Ne maradj le a Joy-Napokról!
Már csak nap
óra
perc
A nap cikke

Ez a titkos félelmed a csillagjegyed szerint

A horoszkópod elárulja, mi az, amitől nagyon félsz, de mégsem mered elárulni senkinek.

Még több olvasnivaló

10 apróság, amivel nap mint nap megerősítheted a házasságodat

Ezt árulja el a személyiségedről, milyen fehérneműt hordasz legszívesebben

Tök jó szépségtippek sütőtökkel minden őszimádónak

Mit szólnál, ha itt élhetnél? Less be a világ legdrágább házába – érdemes!

Őszi divattrükkök: így variáld a sálad, hogy ne csak melegítsen, de trendi is legyen

Rajongsz a kókuszvízért? Vigyázz, mert nem olyan egészséges, mint hiszed!

Egészségesen étkezel, tartod a diétádat, de egy dekát sem fogysz? Lehet, hogy te is ezt rontod el!

A 4 legfontosabb képesség, amit a sikeres kapcsolathoz el kell sajátítani

Anita sütött: "Anna Olson sztárcukrásszal sütöttem!”

Anita sütött: "Anna Olson sztárcukrásszal sütöttem!”
Facebook
Viber
Twitter
Google+
Pinterest
Előfizetek
A Food Network csatorna sztárcukrásza, a kanadai Anna Olson nemrég Budapesten járt – és nemcsak a dobostortáért és a bejgliért jött, hanem workshopot is tartott!
Olvasd el ezt is!

A szlovák gyökerekkel rendelkező kanadai cukrászt pozitív hozzáállása és praktikus konyhai tanácsai miatt szeretem. Nemcsak a hozzávalókat sorolja, és hogy mit mihez kell önteni, kavarni, hanem a miérteket is elárulja! Éppen ezért lettem nagyon izgatott, amikor megtudtam: Anna Olson Magyarországra látogat és még együtt is süthetek vele.

Kép

A Food Network csatornán látható "Anna Olson: Sütés" című műsorból jól ismert könnyed magabiztosságát, kedvességét, közvetlenségét egy szombat délelőtt testközelből is tapasztalhattam. A workshop a nemrég nyílt DIY-étteremben, a Budapest Makery-ben volt, Anna pedig egy klasszikus kanadai édességet mutatott meg, pekándiós vajas tortácskákat készítettünk.

Ennek a népszerű kanadai édességnek omlós a tésztája és rendkívül édes a tölteléke. Anna az itt beszerzett hozzávalókkal dolgozott, és megállapította, hogy a magyar vaj sokkal tartalmasabb, mint a kanadai, és a finomliszt állaga is eltérő.

Ez a tapasztalat segített abban, hogy most már, ha egy magyar néző ír nekem, hogy valamiért nem úgy sikerült a receptem alapján a desszertje, ahogyan kellett volna, akkor tudjak segíteni neki. Országonként eltérő lehet az alapanyagok sajátossága, és így néha az eredmény is

- magyarázta.

Azután amikor a formába kellett igazítanunk a tésztákat, azt mondta, az enyém túl tökéletes. Hát kell ennél szebb bók egy hobbicukrásznak? (És a júniusi JOY is nagyon tetszett neki, azt mondta, a magyar származású barátnőjével lefordíttatja a Gaszró rovat receptjeit!)

Kép

Készítsd el te is Anna Olson pekándiós-vajas tortácsákáit!

HOZZÁVALÓK

A tésztához

375 g finomliszt

15 g kristálycukor

1/4 tk. só

4 ek. növényi olaj

225 g hideg, sótlan vaj darabokra vágva

6 ek. hideg víz

1 ek. citromlé vagy ecet

A vajas töltelékhez

115 g sótlan vaj

200 g sötétbarna vagy demerara cukor

2 db nagyméretű tojás

125 ml juharszirup

1 ek citromlé

1 tk. vaníliakivonat

1/4 tk. só

60 g enyhén pirított pekándiódarabok (a pekánt nyugodtan helyettesítsük például mazsolával vagy dióval)

Kép

ELKÉSZÍTÉS

Keverjük össze a lisztet, a cukrot és a sót. Adjuk hozzá az olajat és kézi mixerrel keverjük, amíg a liszt textúrája morzsás lesz. Daraboljuk bele a vajat és addig keverjük, míg nagyobb darabokban összeáll, és látszódnak benne a kis vajdarabkák. Öntsük össze a citromlevet (vagy az ecetet) a vízzel, és borítsuk az egészet a lisztes keverékhez, gyúrjuk, amíg a tészta összeáll. Formázzuk két rudacskává, csomagoljuk folpackba és tegyük hűtőbe, míg megszilárdul, legalább egy órára.

Melegítsük elő a sütőt 200 fokra, és enyhén lisztezzük be (ne vajazzuk!) a tizenkét lyukas muffinformát. Húsz perccel korábban vegyük ki a hűtőből a tésztát, mielőtt újra dolgoznánk vele. Vágjuk a két hasábot hat-hat darabra. Nyújtsuk ki egyenként enyhén lisztezett munkafelületen öt milliméter vastagra és 12 centiméteres körré. Béleljük ki vele a muffinformákat úgy, hogy 1 centiméterrel kilógjanak a formából, és tegyük be a hűtőbe, míg elkészítjük a tölteléket. Közepes hőfokon olvasszuk össze a vajat a cukorral, kevergessük, míg forrón bugyborékolni kezd, akkor húzzuk le a tűzről.

Másik tálban verjük fel a tojást a juharsziruppal, a citromlével, a vaníliával és a sóval, majd lassan öntsük hozzá a forró, cukros keveréket, miközben folyamatosan tovább verjük. Mindegyik kosárka aljára szórjunk pekándiót, és öntsük rá a krémet. Süssük a tortácskákat 200 fokon tíz percig, majd vegyük lejjebb a sütő hőmérsékletét 190 fokra, és süssük további 10-15 percig, míg a töltelék forrón bugyborékol, és a tészta széle aranybarnára sül. Vegyük ki a sütőből, és hagyjuk a tortácskákat a formában hűlni 5 percig. Óvatosan forgassuk meg őket a formában, hogy ne ragadjanak bele, de hagyjuk a formában teljesen kihűlni. A vajas tortácskákat hűtőben tároljuk, 3 napig eláll. Szobahőmérsékleten kínáljuk.

Sütés közben egyébként kiderült az is, hogy műsorának egy-egy epizódját teljes napig forgatják. Erre azért van szükség, hogy a nézők ne csak lássák és hallják azt, ami a konyhában történik, de szinte szagolni, érezni és ízlelni is tudják a készülő finomságokat. És ezt tényleg sikerül elérniük!

További receptek az "Anna Olson: Sütés" 3. évadában a Food Networkön hétköznaponként 17:00-tól, hétvégente 18:00-tól.

10 apróság, amivel nap mint nap megerősítheted a házasságodat

Úgy érzed, bármit kibír a kapcsolatotok? Akkor most adunk még néhány ötletet, hogy nap mint nap erősíthessétek ezt a köteléket!

Napi horoszkóp október 21.: a Mérlegek nagy lépésre készülnek, a Vízöntők megmutathatják, miféle tehetség rejlik bennük

A hosszú hétvégén se feledkezz meg a horoszkópodról, hisz a csillagok ismét üzentek neked is!

Egy kis szauna lecke következik

Egyre népszerűbbek a szeánszok, egyre többen járnak. De vajon tudjuk, hogyan kell viselkedni ott?

Ezt árulja el a személyiségedről, milyen fehérneműt hordasz legszívesebben

Az, hogy mit választasz vásárlás közben, sokat elmond rólad!

Tök jó szépségtippek sütőtökkel minden őszimádónak

Ha ősz, akkor jönnek a tökös szépségápolási termékek!

Ajjaj! Katy Perry koncertjén csúnya baki történt

Egészen jól reagált az énekesnő.

Mit szólnál, ha itt élhetnél? Less be a világ legdrágább házába – érdemes!

Több száz világsztár otthonáról mutattunk már képeket, de ez most egészen más lesz!

Őszi divattrükkök: így variáld a sálad, hogy ne csak melegítsen, de trendi is legyen

Még ha nem is kimondottan szereted az őszi időt, az évszak trendtippjeit te is imádni fogod!

Rajongsz a kókuszvízért? Vigyázz, mert nem olyan egészséges, mint hiszed!

Imádod a kókuszvizet, mert finom és egészséges? Akkor nem árt tudnod még valamit a kedvenc hozzávalódról!

Egészségesen étkezel, tartod a diétádat, de egy dekát sem fogysz? Lehet, hogy te is ezt rontod el!

Mindent, de tényleg mindent megteszel azért, hogy leadj pár kilót, ám csak nem akar sikerülni a dolog?

Fogadjunk, hogy te is imádod: ez György herceg kedvenc meséje

Mire tippelsz, vajon melyik lehet a kis herceg kedvenc meséje?

A 4 legfontosabb képesség, amit a sikeres kapcsolathoz el kell sajátítani

Ezek a képességek nem csak a kapcsolatodban fontosak!

Valóra vált az álmunk: itt az Insta-profil, ami a kutyákat ölelgető Tom Hardyval van tele

Elég egyetlen pillantást vetni ezekre a fotókra, és máris szebben telik a nap!

Fizess elő féláron!

Csak 2970 Ft

A kereséshez kezdj el gépelni!