Horoszkóp
Lélek
Divat
Szépség | Beauty Club
Sztárok

Anita sütött: "Anna Olson sztárcukrásszal sütöttem!”

Anita sütött: "Anna Olson sztárcukrásszal sütöttem!”
A nap cikke

4 csillagjegy, akinek egy őrangyal fog segíteni a közeljövőben: minden arannyá változik, amihez hozzáérnek

A tavaszi idő miatt végre újjáéled a természet, az állatok előmerészkednek, mi pedig ismét erőt érzünk magunkban.

Promóciók

Indul a Kuponözön a SPAR üzleteiben

Promóciók

Nehezebb az ismerkedés, ha dohányosok vagyunk?

Promóciók

A hónap akciója: a legjobb ránctalanító krém

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Divat

Tényleg csak 5 pár cipőre van szüksége mindenkinek a gardróbjában?

Életmód

5 tipp a helyiektől, hogy a legjobb élményeket szerezd Horvátországban 2024-ben

Promóciók

Legyél Te az Organic Shop márkanagykövete!

Olvasd el!

A hercegné, aki a brit királyi család tagja, közben pedig magyar származású: rendszeresen látogat Magyarországra

Bizony, a brit királyi család tagjai között is megtalálhatók magyarok. Egy legalábbis biztosan.

Olvasd el!

Napi horoszkóp április 25.: a Kosoknak érdemes lazábban hozzáállniuk bizonyos dolgokhoz, az Ikrek nem állnak készen egy új kapcsolatra

A hét második fele is bővelkedik izgalmakban, érdemes tehát elolvasnod a horoszkópodat!

Olvasd el!

Gyászol a királyi család: senki nem számított ekkora tragédiára, már a halál oka is kiderült

2024 biztosan nem a királyi család éve. Katalin és Károly betegsége után sajnos Beatrix hercegnőt sem kerülte el a tragédia.

Olvasd el!

5 hollywoodi sztár, aki beszél magyarul: ezt pedig meg is mutatták a világnak

Hollywoodi sztárok, akik már beszéltek magyarul és nagyon ügyesek voltak!

Olvasd el!

Az április 24-ei teliholdnak brutális következménye lesz: 4 csillagjegy, akinek a mai napon teljesen megváltozik az életútja és a sorsa

A mai nap a Skorpióban lesz telihold, ami elképesztő energiákat szabadít fel.

Facebook
Twitter
Pinterest
A Food Network csatorna sztárcukrásza, a kanadai Anna Olson nemrég Budapesten járt – és nemcsak a dobostortáért és a bejgliért jött, hanem workshopot is tartott!
Olvasd el ezt is!

A szlovák gyökerekkel rendelkező kanadai cukrászt pozitív hozzáállása és praktikus konyhai tanácsai miatt szeretem. Nemcsak a hozzávalókat sorolja, és hogy mit mihez kell önteni, kavarni, hanem a miérteket is elárulja! Éppen ezért lettem nagyon izgatott, amikor megtudtam: Anna Olson Magyarországra látogat és még együtt is süthetek vele.

Kép

A Food Network csatornán látható "Anna Olson: Sütés" című műsorból jól ismert könnyed magabiztosságát, kedvességét, közvetlenségét egy szombat délelőtt testközelből is tapasztalhattam. A workshop a nemrég nyílt DIY-étteremben, a Budapest Makery-ben volt, Anna pedig egy klasszikus kanadai édességet mutatott meg, pekándiós vajas tortácskákat készítettünk.

Ennek a népszerű kanadai édességnek omlós a tésztája és rendkívül édes a tölteléke. Anna az itt beszerzett hozzávalókkal dolgozott, és megállapította, hogy a magyar vaj sokkal tartalmasabb, mint a kanadai, és a finomliszt állaga is eltérő.

Ez a tapasztalat segített abban, hogy most már, ha egy magyar néző ír nekem, hogy valamiért nem úgy sikerült a receptem alapján a desszertje, ahogyan kellett volna, akkor tudjak segíteni neki. Országonként eltérő lehet az alapanyagok sajátossága, és így néha az eredmény is

- magyarázta.

Azután amikor a formába kellett igazítanunk a tésztákat, azt mondta, az enyém túl tökéletes. Hát kell ennél szebb bók egy hobbicukrásznak? (És a júniusi JOY is nagyon tetszett neki, azt mondta, a magyar származású barátnőjével lefordíttatja a Gaszró rovat receptjeit!)

Kép

Készítsd el te is Anna Olson pekándiós-vajas tortácsákáit!

HOZZÁVALÓK

A tésztához

375 g finomliszt

15 g kristálycukor

1/4 tk. só

4 ek. növényi olaj

225 g hideg, sótlan vaj darabokra vágva

6 ek. hideg víz

1 ek. citromlé vagy ecet

A vajas töltelékhez

115 g sótlan vaj

200 g sötétbarna vagy demerara cukor

2 db nagyméretű tojás

125 ml juharszirup

1 ek citromlé

1 tk. vaníliakivonat

1/4 tk. só

60 g enyhén pirított pekándiódarabok (a pekánt nyugodtan helyettesítsük például mazsolával vagy dióval)

Kép

ELKÉSZÍTÉS

Keverjük össze a lisztet, a cukrot és a sót. Adjuk hozzá az olajat és kézi mixerrel keverjük, amíg a liszt textúrája morzsás lesz. Daraboljuk bele a vajat és addig keverjük, míg nagyobb darabokban összeáll, és látszódnak benne a kis vajdarabkák. Öntsük össze a citromlevet (vagy az ecetet) a vízzel, és borítsuk az egészet a lisztes keverékhez, gyúrjuk, amíg a tészta összeáll. Formázzuk két rudacskává, csomagoljuk folpackba és tegyük hűtőbe, míg megszilárdul, legalább egy órára.

Melegítsük elő a sütőt 200 fokra, és enyhén lisztezzük be (ne vajazzuk!) a tizenkét lyukas muffinformát. Húsz perccel korábban vegyük ki a hűtőből a tésztát, mielőtt újra dolgoznánk vele. Vágjuk a két hasábot hat-hat darabra. Nyújtsuk ki egyenként enyhén lisztezett munkafelületen öt milliméter vastagra és 12 centiméteres körré. Béleljük ki vele a muffinformákat úgy, hogy 1 centiméterrel kilógjanak a formából, és tegyük be a hűtőbe, míg elkészítjük a tölteléket. Közepes hőfokon olvasszuk össze a vajat a cukorral, kevergessük, míg forrón bugyborékolni kezd, akkor húzzuk le a tűzről.

Másik tálban verjük fel a tojást a juharsziruppal, a citromlével, a vaníliával és a sóval, majd lassan öntsük hozzá a forró, cukros keveréket, miközben folyamatosan tovább verjük. Mindegyik kosárka aljára szórjunk pekándiót, és öntsük rá a krémet. Süssük a tortácskákat 200 fokon tíz percig, majd vegyük lejjebb a sütő hőmérsékletét 190 fokra, és süssük további 10-15 percig, míg a töltelék forrón bugyborékol, és a tészta széle aranybarnára sül. Vegyük ki a sütőből, és hagyjuk a tortácskákat a formában hűlni 5 percig. Óvatosan forgassuk meg őket a formában, hogy ne ragadjanak bele, de hagyjuk a formában teljesen kihűlni. A vajas tortácskákat hűtőben tároljuk, 3 napig eláll. Szobahőmérsékleten kínáljuk.

Sütés közben egyébként kiderült az is, hogy műsorának egy-egy epizódját teljes napig forgatják. Erre azért van szükség, hogy a nézők ne csak lássák és hallják azt, ami a konyhában történik, de szinte szagolni, érezni és ízlelni is tudják a készülő finomságokat. És ezt tényleg sikerül elérniük!

További receptek az "Anna Olson: Sütés" 3. évadában a Food Networkön hétköznaponként 17:00-tól, hétvégente 18:00-tól.

Hogy tetszett a cikk?

Egynek jó.
Nice job!
Imádom!

Videók

Promóciók

Indul a Kuponözön a SPAR üzleteiben

Promóciók

Nehezebb az ismerkedés, ha dohányosok vagyunk?

Promóciók

A hónap akciója: a legjobb ránctalanító krém

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Divat

Tényleg csak 5 pár cipőre van szüksége mindenkinek a gardróbjában?

Életmód

5 tipp a helyiektől, hogy a legjobb élményeket szerezd Horvátországban 2024-ben

Promóciók

Legyél Te az Organic Shop márkanagykövete!

Kép

Sztárok, akik nyilvánosan estek egymás torkának, erről pedig videó is készült

Hiába a siker, a sok pénz vagy éppen a rajongók imádata, a sztárok olykor-olykor vannak olyan nárcisztikus természetűek, hogy képesek élőadásban neki menni egy másik híres embernek.

Kép

Egy hétig követtem Katalin hercegné diétáját: sokkal nehezebb volt, mint gondoltam

Katalin hercegné étrendje nem való mindenkinek, csak akkor próbáld ki, ha nagyon elhivatott vagy!

Kép

5 szokás, ami jelentősen növeli a szívroham kockázatát: nem csak a dohányzás káros

Szomorú, de az elmúlt időszakban jelentősen megnőtt az 50 év alattiaknál jelentkező szívroham. Ez pedig olyan jellegű, egyértelműen káros szokásokra vezethető vissza, mint a dohányzás vagy éppen az egészségtelen táplálkozás és a mozgásszegény életmód. De nézzük is, pontosan melyek ezek, és hogyan tudod megelőzni a súlyos szívbetegségek kialakulását.

Kép

Hogyan készítsünk tökéletes francia manikűrt minden alkalomra

A francia manikűr klasszikus és stílusos megjelenést kölcsönöz a körmöknek, és könnyen alkalmazkodik minden eseményhez. Legyen szó egy elegáns vacsoráról vagy egy nyári strandidőről, a francia manikűr mindig jó választás.

Kép

4 csillagjegy, akinek egy őrangyal fog segíteni a közeljövőben: minden arannyá változik, amihez hozzáérnek

A tavaszi idő miatt végre újjáéled a természet, az állatok előmerészkednek, mi pedig ismét erőt érzünk magunkban.