Horoszkóp
Tudatos élet
Lélek
Divat
Szépség | Beauty Club
Sztárok

Hallottál már az árnyék munkáról? Eláruljuk, hogyan segítheted vele önmagad megismerését és a mentális egészségedet

Hallottál már az árnyék munkáról? Eláruljuk, hogyan segítheted vele önmagad megismerését és a mentális egészségedet

Ez is érdekelhet

Olvasd el!

Ők a legönfejűbbek: 4 csillagjegy, aki soha nem köt kompromisszumot

Nem egyszerű velük az élet, persze a nap végén így fogadjuk el őket!

Olvasd el!

Ez aztán a szerelem! A 48 éves Sarah Paulson és 80 éves barátnője a párizsi divathéten romantikáztak

Sarah Paulson és Holland Taylor le se tagadhatnák, hogy mennyire odavannak még mindig egymásért!

Facebook
Twitter
Pinterest
Az árnyék munka egy nagyon fontos és hasznos folyamat, ami sokat segíthet a boldogabb élet kialakításában.

Ha már valaha döntöttél úgy, hogy előtérbe helyezed a mentális egészséged és megpróbálod egy kicsit egyenesbe hozni magad, találkozhattál olvasmányaid során az „árnyék munka” kifejezéssel. De mit jelent ez tulajdonképpen és mire jó? Ennek jártunk most alaposabban utána, hogy semmi ne állja utadat önmagad megismerése és jobbá tétele felé.

Árnyék munka – A tudattalan tudatosságra emelése

Ahogyan a neve is utal rá, az árnyék munka lényegében azt a folyamatot jelöli, amikor egy személy elkezd foglalkozni azzal, mi van mélyen belül a lelkében, mi az, ami addig takarásban lehetett. Az amerikai pszichiáter, Gauri Khuara szerint ez tényleg olyan, mintha a saját árnyékunkkal ismerkednénk össze.

A kifejezést annak idején maga Carl Jung vezette be, meggyőződése volt, hogy a tudattalanban sok negatív dolog van elnyomva, amit az ember a felszínen nem képes vállalni, vagy amivel nem képes megbirkózni. Sokszor mondogatta, az árnyék „a személyiség sötét oldala”. Nyugi, ilyen van mindenkiben, nem vagy rosszabb ember bárki másnál, a lényeg a munka, amit ezen a területen elvégezhetsz magadért és a szeretteidért.

„A legerősebben akkor érintkezünk az árnyékunkkal, amikor kivetítünk másokra valamit. Ilyenkor persze észre sem vesszük, mit csinálunk. Sok betegemnél észreveszem, milyen durván túlreagálnak dolgokat valaki más személyiségében azért, mert bennük nincs rend”

- fejtette ki Gairu Khuara.

A szakember hozzátette, az árnyék munka lényege tényleg az, hogy az egyén megtudja, mik vannak rejtve a saját személyiségében, mi az, ami miatt bizonyos dolgok nagyon felháborítják másokban. Ha sikerül jól feltérképezned magad, a jövőben képes lehetsz olyan helyzetekben is megőrizni a nyugalmad, amikhez hasonlókban korábban sosem ment. A lényeg, hogy nem kell szégyellned a rossz működésedet, mindenkinek van ilyen, fogadd el, hogy neked ezzel a dologgal van feladatod az életben és tegyél azért, hogy kiegyensúlyozottabb személyiség legyél.

Az árnyék munkában az a legjobb, hogy akár teljesen egyedül is belevághatsz, kezdj el például pszichológia témájú könyveket olvasni, előadásokat nézni, de kérhetsz hozzá profi segítséget is, fordulhatsz pszichológushoz vagy coach-hoz.

Ezt olvastad már?

Galéria / 7 kép

Filmek, amelyek a mentális egészség témáját járják körbe

Megnézem a galériát

Hogy tetszett a cikk?

Egynek jó.
Nice job!
Imádom!

Videók

Kép

Tóth Andi felfedte a legnagyobb titkát: nem akkor kezdődött a Marics Petivel való kapcsolata, amikor gondoltuk

Tóth Andi is részt vett a TV2 Sztárban Sztár című műsorának sajtótájékoztatóján, ahova egy tőle megszokott extravagáns szettben érkezett.

Kép

Napi horoszkóp február 1.: az Oroszlánok diplomáciát gyakorolnak, a Nyilasok a szokásosnál nehezebb feladattal küzdenek

A hónap első napjára is üzentek a csillagok, mindenképp érdemes tehát elolvasnod a horoszkópodat!

Kép

7 törölt filmjelenet, ami nemcsak a történetet, de a főszereplőről kialakult képet is megváltoztatta volna

A filmtörténelem legnépszerűbb alkotásainak, klasszikusainak szinte kívülről fújjuk bizonyos jeleneteit, amelyek meghatározóak lettek a karakterről kialakult képünk és más dolgok szempontjából is.

Kép

5 dolog, amit sose mondj az egyedülálló barátaidnak

Ahogyan Beyoncé is mondaná (azaz énekelné), „szingli, csajok, fel a kezekkel”, ha titeket is a most következő megjegyzések valamelyikével próbáltak megvigasztalni szakítás után!