A nap cikke

Őrült történet! Ezt a fiatal lányt kitiltották a strandról, mert túl szexi a fürdőruhája - Szerinted is az?

Ettől hangos most az egész internet!

Még több olvasnivaló

Ki lehet A.D.? Íme minden potenciális jelöltünk + 12 spoiler a PLL záróepizódból, egyenesen az írónőtől

Nem csak a fenekedet teszed tönkre, ha túl sokat ülsz rajta: az alvópopsi-szindróma hatása rémesebb, mint gondolnád!

Vegyél egy mély levegőt: 14 szelfi, amelynek láttán tuti, hogy alaposan átgondolod az életedet!

Egy kezdő anyuka küzdelmei 12 szókimondó képregényben

Majdnem 16 év kellett, hogy feltűnjön: ez a világhírű színésznő is szerepelt a Harry Potterben 11 éves korában!

Csak 30 perc! 3 street food-kaja, amit szinte hétről hétre elkészítek otthon, mert képtelen vagyok megunni

Ide is eljutottunk: Íme a ruha, ami kalapokból készült!

A 3 leggyakoribb panasz, amit a párterapeuták férfiaktól hallanak

7 profi tipp, hogy tökéletes esküvői fotók készülhessenek rólatok

Europress
7 profi tipp, hogy tökéletes esküvői fotók készülhessenek rólatok
Facebook
Viber
Twitter
Pinterest
Előfizetek
Mire figyelj a fotósod kiválasztásánál? Milyen tippeket, trükköket alkalmaz egy esküvői fotós? Milyen fontos kérdéseket tegyél fel neki még a megállapodásotok előtt? Zelnik Péter Zénó fotós segített tisztázni ezeket a kérdéseket.

1.) Lehetőleg ne ismerőst vagy rokont válassz az esemény fotósának! (főleg, ha ő csak hobbi szinten műveli ezt a dolgot…)

Hiába rokonod, vagy jó barátod, ismerősöd a fotós, hidd el, az a tapasztalat, hogy ez szinte soha nem jó ötlet. Hogy miért? Ő nem tud majd ugyanúgy veletek bulizni, ha végig figyelnie kell, illetve ha nem sikerül jól a végeredmény, akkor akár a kapcsolat is rámehet erre. Arról nem is beszélve, hogy számon kérni egy családtagot vagy barátot nagyon kellemetlen… - mondja Zelnik Péter. Egy esküvő fotózása kőkemény munka, hiszen folyamatos figyelmet igényel: a fotós nem ülhet le 2 percenként iszogatni valakivel, neki minden nagy pillanatnál ott kell lennie! Ráadásul táncoló, pörgő embereket hangulatfényben fotózni csak profi felszereléssel lehet - ehhez tényleg kell olyan, aki ért hozzá!

2.) Nézd meg portfólióját: ebből kiderül, hogy a stílusa közel áll-e hozzátok! Az sem árt, ha utánanézel, hogy dolgozott-e korábban az ismerőseidnek!

A honlapja, az eddigi elkészült fotói sokat segíthetnek, hiszen ebből kiderül, hogy mennyire kreatív az adott fotós, milyen ötletei, bevált beállításai vannak, milyen a stílusa, mennyire profi szakember. Úgyhogy ezt mindenképp csekkold, mielőtt megegyeztek vele! Ha dolgozott korábban a barátaidnak, akkor persze az ő véleményüket is kérd ki!

Kép
forrás: Zpzfoto.hu

3.) Ha megvan a fotós, előre tisztázd vele, hogy hány képet kaptok majd, mennyit retusál majd ki ezekből, milyen szisztéma szerint kell válogatnod, és mennyibe kerül a retusálás!

Azt is beszéljétek meg, hogy mettől meddig marad az esküvőn! Gyorsan elszállnak az árak, ha nem vigyázol!

4.) Ismerjétek meg jobban egymást, még a Nagy Nap előtt!

A jegyesfotózás erre nagyszerű alkalom, de egy-két találkozó, beszélgetés sem árt a fotósotokkal még az esküvő előtt. Így meg tudjátok beszélni, hogy nektek milyen igényeitek, ötleteitek vannak, mire fordítson kiemelt figyelmet, kik a családtagok, milyen lesz a helyszín stb. Neki is fel kell készülnie az eseményre, nem csak nektek!

5.) Kérdezd meg, hogy milyen biztonsági intézkedéseket tesz annak érdekében, hogy a képek biztosan ne vesszenek el!

Ez persze a profikkal nem fordulhat elő, így ha ilyen fotóst választottál, akkor erre meglesz a válasza! Ha csak hebeg-habog ezt a kérdést hallva, akkor semmiképp ne dolgozzatok vele! – mondja Zelnik Péter. Mi hozzátennénk: rémtörténetek azért mindig terjednek az interneten: pl. olyan eset, amikor a Nagy Nap összes fotója megsemmisült, a pár pedig semmit sem tudott tenni, vagy amikor a fotós magánéleti válsága miatt a képeket csak fél év elteltével dolgozta fel és addig bizonytalanságban tartotta a párt. De ezek szerencsére nagyon ritkák, hiszen ha egy komoly szolgáltatóval dolgozol, akkor ő egészen biztosan nem engedheti meg magának, hogy ne legyen több oldalról is bebiztosítva!

Kép
forrás: Zpzfoto.hu

6.) Szólj a rokonoknak, barátoknak, hogy a fontos pillanatoknál csak távolról fotózzanak!

Zelnik Péter szerint ugyanis nem szerencsés, ha olyan eseményeknél, mint pl. a gyűrűhúzás, feltűnik a háttérben egy kompakt géppel az egyik nagybácsi vagy az örömanya. Bízz a fotósodban, elég, ha ő fényképez közelről!

7.) Érdemes belecsempészni a programba egy húsz perces részt naplemente idejére, amikor ki tudtok szökni a fotóssal pár képet készíteni!

Ugyanis a naplemente előtti egy óra a golden hour, vagy arany óra, amikor minden gyönyörű aranyszínű fényben úszik. Egyébként ha nem szántok pénzt külön napon esküvői fotózásra, akkor a Nagy Napon érdemes több, kisebb fotózást csinálni, mert napközben változnak a fények, a felhők, sok esetben a helyszín is, így többféle képetek lesz.

Olvasd el ezt is!

Az esküvői fotózás rejtelmeinek megismerésében Zelnik Péter Zénó fotós segített nekünk.

http://zpzfoto.hu/fooldal/

Kitiltották az állatidomár-számokat a romániai cirkuszokból

Néhány kivételtől eltekintve nem szerepeltethetnek ezentúl állatokat előadásaikban a romániai cirkuszok és vándortársulatok: az erről szóló törvényt pár napja fogadta el a román képviselőház.

Ki lehet A.D.? Íme minden potenciális jelöltünk + 12 spoiler a PLL záróepizódból, egyenesen az írónőtől

Eljött a nap, mikor leadják a Pretty Little Liars UTOLSÓ epizódját, aminek egy 2 órás résszel adjáj meg a módját. Amerikában már ma este megtudják, ki is A.D. valójában, nekünk még szerdáig várnunk kell, hogy elérhető legyen valahol, de addig is van időnk kicsit agyalni még, kik jöhetnek számításban ebben a már-már követhetetlenül szövevényes sms-zaklatási tortúrában!

A kereséshez kezdj el gépelni!