Horoszkóp
Tudatos élet
Lélek
Divat
Szépség | Beauty Club
Sztárok

Alig fogod felismerni a Star Wars ifjú Anakinját: mutatjuk, hogy néz ki most

Alig fogod felismerni a Star Wars ifjú Anakinját: mutatjuk, hogy néz ki most

Ez is érdekelhet

Olvasd el!

Ő Vilmos herceg szeretője? Vad elmélet terjed a herceg hűtlenségéről

Harry herceg olyan lavinát indított el a szavaival, amire talán még ő maga sem számított.

Olvasd el!

Ez aztán a szerelem! A 48 éves Sarah Paulson és 80 éves barátnője a párizsi divathéten romantikáztak

Sarah Paulson és Holland Taylor le se tagadhatnák, hogy mennyire odavannak még mindig egymásért!

Facebook
Twitter
Pinterest
Jake Loyd, aki A baljós árnyak című Star Wars filmben a fiatal Anakint alakította, a többi gyerekszínészhez képest nem kapott akkora elismerést.

A film kezdetén a kilenc éves Anakint követhetjük nyomon ahogy a képességeit sorban fedezi fel, és a jövőbeli feleségével is találkozik, akit Natalie Portman alakít.
A film után a rajongók igen kemény kritikával illették Jake Loyd alakítását, annak ellenére, hogy a forgatáskor még csak tíz éves volt. Természetesen ez nagy nyomást helyezett a színészre, és olyan mentális instabilitásba kergette, amit még felnőtt korára sem tudott teljesen feldolgozni.

Egy interjúban, a 2017-es Sundance Film fesztiválon, Mark Hamill, aki Anakin fiát, Luke Skywalkert alakította, így nyilatkozott.

Még mindig dühös vagyok amiatt, ahogyan Jake Loyddal bántak. Akkoriban még csak tíz éves volt, és az a kisfiú pontosan azt tette, amit a rendező mondott neki.

1999-ben a film bemutatása után, Jake Loyd nem szerepelt a médiában. Egészen 2001-ig, amikor a Madison című filmben megjelent, illetve szinkronizálta Anakin Skywalkert több Star Wars-os videójátékban is.
Iskolai élete a filmben való szereplés miatt pokolian telt. Osztálytársai mindig gúnyolták, és kinézték az osztályból, amiatt, hogy színészkedik. Ez okozta talán a legnagyobb megtörést a mentális egészségében.

Ezek után kezdődtek el a nagyobb problémák. Loyd otthagyta Hollywoodot, de a mentális problémák kezdték elnyelni.
Édesanyja szerint 19 éves korában elkezdte a skizofrénia jeleit mutatni. 2015-ben egy incidens is bekövetkezett, ami alatt Jake elvesztette az önuralmát, és édesanyjára támadt. Amikor a későbbiekben erről kérdezték, azt niylatkozta, hogy nem emlékszik arra, hogy megtámadta volna édesanyját, de arra igen, hogy milyen rémülten nézett rá az asszony, és a teste tele volt zúzódásokkal. Az ügyben végül az édesanya nem emelt vádat.

Később azonban a rendőrök gyorshajtáson és ittas vezetésen is rajtakapták, és mint később kiderült, gyógyszereit túladagolta magának, hogy kábítószerhez hasonló hatást érjen el. Mindezen események eredménye végül az lett, hogy Loyd-ot egy intézetben ápolták. Édesanyja 2020-ban nyilatkozott újra a fia mentális állapotáról.

„Köszönjük mindenkinek a sok támogatást és kedves szavakat. A fiam paranoiás skizofréniával lett diagnosztizálva, de az orvosok azt mondták, az agya nagyon fejlett és erős, emiatt lehetséges a gyógyulás.”

Az édesanya azt is hozzátette, hogy Loyd most már ott hagyhatta az intézetet, közelebb költözött a családjához, természetesen egy ápoló mindig rajta tartja a szemét.

Nagyon érdekes, hogy a sors így elbánt az Anakint életre keltő kisfiúval. Ahogyan a karakter, úgy ő is nagyon nehéz és hosszú mentális harcokat vívott, de karakterével ellentétben Jake Loydnak még van esélye a tovább lépésre, és egy boldog, hosszú életre.

Galéria / 16 kép

Sztárok, akikről senki sem tudja, hogy szerepeltek Star Wars filmben

Megnézem a galériát

Forrás:

www.looper.com

www.looper.com

Hogy tetszett a cikk?

Egynek jó.
Nice job!
Imádom!

Videók

Kép

Sem a hideg, sem a meleg zuhany nem tesz jót a testednek: a helyes fürdés titka

Hallottál már a kontrasztos zuhanyzáról? Most mindent megtudhatsz róla!

Kép

Napi horoszkóp január 28.: a Bikákat váratlan fordulat bizonytalaníthatja el, a Szüzek két lábbal állnak a földön

A csillagok a hétvége első napjára is üzentek, érdemes tehát néhány percet a horoszkópodra szánnod!

Kép

A filmtörténet egyik legnagyobb csillaga volt, mégis fotósnak tartotta magát - érdekességek 4 ritkán látott fotó mentén Gina Lollobrigidáról

A 20. század díváiból Dunát lehetne rekeszteni, a január 16-án elhunyt isteni Lollo mégis egyedülálló volt köztük. Az ÉvaMagazin.hu cikke.

Kép

Nem mindennapi sztori: az édesanya, aki különböző napon, hónapban és évben szülte az ikreit

Hihetetlen történet került elő a 2022/2023-as szilveszterről. Igazi csoda!