Horoszkóp
Lélek
Divat
Szépség | Beauty Club
Sztárok

A Bridgerton színpszichológiája: rengeteg titkos üzenetet rejt a szereplők ruhája

A Bridgerton színpszichológiája: rengeteg titkos üzenetet rejt a szereplők ruhája
A nap cikke

Rossz dolgok történnek veled? 6 jel, hogy valaki elátkozott téged

Sokszor csak azt hisszük, hogy pusztán balszerencsések vagyunk, pedig könnyen lehet, hogy egy ártó személynek "köszönhetjük" mindezt. Íme a jelek!

Életmód

5 tipp a helyiektől, hogy a legjobb élményeket szerezd Horvátországban 2024-ben

Promóciók

A hónap akciója: a legjobb ránctalanító krém

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Táplál, feszesít, regenerál: ebben rejlik a fátyolmaszk szuperereje

Promóciók

Ismerd meg a Nothing Phone (2a) sokoldalú, világító hátlapját!

Promóciók

Egy szelet Olaszország a GOBUDA Mall-ban

Promóciók

A Hotel Divinus***** Superior Debrecen zöld szívében, a mindenki által kedvelt Nagyerdőn várja a kikapcsolódni vágyókat.

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Olvasd el!

Napi horoszkóp április 18.: az Ikreknek nagyszabású terveik vannak, a Szüzeknek érdemes a saját érdekeikért kiállniuk

A hét második felében is izgalmak várnak az egyes csillagjegyekre, érdemes tehát, hogy mit üzennek a csillagok!

Olvasd el!

Schumacher fia és magyar barátnője, Vivi már 6 éve alkotnak egy párt: süt róluk a boldogság – FOTÓ

David Schumacher és Keszthelyi Vivien 7 éve ismerkedtek meg egymással.

Olvasd el!

4 csillagjegy, akinek egy sorsfordító esemény fogja megváltoztatni az egész életét a közeljövőben

Vajon te is rajta vagy a listán?

Olvasd el!

A TikTok népszerű sziámi ikrei tabuk nélkül beszéltek a nemi életükről és a halálról: csak az egyikük randizik

Carmen Andrade és Lupita Andrade számtalan kérdést kaptak az évek során arról, hogyan telnek a napjaik és persze a magánéletükről. Ők pedig nem féltek megválaszolni ezeket!

Olvasd el!

Napi horoszkóp április 19.: a Bikák próbálnak urai lenni egy bizonyos helyzetnek, a Rákoknak kellemes meglepetésben lehet részük

A hét utolsó napja is tartogat izgalmakat az egyes csillagjegyek számára, érdemes tehát néhány percet a horoszkópodra szánnod!

Facebook
Twitter
Pinterest
Az tuti, hogy ezek az apró, rejtett utalások csak még inkább megszerettetik velünk a sorozatot!

Bridgerton. Egy szó, mégis tele van szerelemmel, szenvedéllyel és vágyakozással. A második évad pedig nem csak hozta az elvárt színvonalat, hanem a legtöbb néző véleménye szerint jócskán felül is múlta az első évadot.

Azonban a Bridgerton nem csupán a túlfűtött érzésekről és a gyűlölök-szeretek momentumoktól vált hihetetlenül szerethetővé. A titok pedig? A sorozatban feltűnő kifinomult ruhák és a lágy anyagok libbenése teszi olyan feledhetetlenné és drámaivá ezt a függőséget okozó történetet. Egy jó ruha nem csak ápol és eltakar, hiszen a segítségével kifejezhetjük az egyéniségünket, megmutathatjuk a nagyvilágnak, hogy kik is vagyunk valójában, ráadásul még a hangulatunkat is kitűnően tükrözhetjük vele.

Észrevetted, hogy a Featheringtonok mindig sárga ruhákban mutatkoznak, míg a Bridgertonok sokkal inkább a lilás-rózsaszínes árnyalatú színeknek hódolnak? Ugye te is megfigyelted, hogyha valamelyik szereplő az addig megszokott ruhájától eltérőt visel, az valamilyen változást sejtet a cselekmény során?

A következőkben a Bridgerton sorozat színpszichológiájának járok kicsit utána:

Színszimbolika és csodás ruhák

Ellen Mirojnick jelmeztervező a Town & Country című lapnak adott interjújában így nyilatkozott irigylésre méltó feladatáról:

Ez a legnagyobb show, amit pályafutásom során valaha is csináltam és a legcsodálatosabb show, amit karrierem során valaha csináltam.

Mindazonáltal a Bridgerton 1. évadbeli szereplőgárdájának és a statiszták kis hadával járó kihívások ellenére Mirojnick és csapata remekül alkot olyan darabokat, amelyek bepillantást engednek a karakterek belső életébe és társadalmi helyzetébe.

Lényegében a jelmez színe által biztosított szimbolika remek rövidítésként szolgál a brit uralkodói korszakot feltáró (és egyes esetekben újragondoló) show-hoz, amikor a hagyományok és a társadalmi normák oly gyakran visszatartották az embereket attól, hogy verbálisan fejezzék ki magukat.

Mintha ez még nem lenne elég, a kortársabb történetmesélés elemeit is képesek beilleszteni, amelyet nagyrészt a hagyományos és a modern esztétika, formatervezés és természetesen színvilág keverése erősít meg.

A színhasználat hihetetlenül fontos az általános történetmesélés szempontjából, lehetővé téve, hogy a már vizuálisan is lenyűgöző képsorok további rezonanciával recsegjenek. Ez egy kis módja annak, hogy a Netflix Julia Quinn szeretett romantikus regényeinek adaptációját egy okos, megfontolt és jól átgondolt előgyártási folyamattá fokozza. Most pedig következzen egy kis magyarázat arról, hogy mit jelentenek a színek a Bridgertonban.

Miért visel Penelope sárga ruhát?

Szinte minden Bridgerton-szereplése során Penelope sárgát visel, ez a szín pedig első pillantásra a karakter fényességét és vidám természetét tükrözi. Bár szegény Pen humorosan megemlíti, hogy nem szereti ezt a színt, valójában a sárga hihetetlenül divatos szín volt a Regency-korszakban, amelyet gyakran a legnépszerűbbnek tartottak a házasságra vágyó fiatal nők által viselt színek közül. Az a tény, hogy Penelope tiltakozása ellenére továbbra is divatos marad, szimbolizálhatja valódi szépségét és értékét, még akkor is, ha ő maga nem látja azt.

Kép
forrás: Netflix/Bridgerton

A sárga a csalást és az irigységet is tükrözi, így mindkettő Penelope alteregójához, Lady Whistledownhoz kapcsolódik. A legfiatalabb Featherington leleményességét és nagy eszét használja fel, hogy elfedje személyazonosságát, megtévessze családját, az igazságot kereső legjobb barátját, és még a királynő nyomozóit is. A sárga szín a megvilágosodást is jelzi, Pen váratlan világiasságáról és arról a nagyszerű képességéről tanúskodik, hogy olvas másokban – ez az értékes készség, amelyet Lady Whistledownként nagyszerűen használ.

A második évadban egyébként több rózsaszín volt a ruháiban, ami azt jelentette, hogy öregszik és ezáltal bölcsebb lesz. Ki tudja, mit tartogatnak még számára a soron következő évadok?

Kép
forrás: Netflix/Bridgerton

Miért viselnek a Featheringtonok sok színt?

A Featheringtonok élénk színek iránti szeretete az egész sorozatban nevetségessé vált, de rikító gardróbjuk következményei messze túlmutatnak megkérdőjelezhető stílusukon. A család színe ellentétes a felsőbbrendű társadalom többi tagjával, vizuális mutatóként szolgálva (a felsőbb osztályú közösségen belüli) kívülálló státuszukat illetően. A Featherington család társadalmi esetlensége a Bridgerton 1. évadában kiemelkedik, amikor a család három lánya küzd, hogy párokat találjon, a kiközösített család pedig kínosan kénytelen elhagyni a királynő ebédjét, miután egy botrány középpontjában találta magát.

Az első és második évadra is igaz lehet az a kijelentés, hogy a Featherington család által viselt élénk színek valójában arra hivatottak, hogy eltereljék a figyelmet a hozomány nélküli család sivár mindennapjairól.

Kép
forrás: Netflix/Bridgerton

A Sharma család indiai stílusú ruhái

A 2. évadban bemutatott legérdekesebb karakterek egyértelműen a Sharma testvérek. Különlegesen egzotikus stílust képviselnek, ugyanis közvetlenül a hagyományos indiai ruhákból merítettek ihletet a ruhák tervezésekor. Kate és Edwina ékszerei tipikus indiai motívumokat, valamint az országban található drágaköveket és kivágásokat tartalmaztak.

Még a tiaráik és a hajkiegészítőik is illettek a rózsa arany indiai szettjeikhez drágakőcseppekkel. Kate ruhái különösen gazdag lila és kék színűek voltak, amelyek az indiai szubkontinens hagyományos lehengák és szárik színei. A szöveteken paisley nyomatok (hindiül "buti"), valamint arany- és gyöngyös indiai hímzések is voltak, hogy megmutassák a nők bombayi gyökereit.

Kép
forrás: Netflix/Bridgerton

Összességében tehát a Bridgerton hölgyei a show legjobb ruháit viselték, a 2. évadban pedig rengeteg lila ruha szerepelt. Daphne maga mondta, hogy a lágy szín az első szerelem jelentőségét emelte ki, ami nagy téma volt a műsorban szereplő nők számára.

Bizonyos pillanatokban lila ruhát viseltek, ami felerősítette a szín jelentését: Edwina lila ruhát választott, amikor Anthony először elhívta, Kate pedig lilát viselt, amikor először találkozott Anthonyval a Pall Mall alatt, illetve amikor először csókolóztak.

Kép
forrás: Netflix/Bridgerton

Anthony és Kate összhangja ruhák terén

Egy másik utalás, ami a ruházaton keresztül is megmutatkozott a showban, Anthony és Kate egymás iránti vonzódása volt. Összetartoztak, és a ruhatáruk is ezt tükrözte a hozzáillő színeken és egymást kiegészítő árnyalatokon keresztül.

Kate kékeszöldjei és ibolyái passzoltak azokhoz az indigókhoz és kékekhez, amelyeket Anthony legtöbbször a frakkjában viselt. Voltak idők, amikor szinte pontosan ugyanazokat a színkombinációkat viselték, ami szintén megerősítette páros helyüket a képernyőn együtt töltött idő alatt.

Kép
forrás: Netflix/Bridgerton

Kate Sharma sminkjének drámai változása

Az idősebb Sharma nem magáért jött Londonba. Csak azért volt ott, hogy eljegyeztesse a húgát, és az élethez való értelmetlen hozzáállása a sminkjére is kihatott. Egyszerű, alig-alig sminkje volt, ám ahogy egyre jobban beleszeretett Anthonyba, a sminkje rózsásabb lett, több pír és ajakszín került rá. Szemsminkje nehezebb és fémesebb lett. Úgy nézett ki, mint aki tudja, mit (vagy éppen kit) akar magának!

Kép
forrás: Netflix/Bridgerton

Anthony áttetsző inge

A sok romantikus pillanat közül Anthony tóba esése, miután megpróbálta elcsábítani Kate-et, felejthetetlen. Ahogy kihúzta magát a vízből, és mindkét nővér megbámulta, a jelenet sokunkat Colin Firth vizes inges jelenetére emlékeztethetett a Büszkeség és balítéletben.

Ez a pillanat tisztelgés volt az előbb említett klasszikus jelenete előtt, és Anthony tökéletesen utánozta a tőle elvárt karaktert.

gif

Ezt is meg kell nézned!

Galéria / 14 kép

Ennyi idősek a Bridgerton sztárjai a sorozatban vs a valóságban

Megnézem a galériát

Hogy tetszett a cikk?

Egynek jó.
Nice job!
Imádom!

Videók

Életmód

5 tipp a helyiektől, hogy a legjobb élményeket szerezd Horvátországban 2024-ben

Promóciók

A hónap akciója: a legjobb ránctalanító krém

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Táplál, feszesít, regenerál: ebben rejlik a fátyolmaszk szuperereje

Promóciók

Ismerd meg a Nothing Phone (2a) sokoldalú, világító hátlapját!

Promóciók

Egy szelet Olaszország a GOBUDA Mall-ban

Promóciók

A Hotel Divinus***** Superior Debrecen zöld szívében, a mindenki által kedvelt Nagyerdőn várja a kikapcsolódni vágyókat.

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Kép

Napi horoszkóp április 19.: a Bikák próbálnak urai lenni egy bizonyos helyzetnek, a Rákoknak kellemes meglepetésben lehet részük

A hét utolsó napja is tartogat izgalmakat az egyes csillagjegyek számára, érdemes tehát néhány percet a horoszkópodra szánnod!

Kép

Emlékszel a lányra, aki a Jóbarátokban Bruce Willis lányát alakította? Így néz ki manapság!

Alexandra Holden játszotta David Schwimmer, azaz Ross Geller 12 évvel fiatalabb barátnőjét, aki a férfi tanítványa volt az egyetemen.

Kép

Így lesz tökéletesen tiszta a szőnyeg házi módszerrel: búcsút inthetsz a makacs foltoknak is!

A szőnyegtisztítás még sosem volt ennyire egyszerű, ráadásul így minden bacitól megszabadulhatsz.

Kép

10 színész, akinek a valódi magassága az ellentetje annak, ahogyan a filmekben ábrázolják

A hölgyek közt akadnak igazi égi meszelők, a férfiak viszont sokszor nagyon alacsonyak, így szükség van némi trükközésre a forgatásokon.

Kép

10 tavaszi cipő 20 ezer forint alatt, amivel nem lőhetsz mellé ebben a szezonban

Olyan tavaszi cipőket válogattunk össze, amik a szezon kedvencei lehetnek!

Kép

5 módszer, amivel a kisebbrendűségi komplexussal élők manipulálják a környezetüket

A kisebbrendűségi komplexust nem feltétlen lehet azonnal felismerni, mert az, aki önértékelési zavarokkal küzd, jellemzően olyan álarc mögé bújuk, ami épp az ellenkezőjét sugallhatja. Elmondjuk, milyen jelekre érdemes figyelned!