Horoszkóp
JOY25
Lélek
Divat
Szépség | Beauty Club
Sztárok

Felelős állattartás témájú cikkek

Kép

„Ne ölelgess” - 5 dolog, amivel kapcsolatban a kutyád azt kívánja, bárcsak ne tennéd meg

Van pár dolog, amit szakértők szerint a kutyák egyáltalán nem szeretnek, és a lista elég meglepő.

Kép

Szívszaggató videón, ahogy egy út szélén hagyott kutya minden erejével fut gazdája kocsija után

Állatbarátként mindig óriási fájdalom olyan esetekről hallani vagy, ami még rosszabb: olyat látni, amikor egy ártatlan állattal méltatlanul és brutálisan bánnak.

Kép

5 kutyafajta, amit gyakran visszavisznek az örökbefogadás után

Ezek a kutyafajták népszerűek, mindenki ismeri őket (ránézésre), de sokan nincsenek tisztában a karakterükkel, vagy hogy milyen foglalkozást igényelnek. És emiatt gyakran túladnak rajtuk...

Kép

A nagy cicaszótár – az alábbi módon próbál kommunikálni veled a macskád

Önfejűek és sokszor kiszámíthatatlanok, mégis imádjuk őket. A macskák egészen varázslatos lények, akik – még ha nehezükre is esik néha kimutatni – igenis tudnak kötődni az emberhez, és nagyon tudnak szeretni is. Hogy jobban megérthessük őket, érdemes odafigyelni a testbeszédükre.

Kép

10 tipp, hogy mire figyelj karácsonykor, ha kutyád vagy cicád van

Íme néhány hasznos tipp a Szilveszteri Állatmentő Ügyelet jóvoltából, hogy az ünnepek csak szép élményekkel teljenek!

Kép

Videó a pillanatról, amikor a menhelyi kutyus rájön, hogy végre örökre örökbe fogadják

A felelős kutyatartás már a négylábú társunk kiválasztásánál elkezdődik, és ez a videó reméljük sokaknak kedvet csinál az örökbefogadáshoz.

Kép

Kutyák örökbefogadását segítő kiadványt jelentetett meg a Nébih

Kutyák örökbefogadását segítő kiadványt jelentetett meg a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih), a Fogadj örökbe! című kötetet az Agrárminisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára mutatta be Pécsett szombaton.

Kép

A magyarok 60 százaléka örökbe fogadna menhelyről

Mi magyarok szeretjük a kutyákat. Egy legújabb, reprezentatív kutatásbó legalábbis ez derül ki. A magyar lakosság 65 százaléka tartott már valaha kutyát vagy szeretne és 41 százaléka jelenleg is tart kutyát. Sok érdekes dologra is fény derült.

Kép

Kutyakötelesség a felelős állattartás

A NÉBIH bemutatta csütörtökön legújabb kiadványát Kutyakötelesség címmel, mely a felelős kutyatartás jogszabályi előírásaira helyezi a hangsúlyt. Nyugodtan állíthatjuk, hogy az elmúlt évek legátfogóbb és leginformatívabb kiadványát sikerült elkészíteni ebben a témában.

Kép

Amit a szomszédom csinál, szerintem állatkínzás. Vajon fel kéne jelentenem?

Egy kollegánk barátja mesélte el, hogy mi zajlik nap mint nap az utcájukban.

Kép

5 dolog, amit nem igazán szeret a kutyád, mégis csinálod

Lehet, hogy számodra ezek oké dolgok, de nem biztos, hogy a kutyusodnak is!

Kép

Miért mondj NEMET a kutyás társkeresőre

Óriási felháborodást váltott ki az egyik kereskedelmi csatorna reggeli műsorában bemutatkozó új kutyás „szolgáltatás”, mely érthetetlen és felfoghatatlan módon teljesen szembemegy a felelős kutyatartás alapvető szabályaival és elfogadott normáival.

Kép

Ivartalanítás - tények és tévhitek

Talán az egyik legmegosztóbb kérdés gazdik körében az ivartalanítás. Rengeteg érv szól mellette, mégis, a mai napig tartja magát rengeteg tévhit a témával kapcsolatban. A NÉBIH, a felelős állattartás programján belül tökéletesen összefoglalta az ivartalanítással kapcsolatos tényeket és tévhiteket, beszédes infografikákkal szemléltetve a megdöbbentő számokat.