Meszes alapozó, egérszőr szemöldök, krétaevés: A történelem 10 legfurcsább szépségkezelése

Meszes alapozó, egérszőr szemöldök, krétaevés: A történelem 10 legfurcsább szépségkezelése
Facebook
Viber
Twitter
Pinterest
Előfizetek
Mióta világ a világ, a nőket mindig foglalkoztatta a szépség. Akár borzalmasan hangzó kezeléseket is kipróbáltak, hogy szép legyen a bőrük.

Mérgező alapozó

Ecet és mész keverékéből készítettek fehérítő hatású alapozót évszázadokon át. Nők és férfiak is használták, hogy minél világosabb legyen az arcbőrük. A természetellenes alapozó gyakran mérgezéshez vezetett.

I. Erzsébet angol királynő is így fehérítette (mérgezte) arcát.
I. Erzsébet angol királynő is így fehérítette (mérgezte) arcát.

Higanyos arckiemelés

Szép, ezüstösen csillogó arcra vágytak a nők az 1800-as években. Minden hibát elfedett és (szerintük) gyönyörűen mutatott mindenki ezüstös bőrrel. Egy gond volt csak a higanyos sminkkel: megmérgezte használóit.

Bella donna szemnagyobbítás

A viktoriánus nők óriási szemeket szerettek volna, ezért kitágították pupillájulat egy mérgező növény levét a szemükbe csepegtetve. Túladagolása vaksághoz vezetett.

Medici Katalin parfümös kesztyűi

Parfümözött kesztyűket viselt a francia királynő, hogy mindig jó illata legyen, csak épp később derült ki, hogy ha másnak is ajándékozott parfümözött kesztyűt, azzal az volt a célja, hogy megmérgezze.

Egérszőr szemöldök

Az 1700-as években a vastag, dús szemöldök a szépség jele volt. Akinek nem nőtt ilyen természetesen, az egérszőrt ragasztott fel magának.

Ha kíváncsi vagy még öt bizarr szépségtrükkre, itt elolvashatod!

Manapság szerencsére nincsenek ilyen bizarr módszerek, de kipróbálhatsz kényeztető, fiatalító, természetes kezeléseket a Herba-kastélyban!

A kereséshez kezdj el gépelni!