Horoszkóp
Lélek
Divat
Szépség | Beauty Club
Sztárok

A felelős állattartás nem a petárdázók elátkozását jelenti

A felelős állattartás nem a petárdázók elátkozását jelenti
Facebook
Twitter
Pinterest
Minden évben cikkek és mémek tömkelege jelenik meg arról, hogy mit kellene tenni a petárdázókkal, hogy milyen büntetést érdemelnének a tűzijátékot durrogtatók és aki ilyet tesz az felelőtlen és teljesen debil.

Nagyon sokan soha nem fogjuk megérteni, hogy mire jó a petárdázás és hogy miért csinálják az emberek. A tűzijáték legalább jár valamilyen szépnek mondható fényhatással. Azon kívül, hogy ijesztő és félelmetes a hangja, veszélyes is. Nagyon sokan egyáltalán nem értenek egyet a használatával (kutyások, nem kutyások egyaránt), mégis sokan élvezettel durrogtatják.

Naivság lenne azt gondolni, hogy bármilyen változást elérnek a petárdázókat és durrogtatókat lehülyéző, őket kutyájuk eltűnésében felelősként megjelölő írások és képek. A felelős állattartás nem azt jelenti, hogy 29-én elkezded szidni a petárdázókat és január 2-ra az összeset felelőssé teszed a menekülő állatok tragédiájáért. Lehet, hogy igazad van, de ezzel semmi nem fog változni és senkit nem fogsz megvédeni.

Igen, óriási hülyeség a petárdázás és borzasztóan rossz látni a stresszes, pánikban remegő kutyát és tehetetlenséget érezni a "támadásokkal" szemben. Pedig nem vagy teljesen tehetetlen! Sőt! A felelős állattartás azt jelenti, hogy ettől a "támadástól" is megvéded a kutyádat és lehetőség szerint maximálisan felkészülsz rá.

Biztosan lesz, aki nem ért ezzel egyet, de a szilveszterkor elszökött kutya ugyanannyira a gazdi felelőssége mint a petárdázóké. Annak a gazdinak, aki nem helyezi biztonságba a kutyáját, igenis vállalnia kell a felelősséget, ha az állat elszökik félelmében. A biztonságba helyezés pedig nem azt jelenti, hogy becsukom a kaput. Mert ilyenkor egy kerítés nem akadály.

Ebben a korábbi cikkben már összeszedtük, hogyan készülj a szilveszterre, ha a kutyád fél a durrogtatásról, de ezen a linken is hasznos tanácsokat találsz.

Mit tegyél, ha elszökött a kutyád, vagy elszökött kutyát találsz?

A Szilveszteri Állatmentő Ügyelet egy ideiglenes, csak és kizárólag a szilveszteri időszakban aktív csapat a legteljesebb országos adatbázissal és koordinációval. Összegyűjtik és rendszerezik az elveszett és talált kutyákról érkező bejelentéseket. Hozzáférhető adatbázisukban megtalálhatók megyékre bontva chipolvasók, petvetdata hozzáféréssel rendelkező önkéntesek, ideiglenes befogadók, állatorvosok stb.

Az ügyeletet önkéntesek szervezték és működtetik. Abban az esetben ha elszökött a kutyád, első körben ide érdemes bejelenteni, hogy bekerüljön az adatbázisba. Amennyiben kutyát találsz és meg tudod fogni, NE HAGYD az utcán! Ma már az összes MOL töltőállomáson tudsz chipet olvasni és a napokban a Waze újításának köszönhetően már ezen a térképes applikáción is megtalálod az összes chipleolvasó helyet.

Ami pedig a legfontosabb: ha a kutyád fél szilveszter éjjelén, ne hagyd magára! Ne hagyd kint, ne hagyd egyedül! Vigyázz rá!

Az új évre pedig sok-sok együtt töltött boldog kutyás pillanatot kívánok!

Hogy tetszett a cikk?

Egynek jó.
Nice job!
Imádom!

Videók

Életmód

5 tipp a helyiektől, hogy a legjobb élményeket szerezd Horvátországban 2024-ben

Promóciók

A hónap akciója: a legjobb ránctalanító krém

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Táplál, feszesít, regenerál: ebben rejlik a fátyolmaszk szuperereje

Promóciók

Ismerd meg a Nothing Phone (2a) sokoldalú, világító hátlapját!

Promóciók

Egy szelet Olaszország a GOBUDA Mall-ban

Promóciók

A Hotel Divinus***** Superior Debrecen zöld szívében, a mindenki által kedvelt Nagyerdőn várja a kikapcsolódni vágyókat.

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Kép

Ez a csodaszer elképesztő módon támogatja az agyad egészségét, és megőrzi a fiatalságát: a cink 5 jótékony hatása

Nos, mit szólnál, ha azt mondanánk, hogy van egy csodaszer, melynek a rendszeres fogyasztásától megfiatalodik az agyad? Bizony, sokan nem tudják, de a cink jótékony hatásai közé tartozik többek között az is, hogy képes serkenteni, fiatalítani az agyi funkciókat. Ám nem csupán ez az egyetlen jótékony hatása van. Nézzük is, melyek ezek.

Kép

Heti AKCIÓ: A Notino bestseller sminktermékei most mind 5000 Ft alatt

Ezek a sminktermékek az az internet aktuális kedvencei, a TikTokon és Google keresésekben is most épp ezek a legnépszerűbb termékek.

Kép

Napi horoszkóp április 16.: az Ikrek merész álmokat dédelgetnek, a Szüzeknek érdemes új kalandokat keresniük

A hét második napján is izgalmasabbnál izgalmasabb üzenetek várnak, érdemes tehát néhány percet a horoszkópdra szánnod!

Kép

Ő III. Károly király magyar rokona, Tibor, akit az uralkodó rendszeresen meglátogat Zalánpatakon

A brit uralkodó mindig olyan jól érezte magát magyar rokona otthonában, hogy azóta vett is magának egy birtokot a romániai Zalánpatakon.

Kép

27 percen át volt halott: egy nő felfedte, mit látott a túlvilágon

Tina csodával határos módon épült fel szívinfarktusából, miután pedig magához tért a kómából, azonnal felfedte, mit látott a másik oldalon, miután meghalt.

Kép

6 étel, amit a neurológusok messziről elkerülnek: komolyan károsodhat az agyad

Ezentúl nem igazán lesz kedved ezekhez az ételekhez és italokhoz, az biztos.