Anita sütött: Nyuszifül cupcake recept - VIDEÓVAL
Ha szeretnéd valamilyen különleges édességgel meglepni a húsvéti vendégsereget, akkor ez az a recept, amit kerestél. Ezek a cupcake-ek már első látásra is szupercukik, hát még ha az első harapással fény derül a bennük elrejtett meglepetésre…
Nézd meg a videót, hogyan is kell csinálni!
Tipp:
1. Ugyanezt a tészta receptet használhatod pop-cake sütéshez is! Mi kipróbáltuk, tökéletesen működik!
2. Készítheted laktózmentes vajjal, és akkor nyugodtan eheti a laktózérzékeny barátotok is.
Hozzávalók:
12 db pillecukor
pink dekorcukor
200 ml habtejszín
12 db csokitojás
színes dekorcukor
125 g finomliszt
1/4 teáskanál só
1 púpos teáskanál sütőpor
1/4 teáskanál szódabikarbóna
125 g kristálycukor
125 g vaj, puha
2 nagy tojás
1/2 teáskanál vaníliakivonat
1,5 evőkanál tej
Elkészítés:
1. A sütőt 170 fokra előmelegítem, és a muffinformát kibélelem papírkapszlikkal.
2. A keverőtálba szitálom a lisztet, a sót, a cukrot, a szódabikarbónát és a sütőport, hozzáadom a puha vajat és a tojásokat, alacsony fokozaton elkezdem összekeverni kézi mixerrel, majd közepes fokozaton még 1 percig keverem.
3. A tejhez hozzáöntöm a vaníliakivonatot, ezt is hozzáadom a masszához, és kb. fél perc alatt belekeverem.
4. Spatulával keverek rajta egyet, hogy tuti egynemű legyen.
5. Két kanál vagy egy fagyiskanál segítségével kiadagolom (2/3-ig töltöm a mélyedéseket), és 20-22 perc alatt aranybarnára sütöm.
6. Amíg a muffinok hűlnek, felverem a habot, amelyet aztán nyomózsákba töltök.
7. A kihűlt muffinok közepébe lyukat vájok, és mindegyikbe 1-1 csokitojást és dekorcukrot teszek.
8. A pillecukrokat átlósan ketté vágom, a vágott oldalukat pedig dekorcukorba mártom.
9. A muffinokra habot teszek, majd belenyomom a füleket.
Tojásvadászatra felkészülni, a végeredményről készült fotót pedig ne felejtsd el elküldeni Facebookon, emailben, vagy használd az #anitasutott hashtaget Instagramon!