Horoszkóp
Tudatos élet
Lélek
Divat
Szépség | Beauty Club
Sztárok

A barátnőimnek gyereke lesz, én pedig már most utálom az új helyzetet

terhesség

Ez is érdekelhet

Olvasd el!

Csodaszép születésnapi ajándékot kaptak Rúzsa Magdi hármasikrei

Hihetetlen, mennyire szalad az idő, egy évesek lettek Rúzsa Magdi hármasikrei.

Olvasd el!

Mit veszítettél, Piqué? A bizonyíték, hogy Shakira évről évre egyre csak szexibb - FORRÓ FOTÓK

Shakira 46. születésnapja kapcsán egy szuperszexi válogatással készültünk!

Facebook
Twitter
Pinterest
Velem van baj, vagy mindenki így érez? - tette fel a kérdést az ismerősöm, aki megosztotta legnagyobb aggályát.

Egy kedves ismerősöm vallotta be a minap, amit nem sokan vállaltak volna fel nyíltan:

Elképesztően féltékeny arra, hogy két barátnője is első gyerekét várja.

Na, nem arra irigykedik, hogy ő is szeretne anyai feladatokat ellátni, hiszen még csak 28 éves, hanem pont, hogy a gyerektől irigyli a leendő anyukát. Rápánikolt arra, hogy vége lesz a féktelen bulizásnak, az egymáshoz random átszaladgálós estéknek, vagy épp annak, hogy közösen mennek nyaralni. Mostantól játszótérre járás váltja fel a fröccsözést, este 8 után nincs telefonálás, a csajos bulikra majd csatlakozik egy néhány hónapos csecsemő majd, és persze nem is lehet semmi másról beszélni majd az újdonsült anyukával, mint, hogy hány kiló a gyerek, mit eszik, és melyik babakocsi a legkényelmesebb.

Sőt, mivel a bandából ketten is egyszerre terhesek, ő kimarad az élményből, mert nem tervez egyelőre gyereket, és nem is érti, hogy egyáltalán 35 év alatt valaki hogy képes eldobni magától az önfeledt, gyerek mentes fiatalságot. Na, de, ahogy ő nem erőlteti másokra ezt a gondolatát, úgy boldog lenne, ha a két várandós barátnő nem változott volna ősanyává 4 hónapnyi terhesség után, és nem hallgatná napi szinten, hogy csak egy gyerek mellett teljesedhet be igazán egy nő, addig pedig értelme sincs az életének, amíg nem szül.

Olyan, mintha meghalt volna az a két barátnőm, akik cipő nélkül sétáltak haza péntek esténként a Király utcán, vagy épp képesek voltak felülni a repülőre egy indokolatlan szerda délután és home officeból dolgozni három héten át a világ különböző pontjairól, majd megismerkedtek volna a helyükre lépő két idegennel, akiket soha semmi más nem érdekelt, mint a szoptatós fehérneműk és a babaúszás tanfolyamok. Minek kell egyáltalán vízbe rakni azt a gyereket?

- panaszolta.

Ha már most ilyen fokozatokat mér az ősanyaság mérő, mi lesz, amikor már meg is születik a két utód?

Hozzátette a kétségbeesett, legjobb barátnői életében épp hátraszoruló ismerősöm, hogy ami a legfurább a 180 fokos fordulat mellett, na, és amellett, hogy mindenből kihagyva érzi magát, hogy mintha az ő életéről már soha nem lenne szó, és senki nem lenne kíváncsi arra, hogy boldog-e, vagy épp jól megy-e a munka, sőt, ha problémája van, azok is eltörpülnek a terhességi lábvizesedés vagy a reggeli hányinger mellett.

Olvasd el ezt is!

Bár nem vagyok sem life coach, sem barátságokat mentoráló tudós, 4 tippet tudnék felsorolni az ismerősömnek, és persze neked, ha hasonló helyzetben vagy:

  • Ne add fel, legyél jelen ezalatt a néhány hónap alatt, segíts, amiben tudsz a barátnődnek, hiszen ez most egy nehéz helyzet számára is.
  • Amint megszületik a gyerek, ismerkedj meg vele, hidd el, meg fogod szeretni, és a közösen töltött időket ugyanannyira élvezni fogod, mint azokat a napokat, mikor csak a barátnőiddel bandázol.
  • Maradj türelmes, hiszen ez is csak egy időszak. Emlékezz vissza, te mennyire lelkes voltál az új munkád megszerzésekor, sőt, milyen nagy szeretettel mutogatod minden alkalommal, ha a kiskutyád csinál valamit cukit, ami mások számára teljesen érdektelen is lehet.
  • Fejezd ki a gondolataidat felé, legyél nyitott és transzparens, hiszen tudod, néma gyereknek...

Nézd meg a galériát is!

Galéria / 8 kép

Híres szülők, akik a rivaldafénytől féltik a gyereküket

Megnézem a galériát

Hogy tetszett a cikk?

Egynek jó.
Nice job!
Imádom!

Videók

Kép

Új streamingszolgáltató érkezik Magyarországra: az összes kedvenc sorozatodat megtalálod egy helyen

A besúgó, Jurassic World: Világuralom és a Mosolyogj is elérhető lesz az új streamingszolgáltató oldalán.

Kép

Párok, akik külön szobában alszanak az otthonukban állítják, ez boldogságuk titka

Vannak, akik szerint kapcsolatgyilkos lehet, ha a partnerek nem osztoznak az ágyukon, mások pedig úgy látják, éppen ez tarthatja életben a romantikát hosszútávon. Egy dolog viszont nem is lehet kérdés, méghozzá az, hogy ez a döntés kizárólag arra a két emberre tartozik, aki meghozza azt.

Kép

Ötperces rutin, ami segít az alvás szakértőinek egy pillanat alatt elaludni este

Az megfelelő minőségű és mennyiségű alvás elengedhetetlen ahhoz, hogy kiegyensúlyozott és boldog életet éljünk.