Horoszkóp
Lélek
Divat
Szépség | Beauty Club
Sztárok

Az orvosok el akarták altatni, gazdái kitartottak mellette

Az orvosok el akarták altatni, gazdái kitartottak mellette
Facebook
Twitter
Pinterest
Gilbert, a magyar vizsla Angliában él szerető családjával, akik erőn felül harcoltak azért, hogy a kutyának boldog és normális élete legyen. Példaértékű, amit a mai napig tesznek érte.

Gilbert alig múlt pár napos, amikor egy balesetben eltört a csípője és megsérült a gerince. Hogy pontosan mi történt, az nem derült ki a gazdik beszámolójából. A kutyust egészen egy éves koráig próbálták talpra állítani mindenféle kezelésekkel, műtéttel, terápiával. Aztán eljött a nap, amikor az orvosok közölték a gazdikkal, hogy kár minden további erőfeszítésért, mert a kutya nem fog lábra állni soha többet és nem fog tudni vizslához méltó, energikus és mozgékony életet élni, így jobban teszik, ha elengedik és az eutanáziát választják.

Gilbert gazdái Jane és Kevin viszont elképzelhetetlennek tartották ezt a megoldást, hiszen családtagként szerették és ápolták a kutyust.

Gilber hidroterápiás és egyéb kezelései 1000 fontba kerülnek havonta.
forrás: Gilbert’s Journey Facebook
Gilber hidroterápiás és egyéb kezelései 1000 fontba kerülnek havonta.

Gilbertnek közben lett egy Facebook oldala is, ahol a gazdik folyamatosan közzé tették a kezelések eredményeit és a lassú fejlődést, amin a kutya keresztül ment. Eljött az a pillanat is, hogy Gilbert - ugyan csak pár lépést - de járt, mindenféle segítség nélkül.

A mindennapjait viszont speciális kocsijában tölti, mely pontosan olyan életet biztosít neki, mintha teljesen egészséges lenne. A kocsira is a támogatók adták össze a pénzt, amit pontosan Gilbert igényeinek megfelelően készítettek el.

Gilbert bár fogyatékkal, de teljes életet él, hála gazdáinak, akik nem mondtak le róla és minden energiájukkal harcoltak azért, hogy a kutyának meg tudják adni az esélyt a a normális életre.

Kép
forrás: Gilbert’s Journey Facebook

Gilbert időközben egy szupersztár lett, FB oldalán figyelemmel lehet kísérni a kezeléseit, a fejlődését és a mindennapjait. Nemrég ellátogatott egy kiállításra, ahol a rajongók szinte sorban álltak egy közös fotóért.

Boldog és szerencsés kutya. Ne feledjük, hogy a fogyatékkal élő kutyák is tudnak teljes életet élni, ha megkapják azt a kicsivel több törődést és energiát, amit egészséges társaik.

Hazánk leghíresebb hasonlóan kicsi-kocsis vizslája Vajda, aki évek óta várja ideális gazdáját, aki vállalni tudja érte azt a bizonyos pluszt, amit az ellátása és gondozása igényel. Reméljük, egyszer ezért a csodálatos kutyáért is eljön az álomgazdi.

Vajda imád labdázni.
forrás: FB/Vajda
Vajda imád labdázni.

Hogy tetszett a cikk?

Egynek jó.
Nice job!
Imádom!

Videók

Promóciók

Indul a Kuponözön a SPAR üzleteiben

Promóciók

Nehezebb az ismerkedés, ha dohányosok vagyunk?

Promóciók

A hónap akciója: a legjobb ránctalanító krém

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Divat

Tényleg csak 5 pár cipőre van szüksége mindenkinek a gardróbjában?

Életmód

5 tipp a helyiektől, hogy a legjobb élményeket szerezd Horvátországban 2024-ben

Promóciók

Legyél Te az Organic Shop márkanagykövete!

Kép

4 csillagjegy, akinek egy őrangyal fog segíteni a közeljövőben: minden arannyá változik, amihez hozzáérnek

A tavaszi idő miatt végre újjáéled a természet, az állatok előmerészkednek, mi pedig ismét erőt érzünk magunkban.

Kép

Gyászol a királyi család: senki nem számított ekkora tragédiára, már a halál oka is kiderült

2024 biztosan nem a királyi család éve. Katalin és Károly betegsége után sajnos Beatrix hercegnőt sem kerülte el a tragédia.

Kép

A hercegné, aki a brit királyi család tagja, közben pedig magyar származású: rendszeresen látogat Magyarországra

Bizony, a brit királyi család tagjai között is megtalálhatók magyarok. Egy legalábbis biztosan.

Kép

Miért könnyezünk a hagymától? 6 tuti tipp, hogy ne folyjon a könnyed aprítása közben!

A hagyma az egyik legnépszerűbb zöldség a világon. Legyen az apróra vágott, pirított vagy rántott hagyma, a rántottától kezdve a levesig mindenhez használjuk. De szeletelésük és felkockázásuk gyakran könnyeket és orrfolyást okoz, még akkor is, ha a legtöbb szakács egyetért abban, hogy a végeredményért megéri.