A tökéletes medvehagyma pesztó recept
A krémes pesztó a legjobb dolog, ami a medvehagymával történhet.
Jurda, kígyóhagyma, sajamás, vadfokhagyma - hívjuk bárhogy is, egy biztos, ha március és április, akkor indul a medvehagyma szezon. A medvehagymának különleges íze miatt egyszerűen nem lehet ellenállni, felhasználásának módja pedig számtalan lehet, ezért is olyan sajnálatos, hogy csak rövid ideig elérhető a piacon, vagy akár szedhetjük saját magunk is. Ha minket kérdezel, a medvehagyma pesztóként az igazi, és ha bevetsz egy apró trükköt, akkor akár hetekig eltarthatod a hűtődben.
A medvehagyma pesztó gyorsan elkészíthető, pár összetevős mutatvány, ami aztán magában egy kis kenyérrel, tésztákhoz, húsokhoz is szuper választás. Ha egy kis olívaolajat öntesz a tetejére, akár hetekig is eláll a hűtőben, bár meg kell mondanunk, általában nem szokott ennyi ideig érintetlenül maradni!
Hozzávalók:
1 csokor medvehagyma
1 kisebb csokor bazsalikom
40 g parmezán
50 g pirított fenyőmag
6 ek olívaolaj
só
bors
ELKÉSZÍTÉS:
Először finom krémet készítünk a sajt, a fenyőmag és 3 ek olívaolaj keverékéből. Az alapanyagokat dobjuk az aprítógépbe, és addig aprítsuk őket, míg krémes állagot nem kapunk. Ezután jöhet egy kis só és bors, majd a medvehagymát és a bazsalikomot is bedobjuk az aprítóba. Jöhet hozzá megint 3 ek olívaolaj, majd kb. 1 percig folyamatosan pürésítsük.