Cikkek neked
Joy NowJoy Now

Ez történik most velünk, Joyosokkal

Még több bejegyzés mutatása

Csatlakozz hozzánk a viberen!

Hogyan mondj szuper köszöntőt a legjobb barátnőd esküvőjén?

Hogyan mondj szuper köszöntőt a legjobb barátnőd esküvőjén?
Facebook
Viber
Twitter
Pinterest
Előfizetek
Ezzel a 4 tippel tuti, hogy sikerülni fog!

Azt a megtisztelő feladatot kaptad, hogy nem csak tanú, vagy koszorúslány leszel a legjobb barátnőd esküvőjén, de téged kértek fel az egyik köszöntő elmondására is? Lehet, hogy elsőre talán rémisztőnek tűnik az egész, de hidd el: az alábbi tanácsokat megfogadva egész biztosan sikerül egy szép és megható beszédet összehoznod!

1.) Sztorizz!

Ne csak üres jelzőket sorolj egymás után a menyasszonyról, hanem töltsd meg őket jelentéssel! Például ahelyett, hogy azt mondod: "Ő mindig annyira türelmes és segítőkész!" mondj el egy történetet a közös életetekből, amely alátámasztja ezeket a tulajdonságait. Máris sokkal személyesebb és érzelmesebb lesz a köszöntőd!

Kép

2.) Hagyd ki az ex-pasikról szóló, viccesnek szánt anekdotákat!

Ezt sokan elrontják, pedig milyen egyszerű lenne elkerülni! Ezek a történetek az új férj és a család előtt NEM jópofák, és nem viccesek! A barátnők közt persze más a helyzet - szűk körben, (a lánybúcsún például) jöhetnek ezek a sztorik is, de az esküvői beszédedbe inkább ne írd bele őket!

3.) Ne feledd: ez a nap nem rólad szól!

Az rendben van, hogy valószínűleg azért te mondod a köszöntőt, mert te vagy az ara legkedvesebb barátnője. Ebből adódóan nyilván sok a közös történet, emlék is - órákig tudnád sorolni, igaz? De ne kövesd el ezt a hibát, és tartsd észben: a beszédednek nem kizárólag a ti kapcsolatotokról kell szólnia! A család, a barátok és persze a leendő férj személyét is fontos beleszőni a mondandódba, szóval próbálj erre törekedni mindvégig!

Olvasd el ezt is!

4.) Kezdd a menyasszonnyal, és fejezd be a házaspárral!

Építsd fel a beszédet úgy, hogy az a legjobb barátnődről szóljon az elején, aztán vezesd át szépen a témát, és beszélj arról, hogy hogyan találkozott a lány a másik felével! Hogyan váltak igazi párrá, és most hogyan néznek egymásra férj és feleségként - szem nem marad szárazon, ha ezeket szépen megfogalmazod!

Te mondtál már valaha esküvői köszöntőt?

A kereséshez kezdj el gépelni!