.

Na de térjünk vissza a cockapoora, akit ha felraknának a játékboltban a plüssök közé, simán elmennénk mellette. Jobban megnézve már-már túlzás ez a cukiság és a hatásvadászat csimborasszójának tekinthetők a barna, Disney figurákat simán megszégyenítő szemek valamint a tökéletes maciplüss bunda. Az egész kutya olyan, hogy nem hiszed el első pillantásra.

Jordan
Jordan

Négy méretben tenyésztik:

  • teacup – szuper mini, 2,2 kg alatt
  • toy – 5,5 kg-ig
  • törpe – 5,8 – 8,1 kg
  • maxi – 8,1 kg feletti változatok.

Az utódok méretét a szülők határozzák meg, a toy és törpe méreteknél minden esetben az anya a cocker spániel, az apa pedig az uszkár.

Magyarországon nincs cockapoo tenyésztő, Nyugat-Európába kell utazni előjegyzésért és feltehetően sokat kell rá várni. Ez nem feltétlenül baj, így legalább van idő összespórolni az árát, ami nagyjából 2000 Euro körül mozog.

Érdemes a lábakra is vetni egy pillantást.
Érdemes a lábakra is vetni egy pillantást.

A cockapoo uszkár felmenőjének köszönhetően nagyon intelligens és okos kiskutya. Kifejezetten szociális, szereti a kutyák társaságát és ragaszkodik az emberhez. Az ereiben csörgedező spániel vér néha makacsságra készteti, de ezt egy jól felkészült gazda könnyen tudja kezelni.

Látszik a barna bogár szemein, hogy mindig a gazdi kedvében akar járni, vagy a gazdi eszén túljárni. Ez utóbbira akkor számíthatunk, ha nem kapja meg a napi szellemi és fizikai szükségleteit, tehát nem kap elég feladatot vagy nem mozog eleget.

Most pedig nézzétek meg Jordan, a cockapoo galériáját és olvadozzatok! Jordan egyébként tegnap volt 1 éves, ezúton is kívánunk neki nagyon bolDOG születésnapot!

A képekért köszönet az Aktív Kutyanapközinek, ahol nyilván Jordan a sztár.

Galéria / 11 kép

Cockapoo, az életre kelt plüsskutya

Megnézem a galériát

Hogy tetszett a cikk?

Egynek jó.
Nice job!
Imádom!

Videók

Életmód

5 tipp a helyiektől, hogy a legjobb élményeket szerezd Horvátországban 2024-ben

Promóciók

A hónap akciója: a legjobb ránctalanító krém

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Táplál, feszesít, regenerál: ebben rejlik a fátyolmaszk szuperereje

Promóciók

Ismerd meg a Nothing Phone (2a) sokoldalú, világító hátlapját!

Promóciók

Egy szelet Olaszország a GOBUDA Mall-ban

Promóciók

A Hotel Divinus***** Superior Debrecen zöld szívében, a mindenki által kedvelt Nagyerdőn várja a kikapcsolódni vágyókat.

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Kép

28 emlékezetes autós film, amit látnod kell

Az autó egy filmben lehet főszereplő vagy kulcsfontosságú kellék – egy biztos: sokszor tesz emlékezetessé egy-egy jelenetet.

Kép

A csillagjegy, akinek kész katasztrófa lesz az élete április végéig

Ezeknek a csillagjegyeknek nem lesz szerencséje mostanság.

Kép

Ijesztő, de ezt a 6 dolgot a telefonod is tudja rólad!

Adatok, üzenetek és helyszínek – mi mindent tud rólad a telód? Most kiderül!

Kép

Napi horoszkóp április 18.: az Ikreknek nagyszabású terveik vannak, a Szüzeknek érdemes a saját érdekeikért kiállniuk

A hét második felében is izgalmak várnak az egyes csillagjegyekre, érdemes tehát, hogy mit üzennek a csillagok!