Horoszkóp
Tudatos élet
Lélek
Divat
Szépség | Beauty Club
Sztárok

„A szép bőr az én sminkem.” – Szépségpercek Liluval

„A szép bőr az én sminkem.” – Szépségpercek Liluval

Ez is érdekelhet

Olvasd el!

„Sosem maradt pénzem a hónap végére, amíg be nem iktattam a 3 napos szabályt”

Jamie Rappaport a Thought Catalog magazinban számolt be őszintén arról, hogy korábban nem bánt jól a pénzzel, viszont mióta rátalált a 3 napos szabály elvére, teljesen megváltozott minden. Hogy miről is van szó pontosan, az a történetéből kiderül!

Olvasd el!

Sok szülő tanulhatna tőle! Pink zseniális választ adott lányának arra, hogy 11 évesen miért nem lehet telefonja

Pink világos, ám szeretetteljes határokat szab gyermekei számára!

A feliratkozásod hibába ütközött. Kérjük próbáld meg újra!
Köszönjük, sikeresen feliratkoztál!

Vár a JOY Beauty Club!

 Szeretnél mindenről elsők között értesülni? Iratkozz fel hírlevelünkre!

Szakértőink

Dr. Falus György

1993 óta dolgozom plasztikai sebészként. Már pályám kezdetén abban a szerencsében volt részem, hogy rögtön kipróbálhattam mind a kórházi, mind a magán praxist. Jelenleg az esztétikai műtéteket egy megújult magánvállalkozásban, a helyreállító műtéteket kórházi keretek között végzem. A velem együtt dolgozó kollégákkal együtt közös célunk, hogy maximális szakmai és emberi hozzáállással valósítsuk meg a szépülni, fiatalodni vágyó pácienseink elképzeléseit. 

Dr. Halász Dóra

Aromaterapeuta, gyógyszerész

Dr Halász Dóra vagyok, szakgyógyszerész , feleség és egy gyönyörű kisfiú édesanyja, a SHEDO kozmetikumok megálmodója és készítője. Gyógyszerészeti egyetemi tanulmányaim során megismerkedhettem számos természetes és szintetikus vegyület kémiájával, tulajdonságaival, hatásaival. Figyelmem hamar a természetes anyagok felé irányult. A gyógynövények, növényi olajok és illóolajok ragadtak magukkal. Aromaterápiás tanulmányaim során elmélyülten foglalkozhattam kedvenc olajaimmal. Ezen tudásanyag birtokában már elérhetőek bizonyult sajátnatúr kozmetikumaim létrehozása, amellyel egy régi álmom vált valóra. Anyaként, keresztanyaként, barátnőként a mindennapos babaápolásban is szereztem tapasztalatot. Így született meg a SHEDO Manó babaápolási termékcsalád. Kozmetikumaim 2020. tavaszán kerültek forgalomba.Gyógyszerész. Aromaterapeuta. Csodás, 100%-ban természetes összetevőjű natúrkozmetikumok megálmodója és alkotója: ismerjétek meg dr. Halász Dórát és a SHEDO márkát! 

Dr. Pozsgai Melánia

2014-ben szereztem orvosi diplomát a Pécsi Tudományegyetemen. Már az első egyetemi évek alatt érdeklődni kezdtem a bőrgyógyászat iránt. Szakorvosként kiemelten fontosnak tartom, hogy az általános bőrgyógyászati kórképek mellett minél nagyobb hangsúlyt fektessünk bőrtumorok korai felismerésére, a fényvédelemmel, megelőzéssel kapcsolatos információk átadására.

Gazdig Adrienn

Hajfonat specialista

1985-ben születtem, amióta az eszemet tudom fodrász szerettem volna lenni.15évesen saját hajamon elkezdtem fonásokat gyakorolni, amit Alicia Keys ihletett (Fallin c. számában). Majd az egész sulinak kellett! 10éve végeztem el a fodrász iskolát és mivel 2017-ben hatalmas divat lett Magyarországon a hajfonás, így ezt már begyakorolva, meglovagoltam a hullámot! Ma pedig már oktatom is a hajfonás minden változatát!

Herczeg Csaba 'Gepárd'

1998 óta vagyok aktív fodrász, és 2000-től kezdve dolgozom divatfotózásokon, divatbemutatókon és reklámfilmekben. 2000-től a Tony&Guy oktatási és kreatív igazgatója voltam, innentől kezdve pedig állandó szereplője voltam a divatlapoknak, mint fodrász. 2005-ben két társammal megalakítottuk a Hair-Club szalont, 2010-től pedig egyedül viszem a CULThair fodrászatot.  Többször voltam a Central European Fashion Week vezető fodrásza, emellett pedig együtt dolgozhattam olyan cégekkel is, mint például a L’Oreal, TG vagy a Joico. Az utóbbi években a Schwarzkopf Professional és az Authentic Beauty Concept fodrásza vagyok.

Kenesei Anikó

A JOY magazin szépségszerkesztője

Klein Fanni

Klein Fanni vagyok, a The Sisterhood Salon egyik alapítója, a szalont Annával a nővéremmel nyitottuk tavaly nyáron budapest belvárosában, nekünk ez volt az egyik nagy újratervezés 2020-ban. Amikor megszereztem a szakmám, még nem ismertem ezt a világot, így folyamatosan fejlődni akartam, ezért képzésről képzésre jártam, ezáltal rengeteg szakembert és új technikát ismertem meg. A mai napig úgy gondolom, hogy soha nem szabad hátra dőlni, szeretem magam képezni és mindig keresem az újdonságokat. A festés szerelmeseként a díszítést preferálom főként, de a természetes hatású tökéletes gél lakkozás is nagyon fontos szerepe a munkámnak.

Kovács Viktória

Szakmai pályafutásomat a MAC Cosmetics-nél kezdtem 2014-ben, 3 kozmetikusként töltött év után. 2015-ben váltam szabadúszó sminkessé, azóta változatos területeken tehettem magam próbára. Több Budapest Fashion Week bemutatón dolgoztam, különböző magazinok oldalain jelentek meg munkáim, és számos hazai divattervező fotózásán közreműködtem. Hosszú ideje készítem írók, költők, szerzők sminkjeit is egy könyvkiadó felkérésére.

Részt vettem magyar és külföldi filmek, sorozatok forgatásán, illetve több, a Friss Hús Rövidfilmfesztiválon bemutatott produkció elkészítésében. Az utóbbi években sok zenei videó és reklám által is bővült a portfólióm.

Molnár Lilla

Etyeken élek és tevékenykedem sminkesként, kozmetikusként és sminktetoválóként (weboldalam). Egyetemi tanulmányaim alatt végeztem el professzionális sminkes képzést, majd rögtön el is helyezkedtem a szakmában, hogy kellő gyakorlatra tegyek szert, 5 évet dolgoztam a MAC Cosmetics-nél, majd kialakítottam önálló sminkes szalonom. Dolgoztam már fotózásokon, divatbemutatókon és forgatásokon is, Idő közben pedig nem csak sminkes, hanem sminktetováló és kozmetikus is lettem. Microblading- természetes szálas szemöldök tetoválás készítéssel is foglalkozom.

Szakonyi Eszter

Kozmetikus mester, egészségügyi szakkozmetikus, a Vintage Beauty magyar prémium kozmetikai márka megalapítója, az Időtlen szépség c. könyv szerzője

"Az emberi arc az egyik legpontosabb térkép az egyénről. Múltja, életmódja, szokásai, egészségi állapota, lelki alkata, törekvései és elfojtásai, hangulata és indulatai mind-mind leolvashatóak bőr állapotából, ápoltságából, redőiből, elváltozásaiból és a mindezek elfedésére tett törekvésekből. Ezen kódrendszer megfejtése és lehetőségekhez mért manipulálása az egyik legizgalmasabb játék számomra."

Takács Petra

Vadász Emese

Online szépségszerkesztő. Szépségápolás fanatikus, színház expert és Netflix-függő.

Zólyomi Zsolt

Parfümőr

Zólyomi Zsolt vagyok, az egyetlen magyar orr, avagy parfümõr, a Le Parfum luxusparfümérialánc alapítója. Jean-Paul Guerlain Versailles-ban, a Napkirály fényûzõ városában alapította meg a luxuskozmetikumok világhírû francia iskoláját: www.isipca.fr Ebben az iskolában a világ minden tájáról érkezett tizenkét tanuló közt évtizedek óta az egyedüli magyarként végeztem el a Fragrance Academy parfümkészítõ mesterkurzusát. Jelenleg nemzetközi megbízásoknak megfelelve készítem saját parfümkreációimat. A Le Parfum parfümériáimban Személyes Parfümtanácsadást is tartok a világ legszebb niche parfümjeiből. A luxusparfümkészítés high-end szolgáltatása azonban, amikor egyedi felkérésre személyre szabott, kifejezetten a megrendelõ bõréhez komponált “haute couture” vagy "custom-made" parfümöket, valamint emlékezetes ünnepi, például esküvõi vagy exkluzív vállalati parfümöket alkotok.

Promóciók

Tavaszi megújulás? A csillagjegyed elárulja, hogyan csináld hatékonyan!

Promóciók

Ritkán járnak a magyar nők egészségügyi szűrővizsgálatokra

Szépség

Melyik parfüm illik hozzád? Töltsd ki a tesztet és nyerd meg a Women'Secret Intimate illat egyikét!

Facebook
Twitter
Pinterest
Kovalcsik Ildikót, azaz Lilut legtöbben műsorvezetőként ismerjük, pedig népszerűségét nem csak tévés karrierjének köszönheti. Közismert influenszer, akit a közösségi médiában több tízezren követnek szépségápolási tanácsai, szakértőkkel készített interjúi miatt. Első könyve, a Rutin pedig éppen a napokban jelent meg, úgy gondolom, sokunk örömére. Ez az Éva Magazin cikke.

A Rutin című könyved egy igazi hiánypótló kiadvány. Meglepő alapossággal és profizmussal, mégis közérthetően magyarázza el, miről is szól valójában a szépségápolás. Tudom, hogy hosszú évek óta gyártasz skincare témában edukációs tartalmakat online, ezért adódik a kérdés: miért könyv?

Hiszek a könyv formátumban, hiszen mindig kéznél van, előkaphatod és újra meg újra előkeresheted a számodra éppen fontos tartalmakat, akárcsak egy lexikonban. Ráadásul sokkal hitelesebb is, hiszen a Rutinban kizárólag szakértők által ellenőrzött információkat találsz, ami sok YouTube-videóról nem mondható el.

A Rutin egy útikalauz ahhoz, hogyan igazodj el az ötmillió bőrápolási termék között, és hogyan alakíthatod ki a saját rutinodat.

A könyved bevezetőjében írod, hogy az édesanyád alakította ki benned az ápoltság iránti igényt: úgy emlékszel vissza rá a gyermekkorodból és ma is úgy látod, hogy mindig ragyogó, tiszta, puha és illatos a bőre és tőle láttad, tanultad az alapokat. Az ő megjelenése alakította a szépségről alkotott képedet is?

Számomra a szépség elsősorban az ápoltságot, a tisztaságot jelenti és minden csak ezután jön. Vallom, hogy a szép bőr a legszebb smink. És valóban az édesanyámtól jönnek az első élményeim a bőrápolásról. Ha ő nem lenne ilyen, nem ezt láttam volna tőle, akkor valószínűleg nem lenne most itt ez a könyv.

Kép
forrás: Gregus Máté

Neked milyen a viszonyod a szépséghez? Mennyire használod a szépségedet, az adottságaidat?

Az ember a saját adottságaival, akármilyenek is, együtt él. De ahogy előre halad az időben, rájön, hogy ezekből az adottságokból rengeteg dolgot kihozhat, ha megtanulja, mi az, ami jól áll neki és mi az, ami nem. Rájön, hogyan emelheti ki a szépet önmagán és hogyan rejtheti el a hiányosságokat. És ez szerintem nagyrészt önismereti kérdés. Én úgy gondolom, hogy jól élek az adottságaimmal. Örülök annak, ami szép rajtam és elfogadom azt is, ami nem.

Mit gondolsz arról, mennyire tudatosak a mai nők a szépségápolásban?

Azt gondolom, hogy végre elérkezett a valódi, tudatos bőrápolás ideje. A nők meg akarják ismerni a bőrüket, az esetleges bőrproblémáikat és azok mélyebb okait, tudni akarják, hogy milyen a bőrtípusuk és az arra való, legjobb hatóanyagokat keresik. Nem ész nélkül azt, ami drága, aminek a legszebb a csomagolása vagy amit a legtöbbször látnak a reklámokban.

Személyes indíttatásból vagy más okból indítottad el a Lilu Lilu mûsorvezető 17cikk 0galéria 0videó Még több róla land-et és a bőrápolás témájú szakértői beszélgetések, hasznos tartalmak gyártását?

Több mint tíz éve foglalkozom bőrápolással. Leginkább azért, mert mindig is érdekelt és szerettem volna minél jobban elmélyedni a témában. Már jóval a Lilu Lilu mûsorvezető 17cikk 0galéria 0videó Még több róla land indítása előtt is nagyon sokat foglalkoztam azzal, hogy mi, hogyan hat a bőrünkre, hogyan lehet szebb, egészségesebb. Aztán valahogy úgy alakult, hogy egyre több szakértői beszélgetést, interjút készítettem, és egyre jobban beleástam magam a témába.

Neked milyen típusú az arcbőröd és mire kell odafigyelned?

Mivel alapvetően száraz, és pigmentfoltra hajlamos a bőröm – még akkor is az, ha a gondos ápolásnak köszönhetően nem szembetűnő-, ezért azokat a hatóanyagokat használom, amelyek ezt a problémát hatékonyan kezelik. Emellett bizonyos kor után kötelezővé vált számomra is az anti-aging és smart-aging hatóanyagok használata.

Mindig el szoktam mondani azonban, hogy azok a termékek, amelyeket én használok, egyáltalán nem biztos, hogy megfelelőek mások számára is. Az első és legfontosabb teendőnk, hogy tisztában legyünk a saját bőrtípusunkkal. Ehhez hatalmas segítséget nyújt a könyv, amelyben részletesen, lépésről-lépésre le van írva, milyen szempontok alapján tudjuk megállapítani a saját bőrtípusunkat.

Nálad milyen helye van a szépészeti beavatkozásoknak, az orvoskozmetikai eljárásoknak, ne adj isten a plasztikának? Mit gondolsz ezekről?

45 éves vagyok, rengeteget foglalkozom bőrápolással, és úgy gondolom, mindennek megvan a maga helye, ideje. Szerencsére a plasztika még odébb van. Nagyon jónak tartom viszont a lézeres eljárásokat – és ki is használom az áldásos hatásait, mert ez az egyik legjobb eljárás a pigmentfoltok eltávolítására. De bármilyen életkorról is legyen szó, alapvetően a megelőzésben hiszek.

A könyvben egész komolyan foglalkozol a táplálkozás és a bőr állapotának az összefüggéseivel.

Az, hogy szoros összefüggés van aközött, hogy mit viszünk be a szervezetünkbe, és ez hogyan hat a bőrünkre, már régóta tudjuk. Azt is tudjuk, hogy mennyire fontosak az antioxidánsok, nem csak külsőleg, hanem belsőleg is. Ezeket nem lehet kikerülni, ha az ember bőrápolással foglalkozik. Ez külön terület, külön fejezet a könyvben, amivel Nagy Réka táplálkozási szakértő foglalkozik, nagyon alaposan.

Milyen szakértőket vontál be a könyv megírásába?

A könyvet Gróf Anitával együtt írtam, aki már a Lilu Lilu mûsorvezető 17cikk 0galéria 0videó Még több róla land indulásakor is mellettem volt, de több szakértő is közreműködik a könyvben. A lektorunk és bőrápolási szakértő Boronkai Vica mesterkozmetikus, táplálkozási szakértőnk Nagy Réka, az orvos-esztétikai fejezetért pedig dr. Kriston Renáta felel.

Miről beszélnéd le a nőket, mi az, amit kerüljenek?

Ne mindig a mások által „hájpolt” termékeket vegyék meg, mindig a saját bőrükből, annak típusából és valós szükségleteiből induljanak ki. És mindig fényvédőzzenek és persze az alaposan letisztított bőr az alapja mindennek.

Azokat a termékeket, amiket a könyvben ajánlasz, személyesen is kipróbáltad?

Igen, mindegyiket. Másként nem lenne hiteles. Nagyon fontos volt az ajánlott termékek válogatásakor az is, hogy csak olyanokat emeljünk be a könyvbe, amelyek valóban elérhetők. Mert valljuk be, sok klassz külföldi könyv van, de az azokban felsorolt termékeknek csak egy töredéke szerezhető be itthon. A Rutinban csak és kizárólag olyan termékeket találhatnak az olvasók, amelyeket mi hosszú ideje használunk. Már nem kell gigapénzeket költeni arra, hogy az ember összerakjon egy jó rutint, mert jó minőségű termékeket egészen olcsón is be lehet szerezni.

Van kedvenced, nagy felfedezetted?

Sok kedvencem van, de amiért jelenleg rajongok, az a francia Gallinée márka, amely probiotikus kozmetikumokat gyárt.

Olvasd el ezt is!

Mivel fogott meg, miről szól a probiotikus bőrápolás?

A probiotikus bőrápolás fenntartja a bőr mikrobiomjának egyensúlyát és támogatja és táplálja a bőrön élő hasznos baktériumokat. Különösen az érzékeny és gyulladt és bőrűek számára jelenthet megváltást.

Van kedvenc nemzetiségű márkád? Például mi a véleményed a dél-koreai termékekről?

A dél-koreai márkák csodálatosak. Nem véletlenül Dél-Korea a kozmetikumok, az újdonságok szülőhazája. Rengeteget költenek fejlesztésekre, kutatásra. A koreai bőrápolási termékekről azt érdemes tudni, hogy nagyon magas hatóanyag tartalmúak, ezért meg kell tanulni használni őket, tudni kell pontosan, hogy melyikben, mi van. Nem lehet ész nélkül kenni magunkra. A franciáktól a már említett probiotikus bőrápolási rendszert kaptam, ők ebben nagyon kimagaslót alkottak a Gallinée-val. A kedvenc fényvédőimet pedig a németek és az angolok gyártják.

Nagyon régóta foglalkozol a bőrápolás témájával és egy interjúban olvastam, hogy szeretnéd magad ebben az irányban tovább képezni. Mi lesz a televíziózással?

Alapvetően tévés vagyok. Huszonöt éve tévézek, ez a szakmám, és ez nem is fog megváltozni. De a tévézésen kívül is rengeteg dolog érdekel, a bőrápolás pedig egy olyan szerelem, amire úgy érzem, érdemes építeni, időt és energiát fordítani. Ha Félix, a kisfiam jövőre elmegy oviba, akkor szeretném magam ezen a területen tovább képezni. Boldog és elégedett vagyok, hiszen két olyan munkám is van, amit szenvedéllyel csinálhatok és remélem, ez a jövőben is így marad.

Ha már szó esett a fantasztikus dél-koreai szépségápolási termékekről, nézd meg, mi az a 4 dolog, amiben kiemelkedők!

Galéria / 6 kép

4 dolog, amit jobban tudnak a szépségápolásról Koreában, mint nálunk

Megnézem a galériát

Hogy tetszett a cikk?

Egynek jó.
Nice job!
Imádom!

Videók

Promóciók

Ritkán járnak a magyar nők egészségügyi szűrővizsgálatokra

Szépség

Melyik parfüm illik hozzád? Töltsd ki a tesztet és nyerd meg a Women'Secret Intimate illat egyikét!

Kép

Napi horoszkóp március 26.: a Rákoknak komoly döntést kell meghozniuk, a Szüzek segítőkészen állnak rendelkezésre

A csillagok a hét utolsó napjára is ígérnek némi izgalmat, érdemes tehát elolvasnod a horoszkópodat!

Kép

Tuti vételek! 10 tavaszi dzseki 15 ezer forint alatt, amivel nem lőhetsz mellé ebben a szezonban

Régóta egy új dzsekin gondolkozol már? Segítünk most megtalálni a legtutibb darabot!

Kép

Heti horoszkóp március 27-április 2.: a Mérlegek érdekes tapasztalatokat szerezhetnek

A csillagok március utolsó hetére is izgalmakat ígérnek, heti horoszkópodból megtudhatod, mire számíthatsz!