Horoszkóp
Tudatos élet
Lélek
Divat
Szépség | Beauty Club
Sztárok

4 animációs film, amiben hatalmas társadalmi kritikákat rejtettek el

4 animációs film, amiben hatalmas társadalmi kritikákat rejtettek el

Ez is érdekelhet

Olvasd el!

Ő Vilmos herceg szeretője? Vad elmélet terjed a herceg hűtlenségéről

Harry herceg olyan lavinát indított el a szavaival, amire talán még ő maga sem számított.

Olvasd el!

Ez aztán a szerelem! A 48 éves Sarah Paulson és 80 éves barátnője a párizsi divathéten romantikáztak

Sarah Paulson és Holland Taylor le se tagadhatnák, hogy mennyire odavannak még mindig egymásért!

Facebook
Twitter
Pinterest
Mindannyian imádjuk az animációs filmeket, talán pont azért, mert gyerekként lekötnek a színes képek és a történet, felnőttként pedig az elrejtett poénok és utalások.

Abban egyetérthetünk, hogy akkor igazán jó egy animációs film, ha minden generáció élvezni tudja. A készítők is tisztában vannak ezzel, így a leghíresebb mesefilmek nem véletlenül váltak azokká. Míg a kicsiket leköti a sok szín, karakter és a történet, addig a szülőket és a többi felnőttet az elrejtett poénok és az emberiség butaságainak kifigurázása köti a képernyőhöz. Ha még nem láttad ezeket a filmeket, akkor muszáj feláldoznod egy kis szabadidődet, mert garantáltan mosolyt fognak csalni az arcodra.

Shreck:

Aki még nem látta a Shreck című animációs filmtrilógiát, vagy legalábbis az első részét, az bizonyára egy barlangban töltötte az elmúlt 10 évet. A Shreck egy nagyon sokrétegű film, (mint a hagyma) amiben szinte az összes eddig megalkotott mesefigura megjelenik. Maga a film koncepciója egy hatalmas társadalmi kritika, ugyanis a mesefigurák olyan helyzetbe kerülnek, hogy az emberek pénzért elfogják őket. Csak felnőtt fejjel jövünk rá arra, hogy ha a mesefigurák a valóságban is léteznének, ugyanez lenne a sorsuk.

Illetve Sreck, az Ogre, az előítéletesség árnyékában kénytelen élni az életét és egy idő után nem is akar ezen változtatni.

Szilaj:

Megható és gyönyörű történet a bizalomról, a szerelemről és a szabadságról. De ugyanúgy megjelenik az ember, mint mindennek az elrontója. A főszereplő, Szilaj, mint állat sok dolgot nem ért, amit az emberek tesznek. De megjelenik a modern ember mellett, az indián fiú is, aki később több kalandban is elkíséri történetünk hősét. Zseniálisan megjelenítik az állati érzékeket és ösztönöket, amikor elhangzik az a mondat: "...más volt mint a többiek". Az ember külseje az állatoknak teljesen egyforma. Viszont a szíve és a szándékai már teljesen különbözőek.

Zootropolis:

A nem is olyan régen elkészült mesefilm teljes kiforgatása az emberi világnak. A sokszínűség és a folyamatos pozitív energia mellett, rengeteg negatív tulajdonságot mutatnak meg, egy-egy állatfajra kihegyezve, amik valójában az egész emberiségre jellemzőek. Főszereplőnk Judy, a nyúl, a pozitivitást jelképezi. Megjelenik a ravaszság és a furfang egy róka képében és még rengeteg más pozitív és negatív tulajdonság. Judy egy olyan problémát küzd le a történet során, ami a valóságban rengeteg embernek nem sikerül, mégpedig, hogy senki nem hisz abban, hogy eléri az álmait. Ezen kívül a történet szemünk elé tárja a sztereotípiák és faji megkülönböztetések által kreált feszültséget, és annak komoly következményeit.

Jégkorszak:

A zseniális animációs alkotásnak több része is van és mindegyik tele van hihetetlenül poénos párbeszédekkel, amiknek a nagyját csak felnőtt fejjel értjük meg. Az első rész talán az, ami a leginkább felnőtteknek készült az 5 film közül. A három főszereplőnk, Manfréd, Szid és Diego, eleinte csak bosszantják egymást, ám végül átívelődnek a ragadozó és préda közti ellentétek és barátokká válnak. Természetesen megjelenik az ember, eleinte a sajnálható karakter szerepében, ám közben megfigyelhetjük őket a préda állatok szemszögéből is. A film tökéletesen ábrázolja az állati önzetlenséget, ahogyan a három főszereplő segít visszajutni az elveszett kisbabának a kétségbe esett apához. Minden ilyen filmben próbálják megmutatni nekünk, hogy hogyan is kéne az embereknek viselkednie egymással.

Rémisztő mennyire tisztában van az emberiség a saját hibáival, mégsem változtat semmit. Ezek a filmek mindent megmutatnak.

Nosztalgiázz egy kicsit!

Galéria / 5 kép

Gyerekkorunk legmenőbb magyar rajzfilmjei

Megnézem a galériát

Hogy tetszett a cikk?

Egynek jó.
Nice job!
Imádom!

Videók

Kép

Sem a hideg, sem a meleg zuhany nem tesz jót a testednek: a helyes fürdés titka

Hallottál már a kontrasztos zuhanyzáról? Most mindent megtudhatsz róla!

Kép

Napi horoszkóp január 28.: a Bikákat váratlan fordulat bizonytalaníthatja el, a Szüzek két lábbal állnak a földön

A csillagok a hétvége első napjára is üzentek, érdemes tehát néhány percet a horoszkópodra szánnod!

Kép

A filmtörténet egyik legnagyobb csillaga volt, mégis fotósnak tartotta magát - érdekességek 4 ritkán látott fotó mentén Gina Lollobrigidáról

A 20. század díváiból Dunát lehetne rekeszteni, a január 16-án elhunyt isteni Lollo mégis egyedülálló volt köztük. Az ÉvaMagazin.hu cikke.

Kép

Nem mindennapi sztori: az édesanya, aki különböző napon, hónapban és évben szülte az ikreit

Hihetetlen történet került elő a 2022/2023-as szilveszterről. Igazi csoda!