Az egész net odavan érte: Cameron Diaz megmutatta a kedvenc saláta receptjét, amit még idén nyáron el kell készítened

Getty Images
Bíborka

A színésznő csak roppanós nyári salátának hívja.

Még javában tart a nyár, így nem kell lemondanod a könnyű salátákról, amik a legnagyobb melegben igazi jolly joker választásnak bizonyulhatnak. Hiszen nem terhelik meg a gyomrot, ellenben tele vannak tápanyaggal és ha uborka is került bele, akkor még a hidratáltságodhoz is extrán hozzájárul az étel. A sztárok is esküsznek rá, sőt van, aki az évek alatt kifejlesztette a saját receptjét, amibe valami különlegességet is belerejtett és amit időről időre mindig elkészít. Legutóbb Cameron Diaz osztotta meg a rajongóival azt a saláta receptet, amit mindig elkészít, amikor összegyűlik nála a család és amit úgy jellemez, mint a tökéletes nyári étel.

„Amikor az ideális nyári délutánra gondolok, akkor az magában foglal egy saláta receptet, egy friss pohár sauvignon blanc-ot és egy asztalt barátokkal körbeülve”

- mesélte nemrég az 50 éves sztár a Us Weekly magazinnak.

Cameron Diaz kedvenc salátáját nagyon egyszerű elkészíteni, fő összetevői közé tartozik a saláta, a répa, az avokádó, a mangó és házi készítésű szószt. Persze amióta a színésznő a borokkal is foglalkozik – konkrétan saját márkája van Avaline névvel – azóta persze borokkal is mindig párosítja a saját maga által készített ételeket.

Recept
Elkészítési idő: fél óra
2 személyre
Cameron Diaz nyári roppanós salátája
Hozzávalók
  • ¼ csésze pirított kesudió
  • 2 ek juharszirup
  • 1 tk csípős szósz
  • 1 lime leve
  • 1 ek dijoni mustár
  • 1 ek friss gyömbér
  • 1 ek miso pasta
  • 2 ek borecet
  • 1 ek szójaszósz
  • 1/2 csésze napraforgóolaj
  • 1 ek szezámolaj
  • 4 csésze saláta
  • 1 csésze hóborsó
  • néhány darab sárgarépa
  • pár darab uborka
  • 1/2 mangó
  • 2 db avokádó
  • friss fűszernövény (menta, koriander, bazsalikom)
  • 1/2 csésze puffasztott rizs
  • 2 szelet friss lime
1. lépés
Az öntet elkészítéséhez öntsd a turmixgépbe a kesudiót, a juharszirupot, a csípős szószt, a lime levét, a dijoni mustárt, a gyömbért, a miso pasztát, a borecetet, a szójaszószt és keverd össze alaposan.
2. lépés
Ezután mehet bele a szezámolaj és napraforgóolaj is, majd alaposan keverd el.
3. lépés
A salátához rétegezd egy tálba a többi hozzávalót: a répát, az uborkát vágd fel vékonyra, az avokádót és a mangót pucold meg, majd add hozzá a salátához.
4. lépés
A tetejét díszítsd fűszernövényekkel, kesudióval, puffasztott rizzsel és 2 szelet lime-mal.

Ha pedig még több egészséges recept ötletet keresel, akkor a JOY nyári lapszámában megtalálod. Persze megannyi más, aktuális téma mellett: fellelheted a magazinban a nyári trendeket is, utazáshoz is adunk tippet - ne feledd, a nyárnak még mindig nincs vége!

A magazint keresd az újságosoknál, vagy vásárold meg digitális formátumban a Magaziner oldalán, ha pedig szeretnéd minden lapszámunkat a legjobb áron, elsők között kézhez kapni, fizess elő rá ITT! Jó olvasást és kellemes nyári kikapcsolódást kíván a JOY magazin csapata!

Ha szereted az egyszerű recepteket, ezeket imádni fogod:

Nézd meg a galériánkat - 7 kép
7 könnyed augusztusi recept, ha nincs időd órákig a konyhában állni