Anita sütött: Nyuszifül cupcake recept - VIDEÓVAL

Tamás Anita

Ha szeretnéd valamilyen különleges édességgel meglepni a húsvéti vendégsereget, akkor ez az a recept, amit kerestél. Ezek a cupcake-ek már első látásra is szupercukik, hát még ha az első harapással fény derül a bennük elrejtett meglepetésre…

Nézd meg a videót, hogyan is kell csinálni!

Tipp:

1. Ugyanezt a tészta receptet használhatod pop-cake sütéshez is! Mi kipróbáltuk, tökéletesen működik!

2. Készítheted laktózmentes vajjal, és akkor nyugodtan eheti a laktózérzékeny barátotok is.

Hozzávalók:

12 db pillecukor

pink dekorcukor

200 ml habtejszín

12 db csokitojás

színes dekorcukor

125 g finomliszt

1/4 teáskanál só

1 púpos teáskanál sütőpor

1/4 teáskanál szódabikarbóna

125 g kristálycukor

125 g vaj, puha

2 nagy tojás

1/2 teáskanál vaníliakivonat

1,5 evőkanál tej

forrás: Tokaji Balázs

Elkészítés:

1. A sütőt 170 fokra előmelegítem, és a muffinformát kibélelem papírkapszlikkal.

2. A keverőtálba szitálom a lisztet, a sót, a cukrot, a szódabikarbónát és a sütőport, hozzáadom a puha vajat és a tojásokat, alacsony fokozaton elkezdem összekeverni kézi mixerrel, majd közepes fokozaton még 1 percig keverem.

3. A tejhez hozzáöntöm a vaníliakivonatot, ezt is hozzáadom a masszához, és kb. fél perc alatt belekeverem.

4. Spatulával keverek rajta egyet, hogy tuti egynemű legyen.

5. Két kanál vagy egy fagyiskanál segítségével kiadagolom (2/3-ig töltöm a mélyedéseket), és 20-22 perc alatt aranybarnára sütöm.

6. Amíg a muffinok hűlnek, felverem a habot, amelyet aztán nyomózsákba töltök.

7. A kihűlt muffinok közepébe lyukat vájok, és mindegyikbe 1-1 csokitojást és dekorcukrot teszek.

8. A pillecukrokat átlósan ketté vágom, a vágott oldalukat pedig dekorcukorba mártom.

9. A muffinokra habot teszek, majd belenyomom a füleket.

Tojásvadászatra felkészülni, a végeredményről készült fotót pedig ne felejtsd el elküldeni Facebookon, emailben, vagy használd az #anitasutott hashtaget Instagramon!