A nap cikke

Szó szerint undorító szelfit tett közzé Ördög Nóra

Pedig ő aztán tényleg csodaszép.

Még több olvasnivaló

Uncsi már a skinny! Helyette inkább most ezt a fazont hordják a sztárok

Harmadszor is ez a hely lett a világ legszebb szigete: tényleg olyan, mint a valóra vált álom!

10 Trónok harca fonás, amelyekre még a khaleesi is irigykedne

Hollywoodban is létezik igaz szerelem! 10 sztárpár, akik régóta boldog kapcsolatban élnek

Nyár végén is menő a lapos has: 11 tipp kockahasú sztároktól, amiket nem árt megfogadnod!

Tudtad, hogy már Audrey Hepburn is imádta? Leggings-töri a kezdetektől napjainkig

Ha erre az 4 kérdésre IGEN a válaszod, el kellene menned a pasiddal párkapcsolati tanácsadásra

Nem menő már a macaron! Ez most a legnépszerűbb esküvői kajatrend, ami végigsöpört az Instagramon

Anita sütött: "Anna Olson sztárcukrásszal sütöttem!”

Anita sütött: "Anna Olson sztárcukrásszal sütöttem!”
Facebook
Viber
Twitter
Pinterest
Előfizetek
A Food Network csatorna sztárcukrásza, a kanadai Anna Olson nemrég Budapesten járt – és nemcsak a dobostortáért és a bejgliért jött, hanem workshopot is tartott!
Olvasd el ezt is!

A szlovák gyökerekkel rendelkező kanadai cukrászt pozitív hozzáállása és praktikus konyhai tanácsai miatt szeretem. Nemcsak a hozzávalókat sorolja, és hogy mit mihez kell önteni, kavarni, hanem a miérteket is elárulja! Éppen ezért lettem nagyon izgatott, amikor megtudtam: Anna Olson Magyarországra látogat és még együtt is süthetek vele.

Kép

A Food Network csatornán látható "Anna Olson: Sütés" című műsorból jól ismert könnyed magabiztosságát, kedvességét, közvetlenségét egy szombat délelőtt testközelből is tapasztalhattam. A workshop a nemrég nyílt DIY-étteremben, a Budapest Makery-ben volt, Anna pedig egy klasszikus kanadai édességet mutatott meg, pekándiós vajas tortácskákat készítettünk.

Ennek a népszerű kanadai édességnek omlós a tésztája és rendkívül édes a tölteléke. Anna az itt beszerzett hozzávalókkal dolgozott, és megállapította, hogy a magyar vaj sokkal tartalmasabb, mint a kanadai, és a finomliszt állaga is eltérő.

Ez a tapasztalat segített abban, hogy most már, ha egy magyar néző ír nekem, hogy valamiért nem úgy sikerült a receptem alapján a desszertje, ahogyan kellett volna, akkor tudjak segíteni neki. Országonként eltérő lehet az alapanyagok sajátossága, és így néha az eredmény is

- magyarázta.

Azután amikor a formába kellett igazítanunk a tésztákat, azt mondta, az enyém túl tökéletes. Hát kell ennél szebb bók egy hobbicukrásznak? (És a júniusi JOY is nagyon tetszett neki, azt mondta, a magyar származású barátnőjével lefordíttatja a Gaszró rovat receptjeit!)

Kép

Készítsd el te is Anna Olson pekándiós-vajas tortácsákáit!

HOZZÁVALÓK

A tésztához

375 g finomliszt

15 g kristálycukor

1/4 tk. só

4 ek. növényi olaj

225 g hideg, sótlan vaj darabokra vágva

6 ek. hideg víz

1 ek. citromlé vagy ecet

A vajas töltelékhez

115 g sótlan vaj

200 g sötétbarna vagy demerara cukor

2 db nagyméretű tojás

125 ml juharszirup

1 ek citromlé

1 tk. vaníliakivonat

1/4 tk. só

60 g enyhén pirított pekándiódarabok (a pekánt nyugodtan helyettesítsük például mazsolával vagy dióval)

Kép

ELKÉSZÍTÉS

Keverjük össze a lisztet, a cukrot és a sót. Adjuk hozzá az olajat és kézi mixerrel keverjük, amíg a liszt textúrája morzsás lesz. Daraboljuk bele a vajat és addig keverjük, míg nagyobb darabokban összeáll, és látszódnak benne a kis vajdarabkák. Öntsük össze a citromlevet (vagy az ecetet) a vízzel, és borítsuk az egészet a lisztes keverékhez, gyúrjuk, amíg a tészta összeáll. Formázzuk két rudacskává, csomagoljuk folpackba és tegyük hűtőbe, míg megszilárdul, legalább egy órára.

Melegítsük elő a sütőt 200 fokra, és enyhén lisztezzük be (ne vajazzuk!) a tizenkét lyukas muffinformát. Húsz perccel korábban vegyük ki a hűtőből a tésztát, mielőtt újra dolgoznánk vele. Vágjuk a két hasábot hat-hat darabra. Nyújtsuk ki egyenként enyhén lisztezett munkafelületen öt milliméter vastagra és 12 centiméteres körré. Béleljük ki vele a muffinformákat úgy, hogy 1 centiméterrel kilógjanak a formából, és tegyük be a hűtőbe, míg elkészítjük a tölteléket. Közepes hőfokon olvasszuk össze a vajat a cukorral, kevergessük, míg forrón bugyborékolni kezd, akkor húzzuk le a tűzről.

Másik tálban verjük fel a tojást a juharsziruppal, a citromlével, a vaníliával és a sóval, majd lassan öntsük hozzá a forró, cukros keveréket, miközben folyamatosan tovább verjük. Mindegyik kosárka aljára szórjunk pekándiót, és öntsük rá a krémet. Süssük a tortácskákat 200 fokon tíz percig, majd vegyük lejjebb a sütő hőmérsékletét 190 fokra, és süssük további 10-15 percig, míg a töltelék forrón bugyborékol, és a tészta széle aranybarnára sül. Vegyük ki a sütőből, és hagyjuk a tortácskákat a formában hűlni 5 percig. Óvatosan forgassuk meg őket a formában, hogy ne ragadjanak bele, de hagyjuk a formában teljesen kihűlni. A vajas tortácskákat hűtőben tároljuk, 3 napig eláll. Szobahőmérsékleten kínáljuk.

Sütés közben egyébként kiderült az is, hogy műsorának egy-egy epizódját teljes napig forgatják. Erre azért van szükség, hogy a nézők ne csak lássák és hallják azt, ami a konyhában történik, de szinte szagolni, érezni és ízlelni is tudják a készülő finomságokat. És ezt tényleg sikerül elérniük!

További receptek az "Anna Olson: Sütés" 3. évadában a Food Networkön hétköznaponként 17:00-tól, hétvégente 18:00-tól.

Uncsi már a skinny! Helyette inkább most ezt a fazont hordják a sztárok

Meríts inspirációt azoktól a nőktől, akik azután tényleg értenek az öltözködéshez!

Hollywoodban is létezik igaz szerelem! 10 sztárpár, akik régóta boldog kapcsolatban élnek

Amikor a boldogító igen kiállja az idő és az élet adta nehézségek próbáját.

Nyár végén is menő a lapos has: 11 tipp kockahasú sztároktól, amiket nem árt megfogadnod!

Tőlük aztán tanulhatunk: 11 világsztár árulja el, szerintük mitől lesz lapos a has!

Ez az egyetlen dolog óriási hatással van arra, milyen gyakran szeretkezel

A kapcsolatok eleje elég tüzes, de idővel kihűlhet a szenvedély, és ilyenkor már gyakran nincs kedvetek egymáshoz.

Neee!!! Szörnyen kellemetlen helyzetbe került Robert Pattinson: hamis pénzzel vásárolgatott

Hát, nem sok ennél kínosabb szituációt tudnánk elképzelni...

KÉSZÜLJ FEL A JOY-NAPOKRA! Ha most fizetsz elő, a kuponos, emelt árú Joy-t is kedvezményes áron kapod!

Csak 1095 Ft

A kereséshez kezdj el gépelni!