Ünnepeld velünk a szépséget! Szavazz kedvenc szépségápolási termékeidre!
SZAVAZOK
Horoszkóp
Divat
Szépség | Beauty Club
Sztárok
Karácsony
JOY Prix de Beauté
Böngéssz a JOY Beauty channel videói között!
Legyantázta 3 éves kislánya szemöldökét: a netezők szétszedték az anyukát

Eleged van a ráncokból? Ismerkedj meg az arcjógával - Mutatunk egy félperces gyakorlatot is!

Eleged van a ráncokból? Ismerkedj meg az arcjógával - Mutatunk egy félperces gyakorlatot is!
A feliratkozásod hibába ütközött. Kérjük próbáld meg újra!
Köszönjük, sikeresen feliratkoztál!

Vár a JOY Beauty Club!

 Szeretnél mindenről elsők között értesülni? Iratkozz fel hírlevelünkre!

Szakértőink

Dr. Falus György

1993 óta dolgozom plasztikai sebészként. Már pályám kezdetén abban a szerencsében volt részem, hogy rögtön kipróbálhattam mind a kórházi, mind a magán praxist. Jelenleg az esztétikai műtéteket egy megújult magánvállalkozásban, a helyreállító műtéteket kórházi keretek között végzem. A velem együtt dolgozó kollégákkal együtt közös célunk, hogy maximális szakmai és emberi hozzáállással valósítsuk meg a szépülni, fiatalodni vágyó pácienseink elképzeléseit. 

Dr. Halász Dóra

Aromaterapeuta, gyógyszerész

Dr Halász Dóra vagyok, szakgyógyszerész , feleség és egy gyönyörű kisfiú édesanyja, a SHEDO kozmetikumok megálmodója és készítője. Gyógyszerészeti egyetemi tanulmányaim során megismerkedhettem számos természetes és szintetikus vegyület kémiájával, tulajdonságaival, hatásaival. Figyelmem hamar a természetes anyagok felé irányult. A gyógynövények, növényi olajok és illóolajok ragadtak magukkal. Aromaterápiás tanulmányaim során elmélyülten foglalkozhattam kedvenc olajaimmal. Ezen tudásanyag birtokában már elérhetőek bizonyult sajátnatúr kozmetikumaim létrehozása, amellyel egy régi álmom vált valóra. Anyaként, keresztanyaként, barátnőként a mindennapos babaápolásban is szereztem tapasztalatot. Így született meg a SHEDO Manó babaápolási termékcsalád. Kozmetikumaim 2020. tavaszán kerültek forgalomba.Gyógyszerész. Aromaterapeuta. Csodás, 100%-ban természetes összetevőjű natúrkozmetikumok megálmodója és alkotója: ismerjétek meg dr. Halász Dórát és a SHEDO márkát! 

Dr. Pozsgai Melánia

2014-ben szereztem orvosi diplomát a Pécsi Tudományegyetemen. Már az első egyetemi évek alatt érdeklődni kezdtem a bőrgyógyászat iránt. Szakorvosként kiemelten fontosnak tartom, hogy az általános bőrgyógyászati kórképek mellett minél nagyobb hangsúlyt fektessünk bőrtumorok korai felismerésére, a fényvédelemmel, megelőzéssel kapcsolatos információk átadására.

Gazdig Adrienn

Hajfonat specialista

1985-ben születtem, amióta az eszemet tudom fodrász szerettem volna lenni.15évesen saját hajamon elkezdtem fonásokat gyakorolni, amit Alicia Keys ihletett (Fallin c. számában). Majd az egész sulinak kellett! 10éve végeztem el a fodrász iskolát és mivel 2017-ben hatalmas divat lett Magyarországon a hajfonás, így ezt már begyakorolva, meglovagoltam a hullámot! Ma pedig már oktatom is a hajfonás minden változatát!

Herczeg Csaba 'Gepárd'

1998 óta vagyok aktív fodrász, és 2000-től kezdve dolgozom divatfotózásokon, divatbemutatókon és reklámfilmekben. 2000-től a Tony&Guy oktatási és kreatív igazgatója voltam, innentől kezdve pedig állandó szereplője voltam a divatlapoknak, mint fodrász. 2005-ben két társammal megalakítottuk a Hair-Club szalont, 2010-től pedig egyedül viszem a CULThair fodrászatot.  Többször voltam a Central European Fashion Week vezető fodrásza, emellett pedig együtt dolgozhattam olyan cégekkel is, mint például a L’Oreal, TG vagy a Joico. Az utóbbi években a Schwarzkopf Professional és az Authentic Beauty Concept fodrásza vagyok.

Kenesei Anikó

A JOY magazin szépségszerkesztője

Klein Fanni

Klein Fanni vagyok, a The Sisterhood Salon egyik alapítója, a szalont Annával a nővéremmel nyitottuk tavaly nyáron budapest belvárosában, nekünk ez volt az egyik nagy újratervezés 2020-ban. Amikor megszereztem a szakmám, még nem ismertem ezt a világot, így folyamatosan fejlődni akartam, ezért képzésről képzésre jártam, ezáltal rengeteg szakembert és új technikát ismertem meg. A mai napig úgy gondolom, hogy soha nem szabad hátra dőlni, szeretem magam képezni és mindig keresem az újdonságokat. A festés szerelmeseként a díszítést preferálom főként, de a természetes hatású tökéletes gél lakkozás is nagyon fontos szerepe a munkámnak.

Kovács Viktória

Szakmai pályafutásomat a MAC Cosmetics-nél kezdtem 2014-ben, 3 kozmetikusként töltött év után. 2015-ben váltam szabadúszó sminkessé, azóta változatos területeken tehettem magam próbára. Több Budapest Fashion Week bemutatón dolgoztam, különböző magazinok oldalain jelentek meg munkáim, és számos hazai divattervező fotózásán közreműködtem. Hosszú ideje készítem írók, költők, szerzők sminkjeit is egy könyvkiadó felkérésére.

Részt vettem magyar és külföldi filmek, sorozatok forgatásán, illetve több, a Friss Hús Rövidfilmfesztiválon bemutatott produkció elkészítésében. Az utóbbi években sok zenei videó és reklám által is bővült a portfólióm.

Molnár Lilla

Etyeken élek és tevékenykedem sminkesként, kozmetikusként és sminktetoválóként (weboldalam). Egyetemi tanulmányaim alatt végeztem el professzionális sminkes képzést, majd rögtön el is helyezkedtem a szakmában, hogy kellő gyakorlatra tegyek szert, 5 évet dolgoztam a MAC Cosmetics-nél, majd kialakítottam önálló sminkes szalonom. Dolgoztam már fotózásokon, divatbemutatókon és forgatásokon is, Idő közben pedig nem csak sminkes, hanem sminktetováló és kozmetikus is lettem. Microblading- természetes szálas szemöldök tetoválás készítéssel is foglalkozom.

Szakonyi Eszter

Kozmetikus mester, egészségügyi szakkozmetikus, a Vintage Beauty magyar prémium kozmetikai márka megalapítója, az Időtlen szépség c. könyv szerzője

"Az emberi arc az egyik legpontosabb térkép az egyénről. Múltja, életmódja, szokásai, egészségi állapota, lelki alkata, törekvései és elfojtásai, hangulata és indulatai mind-mind leolvashatóak bőr állapotából, ápoltságából, redőiből, elváltozásaiból és a mindezek elfedésére tett törekvésekből. Ezen kódrendszer megfejtése és lehetőségekhez mért manipulálása az egyik legizgalmasabb játék számomra."

Takács Petra

Vadász Emese

Online szépségszerkesztő. Szépségápolás fanatikus, színház expert és Netflix-függő.

Zólyomi Zsolt

Parfümőr

Zólyomi Zsolt vagyok, az egyetlen magyar orr, avagy parfümõr, a Le Parfum luxusparfümérialánc alapítója. Jean-Paul Guerlain Versailles-ban, a Napkirály fényûzõ városában alapította meg a luxuskozmetikumok világhírû francia iskoláját: www.isipca.fr Ebben az iskolában a világ minden tájáról érkezett tizenkét tanuló közt évtizedek óta az egyedüli magyarként végeztem el a Fragrance Academy parfümkészítõ mesterkurzusát. Jelenleg nemzetközi megbízásoknak megfelelve készítem saját parfümkreációimat. A Le Parfum parfümériáimban Személyes Parfümtanácsadást is tartok a világ legszebb niche parfümjeiből. A luxusparfümkészítés high-end szolgáltatása azonban, amikor egyedi felkérésre személyre szabott, kifejezetten a megrendelõ bõréhez komponált “haute couture” vagy "custom-made" parfümöket, valamint emlékezetes ünnepi, például esküvõi vagy exkluzív vállalati parfümöket alkotok.

JoyTV

Carrie Bradshaw vs. Bridget Jones - melyik ikonikus karácsonyi outfitet sikerült jobban lekoppintanunk?

Promóciók

Az F&F ünnepi kollekciója lesz a legjobb barátod a partiszezonban!

Promóciók

Édesítsd az ünnepeket Virágbéke mézekkel! - Bolyhos zokni és pöttyös bögre helyett

Promóciók

A karácsony varázsával vár az Etele Plaza! - Ráadásul decemberben akár Disneyland-i álomutazást is nyerhetsz!

Promóciók

Egy karácsonyi szünet: KATtanj rá a hozzád illő KITKAT-re!

Promóciók

A kallódó aprópénzek leadásával még segítheti a rászoruló családokat

Promóciók

Téli csillogás – néhány kötelező darab a női téli kabátok világából

Promóciók

Ünnepeld velünk a szépséget! - Prix de Beauté - A szépség nagydíja 2023

Facebook
Twitter
Pinterest
Jellemzően hatalmas, kerekre nyílt szemekkel tekintenek rám vissza barátaim, tanítványaim, ismerőseim, amikor legújabb szerelmemről, az arcjógáról kezdek beszélni a számukra. Pár pillanaton belül a meglepettséget felváltja a kíváncsiság, csillogás hiszen az a lendület, amivel az arcjógáról beszélek, beszippantja őket is.

Cikkünk készítője, Fekete Kriszta 2013 óta oktat jógát. Az arcjógával 2020 tavaszán találkozott, amikor elmondása szerint homlokráncai már annyira zavarták, hogy a botoxon gondolkodott. Ekkor boltott bele „véletlenül” Fumiko Takatsu hirdetésébe a Facebookon.

Fumiko egy japán származású, Amerikában élő hölgy, aki egy autóbaleset nyomait szerette volna eltüntetni az arcáról, és ehhez keresett hathatós technikát. A baleset óta eltelt 15-16 évben Fumiko folyamatosan keresett, kutatott, először csak maga miatt, majd a tanítványai kedvéért. Alapvetései hátterében az állt, hogy ha a testünkkel csodákra vagyunk képesek, az izmainak erősítésének, nyújtásának segítségével, akkor ezt miért ne tudnánk megtenni az arcunkkal, ahol több, mint 60 izom található?

Azonban számomra ez a módszer azért más, azért sokkal több, mint sok más a piacon, mert itt nem csak az arccal, hanem az arc mögött lévő emberrel, a Nővel foglalkozunk. Az arcjógázásból nem lehet kihagyni a relaxációt, a légzőgyakorlatokat és a lazítás legkülönbözőbb változatait, hiszen egy befeszült nyak, vállöv elviszi a teljes rendszert, és az arcunkon is torzulásokhoz, aszimmetriákhoz vezethet. A homlokunkon fellelhető függőleges ráncainkat nem véletlenül hívjuk mérgesráncoknak, hiszen az érzelmeink, legyen szó dühről, komorságról, szomorúságról, vagy épp ellenkezőleg, örömről, boldogságról, mind kiülnek az arcunkra.

Az arcjóga technikájával a boldogságfaktort próbáljuk fokozni, erre kiválóak az önszeretet gyakorlatok, hiszen a legszebb nő az, aki önmagával szeretetben, harmóniában, boldogságban, békében és önelfogadásban él. A gyakorlatok nagyban segítenek ennek elsajátításában. 2022-ben már nem csak azért arcjógázom, hogy a homlokomon lévő ráncokat mérsékeljem, finomítsam, hanem azért a belső békéért, harmóniáért, amit ezek a napi párperces gyakorlások adnak. Tanítványaim életébe, lépésről-lépésre, szinte észrevétlenül csempészem be a szokásváltoztatásokat, reggeli és esti rutinjukat lassan, apró lépések segítségével formáljuk át. Hihetetlen, hogy ezek a pár perces ellopott énidők mennyit adnak a hétköznapokhoz, mára elképzelhetetlen, hogy ezek nélkül induljon vagy záruljon a napom.

Kép
forrás: Fekete Kriszta

És hogy miként próbálhatod ki te is már ma este az arcjógát? Kriszta hozott egy gyakorlatot, ami napi 30 másodpercet vesz igénybe!

  • A gyakorlat neve nagy O, és már ez az egyetlen gyakorlat, napi 30 mp-n át végezve - a képen látható módon - fokozza a vérkeringést az arcunkban, ezzel javítva a vérellátást és oxigénnel telt vért juttat a teljes arcba.
  • A gyakorlat helyes kivitelezésekor fontos a szép testtartás, vállak hátul és lent legyenek, fejtetővel nyújtózz a mennyezet felé (minden olyan gyakorlatnál, ahol a tenyerek a homlokunkon vannak, hajlamosak vagyunk felhúzni a vállunkat, és előretolni a fejünket, kérlek ezt mellőzd).
  • Ajkaiddal egy nagy O betűt formálsz, úgy, hogy a felső ajkakat ne ráncold, ne húzd fel, hanem simítsd rá ezt a területet a felső fogsorra.
  • Az orr, illetve a szemek alatt a bőr jólesően húzódik, kisimul, a homlok, és a szem környéke a kéztartásnak köszönhetően ráncmentes.

Íme egy mozgókép is, ami megmutatja, milyen a helytelen, és milyen a helyes elvégzési módja ennek a gyakorlatnak:

gif

Gyakorold reggel és/vagy este, mielőtt bekrémeznéd az arcod! Már ez az egy gyakorlat jólesően átmozgatja a teljes arcot.

És hogy fokozd az arcjóga pozitív hatásait, íme néhány házi szépségpraktika, amitől még látványosabb lesz a végeredmény.

- A reggeli rutinom meghatározó részét képezi a 100 hideg vagy váltott (hideg-meleg-hideg) vizes fröcskölés a mosdókagylónál, ami nem csak tisztítja és összehúzza a tág pórusokat, de remekül át is masszírozza az arcbőrt, javítja a vérkeringést, így a reggeli kicsit nyúzott ábrázatunk a pillanat tört része alatt üdévé, frissé, sugárzóvá tehető.
- A második Jolly Joker tippem a tojás fehérje, illetve a tojás héjának belső felszínén található pici, fehér hártya ránciránynak megfelelően történő felhelyezése. Sokszor indul a reggel tojásrántottával, miután felütöm a tojásokat, a mutatóujjammal kikanalazom a maradék tojásfehérjét a tojáshéj belső felszínéről, és felkenem az arcomra. Addig, amíg a rántotta elkészül, megterítek a gyerekeimnek, elkészítem a 3 adag tízórait a suliba, a tojás fehérje pedig meg is teszi jótékony hatását. Gyönyörűen kihúzza a bőröm, öröm utána tükörbe nézni.
- A harmadik tippem: a natúr joghúrt, amit évszaktól, bőrtípustól, bőrproblémától függően megszámlálhatatlanul sokféleképpen tudunk variálni. A teljesség igénye nélkül lehet pici mézzel, spirulinával, avokádóval, banánnal, sárga barackkal és még sorolhatnám, mennyi mindennel összekeverni, és egy remek pakolást készíteni belőle. Ennek a hatóideje már valamivel hosszabb, például egy mosogatógép kipakolásnyi idő, tehát 10-15-20 perc.

A pakolásokat jellemzően addig hagyom az arcomon, amíg házimunkát, vagy gyerekek körüli dolgot elvégzek, azonban, ha igazán meg akarom adni a módját, 1-1 alkalommal ez is összejön, akkor vagy naplóíráskor, meditáció alatt, vagy egy jó könyvvel a kezemben, a fürdőkádban zenehallgatás közben teszem ezt meg.

Próbáld ki bármelyik, vagy leginkább az összes tippet, nem fogsz csalódni bennük, az arcjóga gyakorlatokkal együtt valóban csodákra képesek.

Ezt is olvasd el!

Galéria / 5 kép

5 női jóga gyakorlat a menstruációs fájdalmak csökkentésére

Megnézem a galériát

Hogy tetszett a cikk?

Egynek jó.
Nice job!
Imádom!

Videók

JoyTV

Carrie Bradshaw vs. Bridget Jones - melyik ikonikus karácsonyi outfitet sikerült jobban lekoppintanunk?

Promóciók

Az F&F ünnepi kollekciója lesz a legjobb barátod a partiszezonban!

Promóciók

Édesítsd az ünnepeket Virágbéke mézekkel! - Bolyhos zokni és pöttyös bögre helyett

Promóciók

A karácsony varázsával vár az Etele Plaza! - Ráadásul decemberben akár Disneyland-i álomutazást is nyerhetsz!

Promóciók

Egy karácsonyi szünet: KATtanj rá a hozzád illő KITKAT-re!

Promóciók

A kallódó aprópénzek leadásával még segítheti a rászoruló családokat

Promóciók

Téli csillogás – néhány kötelező darab a női téli kabátok világából

Promóciók

Ünnepeld velünk a szépséget! - Prix de Beauté - A szépség nagydíja 2023

Kép

Nem menő már a klasszikus bob! 8 frizura, ami helyette hatalmas trend lesz ezen a télen

A sztárok fodrászai elárulták, milyen frizurák számítanak trendinek ezen a télen!

Kép

Visszaszámlálás indul: 6 film, ami ráhangol az ünnepi időszakra

A december minden túlzás nélkül az ünnepekről szól, ideje hangolódni!

Kép

Ők is emberek: 7 sztár, aki különösen nehezen viselte, hogy elvesztette egy szerettét

Néha nagyon könyörtelen az élet, és egyáltalán nem kíméli a hírességeket sem. Az ÉvaMagazin.hu írása.

Kép

Botrány a Miss Universe szépségversenyen: rengeteg bántást kap súlya miatt az egyik induló

Jane Dipika Garrett megmutatta a kifutón, hogy a szépség nem súlyhoz kötött!

Kép

4 sztár, aki halála után egyetlen fillért sem hagy gyermekeire

Ezek a dúsgazdag sztárok nem hagyják a csemetéikre a vagyonukat, ha meghalnak.

Kép

Napi horoszkóp december 2.: a Bakoknak kikapcsolódásra van szükségük, a Halak a sikert ünnepelhetik

A csillagok a hétvége első napjára is izgalmakat ígérnek, érdemes tehát elolvasnod a horoszkópodat!