Horoszkóp
Lélek
Divat
Szépség | Beauty Club
Sztárok

A luxushajó dolgozói elárulták: milyen az élet valójában álomországban?

A luxushajó dolgozói elárulták: milyen az élet valójában álomországban?
A nap cikke

4 csillagjegy, akinek egy őrangyal fog segíteni a közeljövőben: minden arannyá változik, amihez hozzáérnek

A tavaszi idő miatt végre újjáéled a természet, az állatok előmerészkednek, mi pedig ismét erőt érzünk magunkban.

Promóciók

Indul a Kuponözön a SPAR üzleteiben

Promóciók

Nehezebb az ismerkedés, ha dohányosok vagyunk?

Promóciók

A hónap akciója: a legjobb ránctalanító krém

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Divat

Tényleg csak 5 pár cipőre van szüksége mindenkinek a gardróbjában?

Életmód

5 tipp a helyiektől, hogy a legjobb élményeket szerezd Horvátországban 2024-ben

Promóciók

Legyél Te az Organic Shop márkanagykövete!

Olvasd el!

A hercegné, aki a brit királyi család tagja, közben pedig magyar származású: rendszeresen látogat Magyarországra

Bizony, a brit királyi család tagjai között is megtalálhatók magyarok. Egy legalábbis biztosan.

Olvasd el!

Napi horoszkóp április 25.: a Kosoknak érdemes lazábban hozzáállniuk bizonyos dolgokhoz, az Ikrek nem állnak készen egy új kapcsolatra

A hét második fele is bővelkedik izgalmakban, érdemes tehát elolvasnod a horoszkópodat!

Olvasd el!

Gyászol a királyi család: senki nem számított ekkora tragédiára, már a halál oka is kiderült

2024 biztosan nem a királyi család éve. Katalin és Károly betegsége után sajnos Beatrix hercegnőt sem kerülte el a tragédia.

Olvasd el!

5 hollywoodi sztár, aki beszél magyarul: ezt pedig meg is mutatták a világnak

Hollywoodi sztárok, akik már beszéltek magyarul és nagyon ügyesek voltak!

Olvasd el!

Az április 24-ei teliholdnak brutális következménye lesz: 4 csillagjegy, akinek a mai napon teljesen megváltozik az életútja és a sorsa

A mai nap a Skorpióban lesz telihold, ami elképesztő energiákat szabadít fel.

Facebook
Twitter
Pinterest
Egészen más, mint amilyennek az emberek hiszik!

Itthon csak kevesek engedhetik meg maguknak, hogy óceánjárón nyaraljanak, hiszen innen már csak az viszonylag sokba kerül, hogy az ember kijusson egy luxushajóra. A tengerentúlon azonban hatalmas divat az egyszerűtől a legelképesztőbb módon felszerelt hajókon nyaralgatni, és az árak is jóval barátibbak: szezon előtt olyan olcsón lehet kifogni egyes utakat, hogy gyakorlatilag többe kerül otthon lenni és fizetni a rezsit, mint két hetet hajózni.

Én egy évig dolgoztam óceánjárón, és jó pár külföldi és magyar ismerősöm van, akik több évig is járták és járják a világot, és tudnak mesélni ezt-azt…Őket kértem most meg, osszák meg velem a tapasztalataikat a vendégekről, a személyzetről, erről a különleges életről, hogy kicsit jobban belelássunk a hajózás világba!

Tilos a vendégekkel kavarni...

Legalább tíz éve dolgozom pincérként, így könyvet is írhatnék már a sztorikból. Most hirtelen az jut eszembe, hogy az egyik luxushajó, amin dolgoztam, évente szervezett egy olyan utat, amire csak meleg pasik fizethettek be. Ezt úgy kell elképzelni, hogy ilyenkor egyszerűen csak meleg párok, vagy szingli meleg pasik voltak a vendégek között. Ez utóbbiak pedig nyilván szívesen ismerkednek, és persze férfiakkal. Amikor ez az eset történt, még elég fiatal voltam, kölyökképű, kis nyurga, és volt egy pasi, aki hogy is mondjam, eléggé rám nyomult. Nem zaklatott szexuálisan vagy ilyesmi, csak értésemre adta, hogy bejövök neki. Én akkor és most is a nőket szerettem, de úgy voltam vele, mi bajom lehet: egész héten roppant kedves is figyelmes voltam vele, igyekeztem sokat beszélgetni vele, szórakoztattam, de az égvilágon semmi nem történt - azért kirúgtak volna. Megérte: kábé ezer dollárt hagyott a nevemen az elutazásakor. Én is pénzből élek!

- Yogi, 35 (Indonézia)

Persze van, hogy egy ilyen esetnek nagyon csúnya vége lesz...

Évek óta nem dolgozom luxushajón, de a húszas éveim végén bizony 5 évet lehúztam több óceánjárón is. Hamar felküzdöttem magam vezető pozícióba, spa menedzser lettem. Bevallom, mindig imádtam a csinos csajokat: jártam táncoslánnyal, masszőrrel és fodrásszal, épp, akivel valami izgalmas alakult. Ez lett a vesztem…Nem vagyok rá büszke, de azért elmesélem, hogy az egyik alkalommal a vendégek között volt egy feltűnően csinos, fiatal lány. Ja, a hajókon dolgozóknak TILOS vendéggel kavarni, ezért azonnali hatállyal kirúgnak mindenkit. És ezt én is tudtam, de ez a lány hát nagyon bejött, és azt hittem, úgy 18 éves lehet. Ő sem ellenkezett, és nem feküdtünk le, de flörtöltünk, az egyik szigetre együtt mentünk át, csókolóztunk, nem sok kellett, hogy ne lépjünk tovább. De ő persze nem tudta tartani a száját, így még az utazásuk vége előtt a szülei megtudták a dolgot, és hatalmas botrányt csaptak, mert a kiscsaj csak 14 éves volt…Ez az én formám: azonnal kirúgtak, de szerencsére mindig hamar feltalálom magam!

- Chris, 37 (Németország)

A zaklatással nem lehet viccelni

Animátorként és dj-ként dolgoztam az egyik legnagyobb hajón, elég jóban volta a kollégákkal, a vendégek is imádtak. Az egyik táncoslány, aki amúgy azt hitte, nincs pasi, aki ne tudna neki ellenállni, rám startolt, de nekem nem jött be ez a stílus, így többször lepattintottam. Nem kellett volna: fogta magát, és az egyik eset után olyan pipa lett rám, hogy kapitánynál szexuális zaklatással vádolt meg. És mivel a szobák nincsenek bekamerázva, hittek neki: engem 3 napra bezártak a 7 négyzetméteres kabinomba, konkrétan senki nem látogathatott, nem indokoltak semmit, csak enni kaptam naponta háromszor. Teljesen kiakadtam, hiszen semmi nem történt, és bár a barátaim ezt tudták, a hatóságok is képbe kerültek. 3 nap után, amikor kikötöttünk, a rendőrök vittek le a hajóról, rémesen megalázó volt. Megindult a nyomozás, persze kiderült, hogy nem tettem semmit. Kaptam kártérítést, nem keveset, de sosem mentem vissza hajózni: elképesztő ez a világ, pláne, ha valaki megharagszik rád.

- Greg, 32 (Kanada)
Kép
forrás: GettyImages

A szerelem nagyon törékeny dolog: van, aki szerint lehetetlen...

Évekig dolgoztam luxushajón, és tény, hogy voltak párok, akik együtt tudtak dolgozni, hajózni, a nagy többség általában csak pár hónapos románcokkal számol. Nekem is volt afférom, de ez a bizonyos bántott a legjobban: összejöttem egy elképesztően jóképű másodtiszttel, aki előadta nekem a szépet, a jót, a szerelmeset. hetekig együtt voltunk, és bár jó volt vele, azért voltak durva dolgok. Egy alkalommal például ő volt szolgálatban, ami azt jelentette, hogy a kapitány pihent, ő volt a helyettese. Ő azonban velünk ivott a bárban, mocskosul berúgott, így megkérte a harmadik tisztet, hogy menjen ő dolgozni. Ilyet amúgy tilos csinálni, de annyira részeg volt, hogy ez tűnt a legjobb megoldásnak. Nme is tudom, mi lett volna, ha baj van. Mindegy is, szépen alakult minden a fiúval, egyszerre hagytuk ott a hajót, és bár nem tettünk egymásnak ígéretet, azért azt reméltem, ebből lesz valami. 2 napba telt, mire Kanadából hazajutottam, addigra a srác letiltott Facebookon, és mint kiderült, nem véletlenül: otthon menyasszonya volt, ő azonban még kicsit jobbnak látta szórakozni.

- Katie, 30 (Szlovákia)

És van, aki hisz benne:

4 éve indult az egész. Csapot-papot itthon hagyva vágtam bele a hajózásba, amiről már előre tudtam, hogy nagy változást hoz majd az életembe, de arról álmodni de mertem, hogy életem szerelme csak úgy szembesétál velem rögtön az elején. Aznap este személyzeti parti volt. A koktélomat szürcsölgettem a személyzeti bárban, amikor besétált Ő. Nézegettük egymást egy darabig, aztán nem sokat teketóriáztam, és odaültem mellé. Mindig is rámenős voltam, de azelőtt csak magyar fiúkkal randiztam. Ő pedig olasz, úgyhogy ettől aztán igen izgi volt az egész. Hamar a kabinjába próbált csalogatni, én persze nagyon tiltakoztam és eleve kicsit kiábrándító volt, hogy máris úgymond szobára akar vinni....De ott legalább nyugodtan tudtunk beszélgetni és nem kellett túlüvölteni a bömbölő zenét. Francesco tiszt, tehát saját kabinja van. Szóval attól a naptól kezdve majdnem minden nap a kabinjában kötöttem ki, de eleinte tényleg csak beszélgetni. Izzott körülöttünk a levegő, de akkoriban mindkettőnknek volt otthon kapcsolata, úgyhogy kicsit bonyolultan indult, de én az első pillanattól tudtam, hogy nekem ő kell és senki más. Totál odáig voltam, és minden alkalommal ugrottam a megcsörrenő telefonra az emeletes ágy felső szintjéről...Maga volt a mennyország minden nap, mikor újra láthattam, de valahogy a jövőnkről sose volt szó. Ráadásul ő leszállt 4 hónap után, nekem még hátra volt még egyszer annyi. Én piszkosul szenvedtem nélküle. A szívem szakadt meg, de éreztem, hogy velünk még terve van az univerzumnak. 2 hét különlét után bejelentkezett, hogy nagyon hiányzom neki, és rájött, hogy kellek neki. Szóval a lényeg, hogy én még a hajón voltam, mikor szülinapja alkalmából meglepetésből vettem egy jegyet Szicíliába, hogy meglátogassam. Soha nem feledem azt a napsütéses barcelonai délutánt, mikor megleptem őt. Nyáron utaztam hozzá és egy csodálatos hetet töltöttünk el egy iszonyat romantikus szigeten. Egy hajós kapcsolatnak mindig a földön töltött úgymond normális élet a nagy tesztje. Az csak ott derül ki, hogy a valós világban is boldogul-e a pár. Hogy tart-e még az a szerelem, vagy csak egy fellángolás volt a hajó zárt, belterjes világában. Na, a miénk nem csak hogy helytállt, de azóta 3 évet töltöttünk el ugyanazon a hajón együtt, szerelemben. Én már másik cégnél dolgozom, de a szabadidőnket úgy alakítjuk, hogy egymást látogatjuk Olaszországban és Magyarországon. Együtt szeretnénk leélni az életünket, családot alapítani és sokat utazni, utazni, utazni... Életem legjobb döntése volt akkor, 4 éve fölszállni arra a hajóra, elutazni az ismeretlenbe!

- Zsófi, 30 (Magyarország)

Furcsa vendégek, kívánságok minden dolgozónak kijutnak

Kép
forrás: GettyImages

Tizenvalahány évet lehúztam luxushajókon...Volt millió meglepő esetem, de ez volt az, amin elég sokat nevettem. Találkoztam egy házaspárral, akik két hetet töltöttek a hajón. Minden egyes este, vacsora előtt, menetrendszerűen lejöttek elegáns ruhában az edzőterembe, és a nő 5 percet sétált a futópadon a magassarkújában, a férje pedig stopperrel mérte az időt. Nem bírtam ki, és megkérdeztem, mit csinálnak, mire a nő azt mondta, nem akar hízni, és ez a kis séta segít majd benne. Nyilván nem nyeríthettem fel ekkora marhaság hallatán, de elképesztő, hogy valaki azt hiszi, ez az 5 perc ér valamit. Mindegy, minden nap lejöttek, a második hét végére pedig esküszöm, úgy láttam, hogy kifejezetten szűkek voltak rájuk a ruháik. Na, ennyit ért a napi 5 perc séta...

- Shar, 52 (Anglia)

Imádtam hajón dolgozni, és tény, hogy olyan helyeken jártam, ahová egy szimpla fizuból képtelenség eljutni, de könyörgöm, rengeteget dolgoztam! Amikor hazajöttem, mindenki úgy gondolta, személyi edzőnek lenni kint smafu, de sajnos nem az: a műszak reggel 6-kor indul, egész nap edzések, napi 3-4 vezetett aerobikóra, bájolgás a vendégekkel, személyes konzultációk, az üresjáratokban a gépeket kell takarítgatni. Volt, hogy este 11-ig leltározni kellett a kozmetikai részleg termékeit, és nem egyszer a meetingek miatt konkrétan éjfélig tartott a munkaidőm, hetente pedig kétszer fél nap szabadidőm volt. Egy héten nagyjából kétszer annyit dolgoztam, mint itthon, és én mondjuk nem kerestem jobban, de világot láttam. Egy élmény volt, de amikor hazajöttem, kábé két hétig csak aludtam.

- Barbi, 35 (Magyarország)

Galéria / 5 kép

5 titok a mozis dolgozóktól

Megnézem a galériát

Hogy tetszett a cikk?

Egynek jó.
Nice job!
Imádom!

Videók

Promóciók

Indul a Kuponözön a SPAR üzleteiben

Promóciók

Nehezebb az ismerkedés, ha dohányosok vagyunk?

Promóciók

A hónap akciója: a legjobb ránctalanító krém

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Divat

Tényleg csak 5 pár cipőre van szüksége mindenkinek a gardróbjában?

Promóciók

Legyél Te az Organic Shop márkanagykövete!

Kép

3 csillagjegy, akinek negatív hatással lesz az életére az áprilisi telihold

Ezek a csillagjegyek nem fognak örülni az áprilisi teliholdnak!

Kép

Így nézett volna ki a Trónok harca Disney-meseként

Ha van valami, ami távolabb áll George R. R. Martin regényeitől és azok feldolgozásától, akkor az a rajzfilmes műfaj.

Kép

Sztárok, akik nyilvánosan estek egymás torkának, erről pedig videó is készült

Hiába a siker, a sok pénz vagy éppen a rajongók imádata, a sztárok olykor-olykor vannak olyan nárcisztikus természetűek, hogy képesek élőadásban neki menni egy másik híres embernek.

Kép

Egy hétig követtem Katalin hercegné diétáját: sokkal nehezebb volt, mint gondoltam

Katalin hercegné étrendje nem való mindenkinek, csak akkor próbáld ki, ha nagyon elhivatott vagy!

Kép

5 szokás, ami jelentősen növeli a szívroham kockázatát: nem csak a dohányzás káros

Szomorú, de az elmúlt időszakban jelentősen megnőtt az 50 év alattiaknál jelentkező szívroham. Ez pedig olyan jellegű, egyértelműen káros szokásokra vezethető vissza, mint a dohányzás vagy éppen az egészségtelen táplálkozás és a mozgásszegény életmód. De nézzük is, pontosan melyek ezek, és hogyan tudod megelőzni a súlyos szívbetegségek kialakulását.