Horoszkóp
Tudatos élet
Lélek
Divat
Szépség | Beauty Club
Sztárok

A férjem megcsalt, én mégis vele maradtam: elárulom, hogy miért

A férjem megcsalt, én mégis vele maradtam: elárulom, hogy miért

Ez is érdekelhet

Olvasd el!

Megtaláltuk Tóth Andi hasonmását: egy külföldi táncos a kiköpött mása

Mi mindenre jó a közösségi média.

Olvasd el!

Hollywood történetének 10 legelhibázottabb castingdöntése

Avagy mikor a színész teszi tönkre az amúgy sikerre ítélt filmet.

Promóciók

Az ital, amit sosem tudsz majd visszautasítani - Ismerd meg a VID varázsát!

Promóciók

Ritkán járnak a magyar nők egészségügyi szűrővizsgálatokra

Szépség

Melyik parfüm illik hozzád? Töltsd ki a tesztet és nyerd meg a Women'Secret Intimate illat egyikét!

Facebook
Twitter
Pinterest
Ez egy egyáltalán nem mindennapi történet, ami sok megértést és empátiát igényel...

Alapvetően már egészen fiatal korom óta úgy gondolom, hogy a monogámia az egyetlen, ami sokáig összetarthat egy párkapcsolatot, és minden más, alternatív kapcsolati forma egy idő után megbukik... Bár a környezetemben több pár is van, akik teljesen máshogy élik az életüket, mint ahogy azt a társadalom elvárná, én mégis mindig úgy éreztem, hogy a hagyományos szabályok illenek hozzám a leginkább...

Mindenesetre a házasságom boldog volt, legalább is én így tudtam, mindaddig, amíg nem omlott össze az egész addig tökéletesnek hitt világom...

Kaptam ugyanis néhány üzenettel, amelyekben volt többek között egy Tinder-profil, néhány csókolózós kép és sok-sok üzenetváltás... És hogy mi ebben a furcsa? Mindegyik a férjemről szólt. Ott álltam 29 évesen, házas nőként és teljesen összetörve, és úgy éreztem, hogy ebbe bele fogok halni.

Természetesen az első gondolatom az volt, hogy az egyetlen megoldás erre a szituációra a válás, hiszen aki egyszer csaló, örökre csaló marad... Ráadásul, mint kiderült, nem egy nőről és nem egy alkalomról volt szó, én pedig csak azt tudtam elképzelni, hogy a szerelmemnek hitt férfi mit művelt ezekkel a nőkkel a hátam mögött, mintha egy végeláthatatlan videót néznék, ami addig elképzelhetetlen fájdalmat okoz.

Pár hétig csak az önsajnálatba merültem, és azon gondolkoztam, hogy vajon hol csúsztak el ennyire a dolgok. Találkoztam sok baráttal, így sok véleményt és nézőpontot meghallgattam, megismertem. Ezek a dolgok pedig picit elgondolkodtattak... Talán nem csupán egyfajta párkapcsolati forma a tökéletes. Talán nem csak akkor lehet boldog az ember, ha úgy éli az életét, ahogy azt a társadalom elvárja. Mi van, ha nem csak a monogámia a járható út egy házasságban?

A férjemmel elkezdtünk terápiára járni, és rengeteget beszélgettünk az érzéseinkről és a meglátásainkról. Elmondta nekem, hogy szörnyen érzi magát, amiért nem volt velem őszinte, és nem mondta el az érzéseit, pedig tudta, hogy nem boldog egy monogám kapcsolatban. Beszélnünk kellett volna róla, hogy ez mindkettőnknek rendben van-e, de ez nem történt meg, ez pedig hatalmas sebeket okozott nekem. A beszélgetéseink viszont új reményt adtak nekem. Talán egy nyitott házasság nem az ördögtől való, ahogy azt a legtöbb ember gondolja, és számomra is új és izgalmas dolgokat hozhat. Rengeteget gondolkodtunk a férjemmel, és hosszú hónapok teltek el, mire megszületett a döntés; kipróbáljuk a nyitott házasságot. Persze sok-sok szabályt lefektettünk; például a saját otthonunkba senkit nem vihetünk, és az eddig megismert ismerőseinkkel, barátainkkal sem alakíthattunk ki semmilyen kapcsolatot.

Belevágtunk, és azt hiszem, hogy még soha nem éreztem magam ennyire szabadnak. Hirtelen kinyílt a világ, és arra gondoltam, hogy az életem még csak most kezdődött. Sok-sok emberrel megismerkedhetek, kialakíthatok akár mélyebb kapcsolatokat is, de a történet végén mégis mindig egymást választjuk a férjemmel, mert ketten vagyunk egy egység.

Már két éve élünk nyitott házasságban, és rengeteg tapasztalatot gyűjtöttünk, jót és persze rosszat is. Egy viszont biztos; a kapcsolatunk még soha nem volt ennyire erős, mert maximálisan őszinték vagyunk egymással, és mindennek ellenére szeretjük és tiszteljük a másikat.

Abban is biztos vagyok, hogy ha úgy fogom érezni, hogy már nem szeretnénk nyitott kapcsolatban élni, akkor azt a férjem azonnal el fogja fogadni, és többször már nem fog hazudni nekem. Természetesen nem mindenkinek válik be a nyitott kapcsolat, ahogy nem mindenkinek felel meg a monogámia sem, így csak az a lényeg, hogy te és a partnered mire vágytok, és milyen közös szabályrendszert tudtok kialakítani, ami mindkettőtöknek megfelel.

Nekem jelenleg boldogabb a házasságom, mint valaha, pedig nem vagyunk monogámok!

Ezt olvastad már?

Galéria / 7 kép

7 meghökkentő kifogás emberektől, akik megcsalták a partnerüket

Megnézem a galériát

Hogy tetszett a cikk?

Egynek jó.
Nice job!
Imádom!

Videók

Promóciók

Az ital, amit sosem tudsz majd visszautasítani - Ismerd meg a VID varázsát!

Promóciók

Ritkán járnak a magyar nők egészségügyi szűrővizsgálatokra

Promóciók

A női testvériség mindent megváltoztathat

Kép

Puskás-Dallos Peti igazi stíluskirály: megmutatta a tavasz legtrendibb ruhadarabját

Azonnal látnod kell, hogy miben lépett a vörös szőnyegre!

Kép

5 dolog, ami egy kamasz agyában történik: minden szülőnek tudnia kéne

A kamaszagy egészen másképpen működik, mint a felnőtteké, ezért nem érdemes elvárni tőlük, hogy éretten viselkedjenek.