Horoszkóp
Lélek
Divat
Szépség | Beauty Club
Sztárok

A kutyádnak ez a nap fénypontja - dobd fel a rutin sétát 4 egyszerű játékkal

A kutyádnak ez a nap fénypontja - dobd fel a rutin sétát 4 egyszerű játékkal
Facebook
Twitter
Pinterest
A napi rutin kutyasétáltatás minden gazdi és kutya életének a része. Sokszor elfelejtjük, hogy kutyánknak ez a nap fénypontja és azon kívül, hogy elvégzi a szükséges dolgait, szaglászgat és jó esetben találkozik más kutyákkal, talán a legjobban annak örül, hogy a gazdájával lehet.

Mi gazdik viszont hajlamosak vagyunk végigsétálni a rutin útvonalon, megállni egy kicsit a rutin helyeken és ha olyan az idő vagy a kedvünk, akkor igyekszünk minél hamarabb letudni ezt a kötelességet. A parkban többször is láttam egy fiatalembert, aki miközben dobálja egy hajítóval a labdát a kutyájának, folyamatosan a telefonját nyomkodja. A kutya hosszú másodpercekig ül előtte, miután visszavitte a labdát, és várja, hogy gazdi elküldje még azt az üzenetet, vagy két instaposzt között egy másodpercre felnézzen és észrevegye, hogy ő már ott van a labdájával.

Annyira szomorú és szívfacsaró látvány ez, hiszen a kutyasétáltatás nem csak a kutyának lehet szórakozás és felöltődés, hanem nekünk, gazdiknak is. Tegyük el a kütyüket arra az egy-két órára, figyeljünk 100%-osan a kutyánkra és dobjuk fel a sétát játékokkal, melyek nem csak fizikálisan fárasztják majd le a kutyust, de mentálisan is kihívások elé állítja.

1. Kincsvadászat

Rejtsd el kedvenc játékát, labdáját valahol a parkban egy fa mögött, vagy bokor mellett és próbáld meg rávenni, hogy találja meg. Először úgy csináld, hogy lássa, merre mész és hol hagyod a lasztit, így könnyebben megtalálja és már az elején sikerélménye lesz. Ha megtalálta a kincset, jutalmazd egy falattal. Egy jó alkalom arra is, hogy a „marad” vezényszót gyakoroljátok, amíg elrejted a játékot.

Kép
forrás: pexels.com

2. Akadálypálya

Törd meg a rutint egy kis akadály beiktatásával. Ne gondolj nagy dolgokra, csak olyanokra, amik szembejönnek veled az utcán vagy a parkban. Egy kis lépcsőzés, padra fel- és leugrás, oszlopok megkerülése, bármi, ami új kihívás a kutyának.

3. Állj, mehetsz!

Nagyon egyszerű de annál nagyobb odafigyelést kíván a kutyától az egyszerű megállunk, elindulunk játék. Séta közben állj meg és add ki a vezényszót: állj! Majd jöhet a mehetsz vezényszó! Jutalomfalattal motiváld a helyes végrehajtásra. Egy ilyen egyszerű feladat fejleszti a figyelmet, az engedelmességet és fárasztja a kutyát mentálisan.

Kép
forrás: pexels.com

4. Kövess

Szintén egy nagyon egyszerű játék a séta izgalmasabbá tételére, kutyánk figyelmének felkeltésére és a kutya-gazdi kapcsolat elmélyítésére. Parkban lehet jól csinálni, egyszerűen csak séta közben változtass hirtelen irányt, fordulj meg, jobbra vagy balra. Kutyádnak így folyamatosan figyelnie kell téged és az irányt, hogy merre mentek.

A közös játékoknak csak a fantázia szabhat határt, játszatok és örüljetek egymásnak, hiszen a rohanó hétköznapok alatt olyan kevés az idő, amit velük tölthetünk.

Hogy tetszett a cikk?

Egynek jó.
Nice job!
Imádom!

Videók

Életmód

5 tipp a helyiektől, hogy a legjobb élményeket szerezd Horvátországban 2024-ben

Promóciók

A hónap akciója: a legjobb ránctalanító krém

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Táplál, feszesít, regenerál: ebben rejlik a fátyolmaszk szuperereje

Promóciók

Ismerd meg a Nothing Phone (2a) sokoldalú, világító hátlapját!

Promóciók

Egy szelet Olaszország a GOBUDA Mall-ban

Promóciók

A Hotel Divinus***** Superior Debrecen zöld szívében, a mindenki által kedvelt Nagyerdőn várja a kikapcsolódni vágyókat.

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Kép

28 emlékezetes autós film, amit látnod kell

Az autó egy filmben lehet főszereplő vagy kulcsfontosságú kellék – egy biztos: sokszor tesz emlékezetessé egy-egy jelenetet.

Kép

A csillagjegy, akinek kész katasztrófa lesz az élete április végéig

Ezeknek a csillagjegyeknek nem lesz szerencséje mostanság.

Kép

Ijesztő, de ezt a 6 dolgot a telefonod is tudja rólad!

Adatok, üzenetek és helyszínek – mi mindent tud rólad a telód? Most kiderül!

Kép

Napi horoszkóp április 18.: az Ikreknek nagyszabású terveik vannak, a Szüzeknek érdemes a saját érdekeikért kiállniuk

A hét második felében is izgalmak várnak az egyes csillagjegyekre, érdemes tehát, hogy mit üzennek a csillagok!