Életmód
Anita sütött: "Anna Olson sztárcukrásszal sütöttem!”
4 csillagjegy, akinek véget ér egy 10 éve tartó nehéz időszak a hosszú hétvégén: végre minden sikerülni fog, amibe belekezdenek!
Egy nagyon hosszú ideje tartó rossz időszakot zárhat le végre 4 csillagjegy, ezzel egyidőben pedig beköszönt az életükbe a boldogság!
Promóciók
Fedezd fel az Ecco la Pasta mediterrán ízvilágú tésztákat az Ecofamily üzletekben!
A zsebtolvajok 6 trükkje, amivel észrevétlenül ellopják az értékeidet
Ártalmatlannak tűnik mind, és míg te nem figyelsz, már viszik is a holmidat a zsebtolvajok.
Ennél a magas sarkúnál nem lesz menőbb 2024 tavaszán, ráadásul már 10 ezer forintért beszerezheted
Itt az ideje felfrissítened a tavaszi ruhatáradat néhány trendi darabbal!
Napi horoszkóp március 28.: a Rákok végre választ találhatnak egy megválaszolatlan kérdésre, a Szüzeknek szükségük lehet a női megérzésükre
A hét második felében is izgalmak várnak, érdemes tehát néhány percet a horoszkópodra szánnod!
A szlovák gyökerekkel rendelkező kanadai cukrászt pozitív hozzáállása és praktikus konyhai tanácsai miatt szeretem. Nemcsak a hozzávalókat sorolja, és hogy mit mihez kell önteni, kavarni, hanem a miérteket is elárulja! Éppen ezért lettem nagyon izgatott, amikor megtudtam: Anna Olson Magyarországra látogat és még együtt is süthetek vele.
A Food Network csatornán látható "Anna Olson: Sütés" című műsorból jól ismert könnyed magabiztosságát, kedvességét, közvetlenségét egy szombat délelőtt testközelből is tapasztalhattam. A workshop a nemrég nyílt DIY-étteremben, a Budapest Makery-ben volt, Anna pedig egy klasszikus kanadai édességet mutatott meg, pekándiós vajas tortácskákat készítettünk.
Ennek a népszerű kanadai édességnek omlós a tésztája és rendkívül édes a tölteléke. Anna az itt beszerzett hozzávalókkal dolgozott, és megállapította, hogy a magyar vaj sokkal tartalmasabb, mint a kanadai, és a finomliszt állaga is eltérő.
Ez a tapasztalat segített abban, hogy most már, ha egy magyar néző ír nekem, hogy valamiért nem úgy sikerült a receptem alapján a desszertje, ahogyan kellett volna, akkor tudjak segíteni neki. Országonként eltérő lehet az alapanyagok sajátossága, és így néha az eredmény is
- magyarázta.Azután amikor a formába kellett igazítanunk a tésztákat, azt mondta, az enyém túl tökéletes. Hát kell ennél szebb bók egy hobbicukrásznak? (És a júniusi JOY is nagyon tetszett neki, azt mondta, a magyar származású barátnőjével lefordíttatja a Gaszró rovat receptjeit!)
Készítsd el te is Anna Olson pekándiós-vajas tortácsákáit!
HOZZÁVALÓK
A tésztához
375 g finomliszt
15 g kristálycukor
1/4 tk. só
4 ek. növényi olaj
225 g hideg, sótlan vaj darabokra vágva
6 ek. hideg víz
1 ek. citromlé vagy ecet
A vajas töltelékhez
115 g sótlan vaj
200 g sötétbarna vagy demerara cukor
2 db nagyméretű tojás
125 ml juharszirup
1 ek citromlé
1 tk. vaníliakivonat
1/4 tk. só
60 g enyhén pirított pekándiódarabok (a pekánt nyugodtan helyettesítsük például mazsolával vagy dióval)
ELKÉSZÍTÉS
Keverjük össze a lisztet, a cukrot és a sót. Adjuk hozzá az olajat és kézi mixerrel keverjük, amíg a liszt textúrája morzsás lesz. Daraboljuk bele a vajat és addig keverjük, míg nagyobb darabokban összeáll, és látszódnak benne a kis vajdarabkák. Öntsük össze a citromlevet (vagy az ecetet) a vízzel, és borítsuk az egészet a lisztes keverékhez, gyúrjuk, amíg a tészta összeáll. Formázzuk két rudacskává, csomagoljuk folpackba és tegyük hűtőbe, míg megszilárdul, legalább egy órára.
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra, és enyhén lisztezzük be (ne vajazzuk!) a tizenkét lyukas muffinformát. Húsz perccel korábban vegyük ki a hűtőből a tésztát, mielőtt újra dolgoznánk vele. Vágjuk a két hasábot hat-hat darabra. Nyújtsuk ki egyenként enyhén lisztezett munkafelületen öt milliméter vastagra és 12 centiméteres körré. Béleljük ki vele a muffinformákat úgy, hogy 1 centiméterrel kilógjanak a formából, és tegyük be a hűtőbe, míg elkészítjük a tölteléket. Közepes hőfokon olvasszuk össze a vajat a cukorral, kevergessük, míg forrón bugyborékolni kezd, akkor húzzuk le a tűzről.
Másik tálban verjük fel a tojást a juharsziruppal, a citromlével, a vaníliával és a sóval, majd lassan öntsük hozzá a forró, cukros keveréket, miközben folyamatosan tovább verjük. Mindegyik kosárka aljára szórjunk pekándiót, és öntsük rá a krémet. Süssük a tortácskákat 200 fokon tíz percig, majd vegyük lejjebb a sütő hőmérsékletét 190 fokra, és süssük további 10-15 percig, míg a töltelék forrón bugyborékol, és a tészta széle aranybarnára sül. Vegyük ki a sütőből, és hagyjuk a tortácskákat a formában hűlni 5 percig. Óvatosan forgassuk meg őket a formában, hogy ne ragadjanak bele, de hagyjuk a formában teljesen kihűlni. A vajas tortácskákat hűtőben tároljuk, 3 napig eláll. Szobahőmérsékleten kínáljuk.
Sütés közben egyébként kiderült az is, hogy műsorának egy-egy epizódját teljes napig forgatják. Erre azért van szükség, hogy a nézők ne csak lássák és hallják azt, ami a konyhában történik, de szinte szagolni, érezni és ízlelni is tudják a készülő finomságokat. És ezt tényleg sikerül elérniük!
További receptek az "Anna Olson: Sütés" 3. évadában a Food Networkön hétköznaponként 17:00-tól, hétvégente 18:00-tól.
Hogy tetszett a cikk?
Életmód
Hozd ki magadból a maximumot! 4 tipp, hogy nyárra még magabiztosabb legyél!
Szépség
Vakteszt: Kipróbáltam 5 különböző tusfürdőt, és most elárulom, melyik lett a kedvencem
Promóciók
Törpevadászat Wroclawban? Ideális családi program tavasztól-őszig
Promóciók
Fedezd fel az Ecco la Pasta mediterrán ízvilágú tésztákat az Ecofamily üzletekben!
3 csillagjegy, aki egyszerűen képtelen hűséges maradni egy párkapcsolatban
Ne mondd, hogy nem figyelmeztettünk! Ezek a csillagjegyek nem a hűség mintapéldányai.
Napi horoszkóp március 29.: az Ikrek kötetlenül pihenhetnek végre, a Szüzeknek érdemes óvatosan bánniuk a segítőkészségükkel
A csillagok a hosszú hétvége első napjára is üzentek, érdemes tehát elolvasnod a horoszkópodat!
85 éves Terence Hill – ezek a kedvenc filmjeink tőle
Ma ünnepli nyolcvanötödik születésnapját a legendás pofonosztó páros hupikék szemű tagja.
6 csodaszép hotel Magyarországon, ahol feltöltődhet a tested és a lelked a hosszú hétvége alatt
Ha még nem tudod, hova utazz a hosszú hétvégén, segítünk!
A zsebtolvajok 6 trükkje, amivel észrevétlenül ellopják az értékeidet
Ártalmatlannak tűnik mind, és míg te nem figyelsz, már viszik is a holmidat a zsebtolvajok.
A nézők szerint ez Cillian Murphy legrosszabb és legjobb filmje - van, amit sosem akarnak újra látni!
Cillian Murphy 27 éve van a filmszakmában és ennyi idő alatt mondhatni teljesen természetes az, hogy voltak olyan produkciók, amikre a rajongók szerint inkább nemet kellett volna mondania.