Horoszkóp
Tudatos élet
Lélek
Divat
Szépség
Sztárok

Az ok, amiért Karl Lagerfeld tartózkodott a szerelemtől

Karl Lagerfeld,Karl Lagerfeld szerelme

május 31

kos 03.21 - 04.19

bika 04.20 - 05.20

Valami, amit a szívügyednek tekintesz, veszni látszik, te...

ikrek 05.21 - 06.21

rák 06.22 - 07.22

OROSZLÁN (július 23-augusztus 23)...

oroszlán 07.23 - 08.22

szűz 08.23 - 09.22

mérleg 09.23 - 10.22

skorpió 10.23 - 11.21

Elég kellemetlen témában kérik ki a véleményed, ám...

nyilas 11.22 - 12.21

bak 12.22 - 01.19

Csalódottan veszed tudomásul, hogy bár nagyon szerettél volna...

vízöntő 01.20 - 02.18

halak 02.19 - 03.20

Elolvasom végigMegnézem
Facebook
Twitter
Pinterest
Karl Lagerfeld halálának hírét még mindig nehezen tudja feldolgozni a szakma. Egy igazán különc lángelmével lett kevesebb elvesztésével a világ. Most annak jártunk utána, miért került a tervező a szerelmet!

Egy ikon, a lángelme, a divatvilág legmeghatározóbb alakja, a Chanel ház apja, Karl LagerfeldKarl Lagerfelddivattervező, divatfotós31cikk5galéria0videóMég több róla meghalt. Hagyatéka a világban megkérdőjelezhetetlen, a korszakalkotó zsenit soha senki sem tudja majd pótolni. Mindössze egy nappal a szomorú hír után kiderült, hogy Karl vagyonát imádott macskájára, Choupettere hagyta, sokakban pedig itt merült fel a kérdés, vajon miért döntött úgy a tervező, hogy élete utolsó éveit magányosan, egy macska szeretetében tölti?

A válasz: Jacques Bascher!

Szögezzük le, bár Karl LagerfeldKarl Lagerfelddivattervező, divatfotós31cikk5galéria0videóMég több róla nevét az egész világ ismerni, valójában csak kevesen tudják ki is volt ő valójában. Igen, divatzseni, ikon, a Chanel ház atyja, de milyen ember? Erről már csak azért is nehéz beszélni, mert Karl rendkívül zárkózott személyiség volt, és nem különösebben kedvelte az embereket. Szívét a munkájának adta, nem vonzották a puccos társadalma események, frusztrálta a tömeg, és elviselhetetlen volt számára, ha idegenek csak úgy hozzáérnek. Karl LagerfeldKarl Lagerfelddivattervező, divatfotós31cikk5galéria0videóMég több róla a szerelem ügyes bajos dolgaiba sem szerette beleártani magát, nyilatkozni pedig aztán pláne nem volt erről hajlandó:

A szerelem egy olyan téma, amelyet nem elemzek nyilvánosan. A szerelem csak akkor érdekes, ha költői. Ha prózai, akkor nem. Nagyon veszélyes téma ez. Annyi tragédia történt az életemben, hogy nehéz megvitatni ezt a tárgyat.

Társa Choupette lett az évek során, hozzá viszont minden körülményke között ragaszkodott. Csodálta, és mint azóta tudjuk, a cicusnak élete végéig luxus élete lesz.

Karl Lagerfeld,Karl Lagerfeld macskája
forrás: pinterest.com

De térjünk is vissza a névre, akit az imént emlegettünk: Jacques Bascher. A Vietnámi származású modell az egyetlen Karl életében, akivel felvállalta kapcsolatát, bár azt is csak 2006-ban, pedig úgy tudni Karl és a nála jóval fiatalabb Jacques az 70-es évektől a férfi 1989-es haláláig éltek élettársi kapcsolatban. Az arisztokrata fiú 38 évesen AIDS-ben hunyt el, elvezstése pedig állítólag feldolgozhatatlan trauma maradt a tervezőzseni számára, soha többé nem akart szívzűrökbe keveredni.

Karl Lagerfeld,Jacques Bascher
forrás: pinterest.com
Jacques Bascher
forrás: pinterest.com

Hogy szerelme elvesztése mennyire jelen volt a mai napig életében, azt az is mutatja, hogy Karl végrendelete szerint édesanyja és Jacques hamvaival együtt szeretne nyugodni. Bascher hamvainak felét maga Lagerfeld őrizte, egy titkos helyen tartotta az urnát, hogy ha eljön az idő, ő is oda kerülhessen. Idén pont 30 év telt el Jacques halála óta, Karl 30 évig hű volt hozzá.

Ég veled, Karl!

Galéria / 10 kép

A legjobb Karl Lagerfeld idézetek

Megnézem a galériát

Hogy tetszett a cikk?

Egynek jó.
Nice job!
Imádom!
Tovább olvasok

június 1

kos 03.21 - 04.19

bika 04.20 - 05.20

Valami, amit a szívügyednek tekintesz, veszni látszik, te...

ikrek 05.21 - 06.21

rák 06.22 - 07.22

OROSZLÁN (július 23-augusztus 23)...

oroszlán 07.23 - 08.22

szűz 08.23 - 09.22

mérleg 09.23 - 10.22

skorpió 10.23 - 11.21

Elég kellemetlen témában kérik ki a véleményed, ám...

nyilas 11.22 - 12.21

bak 12.22 - 01.19

Csalódottan veszed tudomásul, hogy bár nagyon szerettél volna...

vízöntő 01.20 - 02.18

halak 02.19 - 03.20

Elolvasom végigMegnézem
Kép

Filmes és sorozatbeli főgonoszok, akiket nem lehet nem imádni

Hiába, ezeket a karaktereket olyan jól megformázták, hogy azonnal elrabolták a szívünket!

Kép

Napi horoszkóp május 31.: a Kosok megtalálják a lelki békéjüket, a Bikák foggal-körömmel harcolnak valamiért

A hónap utolsó napján se feledkezz meg a horoszkópodról, hisz ismét izgalmas üzeneteket kaphatsz!

Kép

Az Airbnb a dolgozói negyedét elbocsátotta, de példaértékű, ahogy ezt tették

Valószínűleg minden főnök életében eljön a pillanat, amikor kénytelen lesz megválni néhány alkalmazottjától - azonban egyáltalán nem mindegy, hogy ezt hogyan, milyen kommunikációval teszi. Most, amikor a koronavírus-járvány miatt sokan nem a saját és nem is a cégük hibájából veszítik el az állásukat, különösen fontos, hogy a cégvezetők érezzék a felelősségüket és a szokásosnál is jobban odafigyeljenek az elbocsátandó dolgozók mentális egészségére. Néhány jól megválogatott szóval komoly kríziseket lehet elkerülni - ebben mutatott példát nemrég Brian Chesky, az AirBnB társalapítója és CEO-ja.

Kép

Csodálatos gyógynövények, amiket neked is érdemes idén nyáron gyűjtened

A gyógynövényeket évezredek óta használja orvoslásra az emberiség. Idén nyáron te is számtalan hasznos növényt begyűjthetsz.

Kép

Színészek, akik a képernyőn testvéreket alakítottak, miközben a valóságban egy párt alkottak

Hiába a forgatókönyv, az érzelmek mindent átírnak - sok esetben még a film vagy sorozat sztoriját is!

Kép

A gumikötél legalább olyan jó, mint a szabad súlyok, méghozzá emiatt

Olcsó, icicpici helyen elfér, de hatalmas fájdalmat tud okozni: a gumikötél fantasztikus segítség lehet az otthoni edzésben, de hasznos egy futóedzés után is némi farizomgyakorlat elvégzéséhez. A következők miatt itt az ideje beszerezni!

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és érdeklődést, valamint ezek segítségével személyre szabjuk és javítsuk a reklámokat. Weboldalunk használatával ezen feltételeket ön automatikusan elfogdja. További információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.
Megértettem