Horoszkóp
Tudatos élet
Lélek
Divat
Szépség | Beauty Club
Sztárok

A Sárkányok háza első része sokaknál átlépte a jó ízlés határát - Meghökkentő jelenettel indul

Sárkányok háza c.sorozat

Ez is érdekelhet

Olvasd el!

Ő Vilmos herceg szeretője? Vad elmélet terjed a herceg hűtlenségéről

Harry herceg olyan lavinát indított el a szavaival, amire talán még ő maga sem számított.

Olvasd el!

A színész, aki a boldogságért cserébe képes volt feladni a hollywoodi csillogást! Avagy Josh Hartnett sikersztoriját az álomgyár sem írhatta volna szebben

Josh Hartnett amilyen nagy lendülettel és sikerrel övezve robbant be Hollywoodba, olyan szépen és halkan köszönt el egy időre a reflektorfénytől.

Facebook
Twitter
Pinterest
A Trónok harca régóta várt előzménysorozata, a Sárkányok háza a Targaryen-dinasztia történetét követi nyomon és, amire egészen vasárnap estig kellett várnia a rajongóknak, akik hosszú hónapok óta, körmüket rágva várták a széria első évadát.

Ám a nagy ováció elmaradt, sőt mi több, brutálisan rossz kritikákat kapott a kritikusoktól és a rajongóktól is, akik megkérdőjelezték a fantasy franchise iránti hűségüket. Most biztos sokakban felmerül a kérdés, hogy mi olyan történhetett, ami ezt váltotta ki közel 10 millió nézőből – ugyanis a legfrissebb adatok szerint ennyien ültek a képernyők előtt az első részt nézve. Na, de térjünk vissza az ominózus jelenethez, aminél kedves olvasóink figyelmét felhívjuk, hogy bizony erősen SPOILER gyanús lesz!

A pilot epizód felénél Viserys Targareyen király (Paddy Considine) reménykedik, hogy felesége végre szül neki egy trónörököst, ezért úgy dönt, feláldozza terhes feleségét, Aemma Arynnt (Sian Brooke), hogy megmentse meg nem született gyermekét, akiről közben kiderül, hogy farfekvéses. Mai kifejezéssel élve Aemmát C-metszésre kényszerítik, miután babáját nem lehet kézzel fejjel előre fordítani a méhben.

A királynő kínjában sikoltozik, ahogy lenyomják és felvágják a hasát az orvosok és a szülésznők, akik azelőtt még soha nem végeztek ilyen jellegű beavatkozást. Máktejjel igyekeznek csillapítani a fájdalmát, amit a középkorban fájdalomcsillapítóként is használtak. A helyzetet az is rontotta, hogy a királynő még mindig gyászolt többszöri vetélése és gyermekei halvaszületése miatt. Aemma elvérzik, a kisfiú, Baelon Targaryen pedig megszületik. A király öröme azonban nem tart sokáig, ugyanis pár órával édesanyja után a pici is meghal. Így a király – és tinédzser lánya, Rhaenyra (Milly Alcock) – kétségbeesik a jövőjüket illetően.

Mindez nagyon fájdalmas volt azok számára, akik hasonló veszteséget éltek meg szülés során, azoknak, akiknek eleve traumatikus szülésük volt. A műsor készítője, Ryan Condal azt mondta, hogy a jelenet egy módja annak, hogy betekintést engedjen Viserys karakterébe – aki „aktív résztvevője volt annak, ami Aemmával és Baelonnal történt” –, miközben bemutatja a középkori történelemben a szüléssel járó erőszakot.

...A férfiak a csatatérre vonultak, a nők harctere pedig a gyerekágyban történt. Ez egy nagyon veszélyes hely volt. Az összes olyan komplikáció, amelyen az emberek a modern születés során átmennek, és amelyeket ma a tudomány, az orvostudomány és a sebészet segíteni tud, akkoriban nem volt lehetséges. Bármilyen csekély komplikáció tragikus következményekkel járhatott a gyermekre és az anyára nézve."

Sian Brooke, aki zseniálisan alakította Aemmát, szintén megosztotta gondolatait a szívszorító jelenetről, amelyet „vérfürdőnek” nevezett. Az egyik interjújában Brooke elmondta, hogy kétgyermekes anyaként saját tapasztalatait használta fel, hogy hitelessé tegye a pillanatot, és valóban elvesztette a hangját a kétnapos forgatás alatt, a sikoltozás miatt.

Ezt olvastad már?

Galéria / 12 kép

Trónok harca szereplők, akikre ma már rá sem ismerni

Megnézem a galériát

Hogy tetszett a cikk?

Egynek jó.
Nice job!
Imádom!

Videók

Kép

Ezért tesz rosszat a bőrödnek, ha mindennap zuhanyzol

Mindennap zuhanyzol és szerinted ez teljesen rendben van, sőt, másoktól is elvárható? Van egy rossz hírünk!

Kép

Az ókori görög és római nők élete egyáltalán nem olyan volt, mint a filmekben

Talán mégsem volt olyan jó buli ókori görög vagy római nőnek lenni, nem?

Kép

A vasárnapi alvásnak fontosabb szerepe van, mint gondolnád

Szinte utálod a vasárnapot, annyira nyomaszt, hogy másnap már hétfő? Itt a megoldás!

Kép

Miért telik gyorsabban az idő, ahogy öregszünk? Tudományos válasz van rá!

Gyerekként olyan, mintha egy év egy évezred lenne, majd felnövünk és hirtelen elkezd rohanni az idő. Mi erre a tudományos magyarázat? Most megtudhatod!