Az ok egyszerű, ugyanis ha olyan ételeket fogyasztasz, amik által gyulladás alakul ki a szervezetben, akkor a sejtjeid megsérülnek, ennek hatására pedig egyre több ránc jelenhet meg az arcodon. A következő alapanyagokat érdemes elkerülni:
Édességek
A túlzásba vitt cukorfogyasztás glikációt okoz. Ha több cukrot viszel be, mint amennyit a sejtjeid fel tudnak dolgozni, a fölös cukormolekulák fehérjékkel keverednek, ennek hatására kevesebb kollagén lesz a bőrödben, ami ráncokhoz vezethet.
Sós ételek
Mint tudjuk, a só vízvisszatartó hatásáról ismert. A sok feldolgozott ételben lévő nátrium hatására felpuffadhat az arcod és bevizesedhetsz, amitől szintén nem tűnsz fiatalabbnak.
Olajban sült és grillezett ételek
A magas hőmérsékleten készülő ételekben rengeteg olyan részecske fordul elő, mely oxidatív stresszhez vezet, ezáltal gyulladást okoz a szervezetben. Emiatt pedig sokkal korábban jelentkezhetnek nálad olyan betegségek, amik általában az idősebb korosztályt érintik.
Feldolgozott húsok
A virsli, párizsi és felvágottak olyan szulfitokat és tartósítószereket tartalmaznak, melyek a bőr gyulladását idézhetik elő. Ennek hatására idősebbnek tűnhetsz a valódi korodnál, ráadásul mivel ezek sok sót tartalmaznak, még az arcod is felpuffad tőlük.
Ha tehát el szeretnéd kerülni, hogy idősebbnek nézzenek, válogass a friss, egészséges alapanyagok közül és ha szükséges, tedd tisztábbá az étkezési szokásaidat! Szabadulj meg a feldolgozott élelmiszerektől, fogyassz kevesebb cukrot és fehér lisztet, ha sokáig sima bőrre vágysz!
Olvasnál még a témában?
Galéria / 9 kép
Pár perces szépségpraktikák
Megnézem a galériát
Bezár, vissza a cikkhez
Kép betöltése
A galéria folytatódik, lapozz tovább →