Horoszkóp
Tudatos élet
Lélek
Divat
Szépség | Beauty Club
Sztárok

Brendan Fraser vallomását nem lehet kibírni könnyek nélkül: túlsúlyos és autista fia drámája sokat segített neki

Brendan Fraser vallomását nem lehet kibírni könnyek nélkül: túlsúlyos és autista fia drámája sokat segített neki

Ez is érdekelhet

Olvasd el!

Palvin Barbi megmutatta hatalmas, gyémánt eljegyzési gyűrűjét

Dylan Sprouse gyönyörű gyűrűvel kérte meg a magyar szépség kezét.

Olvasd el!

Hollywood történetének 10 legelhibázottabb castingdöntése

Avagy mikor a színész teszi tönkre az amúgy sikerre ítélt filmet.

Promóciók

Ritkán járnak a magyar nők egészségügyi szűrővizsgálatokra

Promóciók

A női testvériség mindent megváltoztathat

Facebook
Twitter
Pinterest
Brendan Fraser aranyszobrocskára esélyes a legjobb színész kategóriájában a 2023-as Oscar-gálán A bálna című filmben nyújtott alakításáért.

A most 54 éves amerikai-kanadai szupersztár, Brendan Fraser a kilencvenes évek elején kezdte színészi pályafutását, olyan filmekben szerepelt, mint a Kőbunkó, a Csapás a múltból, Az őserdő hőse vagy A múmia-filmsorozat. A színész 1993-ban ismerte meg későbbi feleségét, Afton Smith-szel Winona Ryder grillpartiján botlottak először egymásba. 1998-ban házasodtak össze, három fiuk született, Griffin 2002-ben, Holden 2004-ben, Leland pedig 2006-ban. A sztárpár 2007-ben a válás mellett döntött.

Brendan Fraser vallomása

Brendan Fraser a kétezres évek vége felé kezdett eltűnni, egyre kevesebb produkcióban szerepelt, alig lehetett hallani róla. Ennek oka az volt, hogy nagyon súlyosan megromlott az egészsége, személyes veszteségek érték, amiket nehezen dolgozott fel, illetve kiderült, 2003-ban egy neves producer szexuálisan zaklatta őt. Csak a 2010-es évek közepén kezdett el visszatérni, ismét egyre többször hallhattunk róla.

2022-ben sikerült neki az a csoda, ami csak keveseknek, karrierje során másodszor is berobbant Hollywoodban, A bálna című filmjében nyújtott alakítását világszerte imádták a kritikusok és a nézők. Ebben egy Charlie nevű, 270 kilós, magányos középiskolai tanárt alakít, aki szeretne közelebbi viszonyba kerülni kamaszlányával, aki elhidegült tőle. A karakter megformálásához protézis jelmezbe kellett bújnia a forgatás során, ő maga ugyanis „csak” 125 kiló körül van.

„A protézis jelmez óriási segítséget nyújtott, mert úgy tervezték, hogy engedelmeskedjen a fizika és a gravitáció törvényeinek. (…) Kényelmetlen és kellően nehéz volt, ez pedig sokkal közelebb hozta hozzám a karaktert, hiszen megtapasztalhattam, milyen egy ekkora ember testében élni” – mesélte a színész őszintén egy interjúban, majd folytatta.

„Valahányszor levettem a jelmezt, még sokáig éreztem magamon a nyomását, így egyre jobban megéreztem, milyen erősnek kell lennie egy ekkora embernek fizikailag és érzelmileg” – tette még hozzá.

Brendan Fraser csak 2018-ban árulta el nyilvánosan, hogy legidősebb fia, Griffin autista és erős túlsúllyal küzd, mostanra azonban már bátran beszél róla, azt sem titkolta, gyermeke inspirálta a szerepe eljátszása során.

„Griffin most töltötte be a 20-at, ő egy nagy gyerek, 196 centi magas, nagyok a kezei, lábai, a teste. Szóval nagyon jól tudom, milyen közel lenni, közel élni egy súlyosan elhízott emberhez. (…) Különleges szükségletei vannak, nem csak a testalkata, hanem az autizmusa miatt is. (…) Ő a legboldogabb ember az életemben és sok más személy életében is” – mondta a büszke apuka.

„Ha elhízással küzdesz, szeretném, ha tudnád, hogy megvan benned az erő, hogy a lábadra állj és elindulj a fény felé, nagyon jó dolgok fognak történni veled!” – tette még hozzá Fraser, aki jelöltként várja, megkaphatja-e 2023-ban az egyik aranyszobrocskát az Oscar-gálán.

Ezt olvastad már?

Galéria / 10 kép

Színészek, akik hosszabb ideig is maradhattak volna az A-listás sztárok sorában

Megnézem a galériát

Hogy tetszett a cikk?

Egynek jó.
Nice job!
Imádom!

Videók

Promóciók

Ritkán járnak a magyar nők egészségügyi szűrővizsgálatokra

Szépség

Melyik parfüm illik hozzád? Töltsd ki a tesztet és nyerd meg a Women'Secret Intimate illat egyikét!

Kép

A szakértő szerint ez a legrosszabb reggeli, ami hamar tönkreteszi az egészségedet

Még akkor is, ha ezt te nem így érzed, hosszú távon viszont mindenképp rengeteg káros hatásuk van ezeknek a reggeliknek. Nézzük is mik ezek!

Kép

Láttad már? Gyönyörű nő lett Jean-Paul Belmondo legidősebb unokája, Annabelle

Jean-Paul Belmondo minden bizonnyal nagyon büszke lenne arra, hogy unokája is a filmszakmát választotta hivatásául.

Kép

Tapaszoktól az intimitás koordinátorig: 6 kínos igazság a hollywoodi szexjelenetekről

Nem túlzás azt állítani, hogy egyes filmeket vagy sorozatokat sokszor a szexjelenetek miatt nézik az emberek.

Kép

Csillagjegyed elárulja, melyik érzelmet a legnehezebb kimutatni számodra

Érzelmek jönnek, érzelmek mennek, de nem mindegy, hogyan reagálunk rájuk!