Spanyol omlett: a legjobb reggeli (és ebéd, meg vacsora)
A spanyol omlett vagy más néven tortilla española egy egyszerű burgonyás étel, ami melegen és hidegen egyaránt finom. Gyorsan elkészíthető, és mindössze 5 egyszerű alapanyagból áll.
A spanyol omlett vagy más néven tortilla española egy egyszerű burgonyás étel, ami melegen és hidegen egyaránt finom. Gyorsan elkészíthető, és mindössze 5 egyszerű alapanyagból áll.
Kevesen vállalkoznak rá, hogy buggyantott tojást készítsenek, pedig nem olyan bonyolult feladat, mint amilyennek tűnik. Mutatunk három módszert, amivel otthon is abszolválhatod, maximum majd nem árulod el a vendégeidnek hogyan is készítetted.
Nem rakéta tudomány, nem is atomfizika összetörni a főtt krumplit, és vajjal, tejjel, sóval pürét keverni belőle. Mégis gyakran ragacsos lesz, máskor meg folyós, esetleg száraz. Apróságokon vérezhet el ugyanis a dolog – nem is gondolnád, milyeneken! Az Éva magazin írása következik:
Megpucol, felvág, kisüt. Ez a recept az ahogyan az ember lánya készíti a sült krumplit. Megpucol, felvág, szódabikarbónás vízbe megfőz, fűszerolajat készít, süt, forgat, süt, forgat, fűszerez – ez pedig ahogyan a profik csinálják!
Mire vágysz nőnapon? Egy szál virágra? Egy doboz bonbonra? Valami jó kis programra? Egy kis nyugalomra? Vagy hogy főzzön neked valaki egy finom vacsorát? Ezek közül mi bármelyiknek örülnénk, és bár szívesen dobnánk fel a te napodat is egy kis nőnapi meglepetéssel, ez nem a mi tisztünk. Abban viszont szívesen segítünk, hogy finom vacsorát kapj a párodtól holnap. Neked mindössze annyi dolgod lesz, hogy már ma elküldöd neki ezt a cikket!