Horoszkóp
JOY25
Lélek
Divat
Szépség | Beauty Club
Sztárok

Csúfolás témájú cikkek

Kép

Ne nézz félre! – Te is tehetsz az iskolai kortárs bántalmazás ellen!

Sokszor látható, hallható, mégis kevesen tudják, hogy hogyan segíthetnek: a mai fiatalság 85 százalékát zaklatták már kortársai az iskola falain belül, derül ki az UNICEF Magyarország 2022-es felméréséből . A bántalmazás sajnos több mint egy egyszeri konfliktus, ugratás, vagy csipkelődés. Olyan ismétlődő és agresszív viselkedésforma, amellyel a másikat szándékosan megalázzák akár testi erőszakkal, akár szavakkal. A bullyingnak három szereplője van: a bántalmazó, a bántalmazott és a szemlélő. Sokszor az áldozat számára nem is maga az erőszak jelenti a legnagyobb traumát, hanem az, hogy társai tétlenek, közömbösek maradnak, vagy rosszabb esetben bekapcsolódnak a bántalmazásba.

Kép

3 híres mese, ami nem feltétlen jóra tanítja a gyerekeinket

A gyerekek kegyetlenek - szokták mondani, ha csúfolásról van szó, vagy csak sértettségükben, mérgükben visszavágnak egy mondattal. És az is igaz, hogy azt mondják, amit otthon látnak és hallanak. Nem egyszer hallottam már szülőtől, hogy szóban hogyan szidja és tiporja földbe a gyerekét a játszótéren és minden egyes alkalommal a szívem szakad meg, hogy még elhangozhatnak ilyen mondatok. De sajnos a gyerekmesék sem szerénykednek, ha testszégyenítésről van szó. És mivel sokszor azért néznek a gyerekek mesét, hogy a szülők addig mást csinálhassanak, így a megbeszélés is elmarad. Az ÉvaMagazin.hu cikke.

Kép

Gyönyörű, híres emberek, akiket kinézetük miatt csúfoltak

Aztán persze ők csak nevetnek azóta ezeken, hiszen egytől egyig csodás karriert futottak be, ráadásul a tükörképükkel is elégedettek.

Kép

Híres emberek, akiket külsejük miatt rengetegen csúfoltak - Mára mindenre rácáfoltak

Nekik valóban meggyűlt a bajuk az iskolatársaikkal!

Kép

Ő sem úszta meg beszólások nélkül: Blake Lively elárulta, mivel csúfolták kislányként az osztálytársai

Még a világsztárok is kaptak gyerekként jó néhány beszólást.

Kép

Fél Hollywood a kissrác védelmére kelt, akit bullyingoltak az iskolában az orra miatt! „Engem is csúfoltak, csak én nem voltam ilyen bátor”

Az amerikai kisfiú könnyek között érvel az iskolai bántalmazás ellen – még egy sziklát is megindítana, nem hogy Katy Perry-t.

Kép

Liptai Claudia elárulta: ezért csúfolták gyerekkorában

Mostanra már megszokta.

Kép

Még ma is küzdenek vele! 25 idézet emberektől, akik gyerekként érzelmi erőszak áldozatai voltak

Senki sem ússza meg a gyerekkort sérelmek nélkül. De aki érzelmi erőszak áldozata volt – és muszáj szembenéznünk a ténnyel, hogy rengetegen vannak ilyenek –, az sokszor egész életén át viseli a következményeket (és adja tovább a saját gyerekeinek).

Kép

Régen bántották miatta, ma már keresett modell a különleges bőrszínnel megáldott tinilány

A 19 éves lányt fiatalabb korában nagyon sok bántás érte a bőrszíne miatt - nem is értjük miért, hiszen gyönyörű! Nézd csak!

Kép

Ilyen az élet egy ritka bőrbetegséggel

"Uramisten, mi történt veled? Annyira más vagy, mint a többi lány. Olyan, mintha koszos lennél.Így senkinek sem fogsz tetszeni." - Ilyen és ehhez hasonló megjegyzések közepette nőtt fel a most 24 éves Jenna Lee.