Sztárok, akik szeretik a hasukat és a konyhaművészetbe is nyakig alámerülnek
Ők bizony az evésen túl talán csak az étel elkészítését szeretik jobban. Az ÉvaMagazin.hu összeállítása.
Ők bizony az evésen túl talán csak az étel elkészítését szeretik jobban. Az ÉvaMagazin.hu összeállítása.
Legyen szó csak egy tejberizsről vagy egy komoly karácsonyi főételről, az adott napi konyhaművészeted hatékonysága már a nulladik percben eldől. Lássuk mit tehetsz azért, hogy egy fogás elkészítése ne az első percben fulladjon sikertelenségbe. Ez az ÁVA Magazin.hu cikke.
Van köztük animációs film. Van, amiben szerelmesek lesznek a séfek, és van olyan film is, amiben kizárólag csak az ételek szerelmesei a főszereplők. 8 filmet mutatunk nektek, amiben a legnagyobb szerepet a konyhakultúra és a főzés kapja.
Ősszel ellepnek minden elől hagyott gyümölcsöt, édes ételt, italt. Csapatokba verődve, naphosszat ülnek a konyha különböző pontjain. Az őszi gyümölcslegyek és a muslicák látványra és gusztusra sem kedves lakótársak. 5 tippet mutatok arra, hogy hogyan számolj le velük. Az Évamagazin.hu cikke.
Ki ne látott volna már zombi apokalipszisről készült filmet, ahol az élőhalottakkal kellett élet-halál harcot vívniuk a főszereplőknek, de vajon végiggondoltad-e, hogy ha tényleg itt lenne egy katasztrófa, akkor miből érdemes feltankolni, hogy egy-két napnál tovább húzd ki. Ez az ÉVA magazin.hu cikke.
Éva magazin írása: Ahány ház, annyi szokás, ahány karácsony, annyi féle menü. Egy valamiben azonban az összes konyhában sürgölődő egyetért: spórolni az időn jó dolog. Megmutatjuk, hogy mi idén, milyen trükkökkel spórolunk a konyhában töltött órák számán karácsonykor.
Az élelmiszerpazarlás az egész világon óriási probléma. Döbbenetes mértékben pazaroljuk az ételt nap mint nap: tonnaszám dobjuk a kukába azokat az élelmiszerek, amelyek még bőven alkalmasak lennének az emberi fogyasztásra. A következőkben adunk néhány egyszerű, de annál hatékonyabb tippet ahhoz, hogy ezen változtass egy kicsit.
Nincs is jobb, mint a frissen szedett fűszerek íze - aki ezt egyszer megtapasztalta, soha többet nem akar bolti fűszereket használni. Aki készített már házi paradicsomszószt a saját kertjében termett bazsalikommal vagy kevert már mojitót frissen szedett mentalevéllel, az tudja, miről beszélek. Egy saját fűszerkert ugrásszerűen növelheti a konyhánk színvonalát, ráadásul szemétmentes alternatívája a bolti fűszerekenek, vagyis valóban fenntartható és ökotudatos választás is. Az Éva magazin írása.
Koronavírus idején mindenki felhalmozza az élelmiszereket, annak ellenére, hogy a boltok alapvetően tele vannak árukkal, igaz: bizonyos slágeráruk – például csirkemell – hiánycikkek. Ennek érzelmi okai is vannak, de mi most praktikus polcrendezési tanácsokat szeretnénk adni.
A fejlődés fontos, az innovációkra szükség van, de bármennyire modern korban is éljünk, vannak olyan jól bevált háztartási praktikák, amik évtizedek, sőt lehet, hogy már évszázadok óta is megállják a helyüket. Lássuk, milyen trükköket leshetünk el nagyanyáink konyhájából.